HGS için en uygun yer

Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
54
Bugün HGS etiketim geldi.
Eski motorumda OGS vardı, kılıf içinde kol bandı ile veya ayna üzerine bağlayarak kullanıyordum. Dolayısıyla sürekli motorun üzerinde kalmıyordu.
Şimdi HGS sürekli kalacak, yağmuru var, güneşi var, yıkaması var vs. Nereye ve nasıl yapıştırmak lazım. Üzerine koli bantı gibi birşey ile koruyucu katman yapmak gerekir mi?
 
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
5,302
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
HGS İçin en uygun yer kaskınızın vizörüdür. İç kısıma yapıştırırsanız yağmurdan da korumuş olursunuz.

Resimde gördügünüz örnekte HGS etiketi vizörün üst kısmına yapıştırılmış,
İsterseniz alt kısmına da yapıştırabilirsiniz.

thca2fjprt.jpg
 
Son düzenleme:
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
5,134
cama yapıştırın iç taraftanda bantlarsanız ne ıslanır nede sökülme derdi olmaz ( benimki kağıt cinsi olduğundan yıkadığımda camı bezle temizledikçe sökülüyor ufak ufak)
 
Katılım
3 Nis 2011
Mesajlar
548
BEN RUHATIN DISINA YAPIŞTIRDIM GECERKEN GOSTERGEYLE CAMIN ARASINA SIKITIRIYORUM GECIYORUM ARTIK GORMEZSEDE PLAKADAN DUSUYOR ZATEN HGS OTOMATIK
 
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
54
Cevaplarınız için teşekkürler.
Sürekli motorla beraber olması gerektiği için ruhsat ve ön cam alternatifleri daha cazip geldi.
Hatta çalınma yada zarar görme ihtimaline karşı sanki ruhsata yapıştırmak en iyisi, iyi fikir :thumleft:
 
Katılım
8 Nis 2014
Mesajlar
695
Arabamdaki hgs etiketi hiç görmüyor, çalışmıyor, neticede plakadan düşüyor. Motor için kart olanlardan aldım, 1 defa cüzdanımda taşıdım, sonra ordan da çıkardım boşuna kalınlık yapıyor diye. Postanedeki memurla da konuştum, kartı kaybetsek, kırılsa vs bile hiç sorun olmuyor, ne yüklerken ihtiyacınız var ne de illa geçişlerde sistemin görmesine ihtiyaç var. Asla ve asla motoruma böyle iğrenç bir etiketi yapıştırmam. Ruhsata da tavsiye etmem, gerek yok, içindeki çipi kırılır. Bence hiç uğraşmayın süs olarak evde durabilir.
 
Katılım
1 Haz 2011
Mesajlar
398
Valla en güzel yer ruhsatın içi. İster okusun ister okumasın. Plakaya işli ise her türlü alıyor nasıl olsa.
 
Katılım
11 Eyl 2013
Mesajlar
271
köprüden geçişlerde plakaya kayıtlı bir ogs/hgs varsa plakadan düşüyor haklısınız ama giriş/çıkış gişesi olan otobanlarda adamlar "bu adam hangi gişeden girdi acaba" diye araştırmıyorlar. çıkış gişesine bakarak en yüksek mesafe ücreti kesiyorlar. güzergahımda mahmutbey/ıspartakule gişeleri olduğu için başıma geldi. gerçi mail atınca düzeltiyorlar ama uğraşmak lazım. gişe ücretleri 2 günde bir filan yansıyor. hergün kullandığım için bu sürede 4 kere giriş çıkış yapıyorum. en yüksek mesafe üzerinden toplam 30 lira kesiyorlar. kredi kartından otomatik 30 lira yükleniyor. sonra fazla aldıkları kesintiyi iade ediyorlar ama yüklenen para kalıyor. böyle olunca etikete yüzlerce lira yüklenmiş oluyor:)

ben motorda yapıştıracak yer olmadığından kaska yapıştırdım. önce hgs etiketini boyuna uygun plastik bir kılıf içine koydum. altına ve üstüne şeffaf kolibandı yapıştırdım. onu da tekrar koli bandıyla kaska yapıştırdım. böylece kaskı değiştirirsem etikete zarar vermeden sökebileceğim.

bu şekilde yine de 10 geçişten 2-3'ünü okumuyor, onu da mail atınca düzeltiyorlar.

böyle yaparsanız etiketin barkodlu tarafının dış tarafına bakmasına dikkat edin ama. yoksa yine okumuyor.

köprüden geçenler dediğiniz gibi yapıştırmasa da olur ama otobandan geçecek olanlar bir şekilde gişede okutmalı kartı.
 
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
54
Şimdi ruhsata bakınırken dışı mı içi mi diye, içinde ehliyet koyma bölmesine koydum dediğiniz gibi. Yapıştırmasını da açmadım, istersen ruhsatın dışına alabiliyorsun böylece, istersen de ruhsatın içinde korunaklı kalıyor :thumleft:
 
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
5,302
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Gördüğünüz üzere değil.
Bizzat benzeri tarafımdan denenmiştir ve mükemmel sonuç alınmıştır..
Neden şaşırdınız anlamadım?
Motosiklet üzerinde HGS asmak için uygun düzenek vardı da bizmi asmadık?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst