Bir yanlışlık olmasın? X-ADV veya Forza 750 Tmax'i çiğ çiğ yer çünkü yani konu sportiflik ise![]()
X-ADV veya Forza 750 zincirli, Tmax kayışlı desen anlayacağım ve kabul edeceğim ama yukarıdaki cümle bence hatalı @espresso'cum
Tmax 47hp, 218kg, 0,2156hp/kg
Forza 750 57,80hp 235kg 0,2459hp/kg
Forza 750 kg başına %14 daha güçlü. Ki burada kayış aktarmanın güç kaybı hesaba alınmadı; tekerde iş daha da Forza 750 lehine...
Abi senin alet manuel vites, Forza'da DCT var. Sport moddaki Forza'da durum farklı olur kanımca.
Suzuki'yi alan tanıyor olabileceğimiz biri mi?
hayırlı olsun güle güle kullan
şimdi hayal kurdum cebimde 430 bin tl olucak
hemen yarın sabah tekirdağ motoçarşı ya gidip xsr 900 alıcaktım
vay anasını be hayali bile güzel
insallah bi gün olur.
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
Hayırlı olsun biraderim kazasız belasız kullanasın , aynı bloğa sahip üç tekerlisini kullandım onunda sesi güzeldi..
Hayırlı olsun.
Kazasız belasız keyifle sürün inşallah.
[url=https://resmim.net/][url]https://resmim.net/cdn/2023/06/08/SEXUwq.jpg[/url][/url]
hayırlı olsun güle güle kullan
şimdi hayal kurdum cebimde 430 bin tl olucak
hemen yarın sabah tekirdağ motoçarşı ya gidip xsr 900 alıcaktım
vay anasını be hayali bile güzel
insallah bi gün olur.
Hayırlı uğurlu olsun hocam iyi günlerde kullanın inşallah.
Forza'da dct var ama tmax cvt, o dct vites geçirene kadar tmax uzar zaten.
Youtube'da birkaç video seyrettim hepsinde Forza 750 öndeydi. DCT vites değişim süresi yaklaşık 100ms, sport modda sık değiştirmiyor.
Ama işte biri Honda diğeri yamaha, var bir şeyi ki tmax çok daha yüksek fiyata satabiliyor. Bir tek bizdeki fiyatı değil avrupa fiyatı da daha yüksek.
her şey kağıt üzerindeki sayısal değerleri olsa şu an karşımda masamda iki ayrı laptop var, biri monster marka yerli milli güya ama çin malı diğer de çin üretimi lenovo thinkpad, kağıt üzerinde her şeyleri aynı hatta monster olanın ekran kartı da daha iyi model ama her gün az yeseydi de bunu da thinkpad alsaydım diyorum. laptop gibi bir şeyde bile farkediyorsa motorda daha çok detay var, o küçük detaylar para ediyor zaten.
Benimde anlamadığım konu o .. Neden hep alternatif arar insanlar, Yamaha veya Honda alsam , Kymco da güzel neden onada bakmadın diyenler olacaktır.
Motor işi elbise almaya benzemez dostlar , tamamen hissel biseydir. Hoşlanırsın, ' bu benim olmalı dersin' ve alırsın. Ben aldığım motorlarımı rakipleriyle s.dik yarıştırmak için almıyorumki ,kaldıkı 23 senedir motor kullanıyorum, hic 2.el almadım. ' Rakibinden ucuz olsun ama 0 km olsun ' mantığını güttüm, Birilerinin çöp ettiği motoru almak icime sinmez ,her tarafı Japon olsada. Benim icin gercek motorcu alım / satım düşünmez,alacağı keyfi düşünür.
dur daha da uzaklaştıralım. bir hususu ifade etmeliyim ki scooter scooterdir; binaenalyeh motosiklet değildirYine bir konuyu farklı bir mecraya çekerek amacından uzaklaştırmışız.
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanasın inşAllah
dur daha da uzaklaştıralım. bir hususu ifade etmeliyim ki scooter scooterdir; binaenalyeh motosiklet değildir![]()
Ama işte biri Honda diğeri yamaha, var bir şeyi ki tmax çok daha yüksek fiyata satabiliyor. Bir tek bizdeki fiyatı değil avrupa fiyatı da daha yüksek.
her şey kağıt üzerindeki sayısal değerleri olsa şu an karşımda masamda iki ayrı laptop var, biri monster marka yerli milli güya ama çin malı diğer de çin üretimi lenovo thinkpad, kağıt üzerinde her şeyleri aynı hatta monster olanın ekran kartı da daha iyi model ama her gün az yeseydi de bunu da thinkpad alsaydım diyorum. laptop gibi bir şeyde bile farkediyorsa motorda daha çok detay var, o küçük detaylar para ediyor zaten.
Sayısal değerlerle ilgisi yok ki konunun? Pratikte de Forza'dan sportif değil. Meraklı bir kitlesi var ki satıyor, niş bir ürün. Yamaha benim tek kuruşumu bile alamaz bu motoruyla mesela, herkese hitap eden bir motosiklet değil.
işte hitap ettiği kitleye göre.
Forza ile xmax hemen hemen aynı gibi ama tmax ile forza 750 çok farklı tarzlar, karşılaştırmak doğru olmaz, tmax'e rakip bir tek kymco ak550 var.
Forza 750 ve Yamaha Tmax almanya fiyatları da aralarında çok fark var, bizdeki kadar dandik olmayan o pazarda da yakın fiyatlara satılmadıklarına göre ikisinin de alıcı kitlesi var farklı demek. Forza 750 yaklaşık 12300 Euro yazmışlar, Tmax yaklaşık 26bin euro, bu kadar farka değecek maliyet farkı var ki bu fiyatlara satılıyor.