Heyecandan kalbim foşikliyoo

Arkadaşlar öncelikle selamlar saygılar sevgiler,
İbrahim Ben, 25 yaşımdayım, Bu geçtiğimiz çarşamba 06.06.2012 ortaköydeki daytonadan yeşil renkte kawa 250 aldım. Şimdi plakayı beklemekteyim,daha önce motorsiklet deneyimim olmadı, sadece kadıköyde Ayçal Çevrek Hocadan 5 derslik bi eğitim aldım ve fena olmadığımı söyledi. Neyse demek istediğim heyacandan kalbim çıkacak gibi, günler geçmek bilmiyor, Salı akşamı alabileceğimi sölediler motoru ve ben kavuşma anını bekler oldum.Kafamda sorular gırla dönüp dolaşıyo acabalar bitmiyor:pale:acaba trafikte sıkıntı yaşarmıyım acaba arka frene çokmu basarım? ön frene fazlamı asılırım?Allah korusun devirirmiyim hep böle panik ataklı bi halim oldu bikaç gündür bende anlamadım:salut:

Arkadaşlar abiler kardeşler ,motor camiasına yeni katılmış biri olarak sizlerden yardım destek ve öneri bekliyorum..

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, çok güzel motosiklet almışsın...
Trafikte sıkıntı yaşar mıyım diye sormuşsun, motoru alır almaz trafiğe çıkarsan elbette yaşarsın :p
Motorunu al, boş alanda dur-kalk çalışmaları, fren çalışmaları yap, ve en önemlisi EĞİTİM AL...
Panik yapma, eğitim alıp pratik yaptıkça problem yok...

Tşekkür ederim öneriniz için, eğitimimi aldım ama tabiki farklı bi motorsiklette aldım motoru çıkaracağım yerin önü direk ortaköy sahil:queen: ordan artık sağdan sağdan ilerlicez...

Bence daha doğru düzgün motor kullanmayı bilmiyorkene öyle bir motor alman biraz riskli olmuş ilk etapta bence 100 125 cc motorla başlasaydın çok daha iyi olurdu ama genede olsun almıssın artık Allah kazasız belasız kullandırmak nasip etsin.

hayırlı olsun...

motora adaptasyonu sürecini trafikte değil de boş bi yerde yaparsan çok rahat edersin...

Valla çok sağolun iyi dilekleriniz için girdim artık bir yola ağlasakta sızlasakta bu yoldan geri dönüş yok!! Bi kaç motorcu arkadaşım olsaydı sosyalde daha iyi olurdu eminim

Eğitim kurslarına devam şansın varsa önce onu tamamla. Motosikleti nasıl olsa almışssın. Bir yandan da eğitim süreci içinde boş alanlarda gayet yavaş ve heyecan yaratmadan egzersiz yapmaya çalış. Bu çalışmalar sırasında on ve arka fernleri sıkmayı ve sonuçlarını görmeye çalış. Tabi ki kumlu, ıslak, çamurlu, çakıllı yerlerde ön veya arka frenlerin aşırı sıkılması savrulmaya neden olur. Bu işleri yaparkende ayakların yanlara açık vaziyet alarak eğitimini sürdür ve hayırlısı ile motora bin. Sonarakı üğzülme sonuç vermez.
Bu arada Yeni motorun da hayırlı olsun. Güzel makına almışssın.

:)))) Çok hoş birkaç gün seni bekliyor motorunu aldıktan sonra daha başka duygular yaşayacaksın. Öncelikle hayırlı olsun diyorum.

Motor alana kadarki gecen süre hep heyecanlı olmuştur. Nezaman yeni motor alsam hep aynı heyecanı yaşarım.

Sende alışmaya çalış :)))

Panikleyecek,korkacak birşey yok.Oluşturulan korku tufanı yeni başlayan kullanıcıları mantıksız ve heyecan yaratan düşüncelere itiyor.Motoru aldıktan sonra anlayacaksın ne demek istediğimi.

Tecrübeli bir motor kullanan arkadaşın abi veya neyse işte onla köylük arazilik bir boş alana gidin orda dur kalk çalışması yap sakın trafiğe çıkma fren alıştırması yap daha sonra köylük yollarda genelde çok araba olmaz orlarda dolaş alışırsın.

Ilk motor heyacanini bilirim ama rahat ol arkadaşların dediği gibi pratik yap hemen trafiğe çıkma motorunda çok guzel bi seçim hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

hangimizin kalbi foşiklemedi ki azizim :bounce: motor üzerinde en kötü şey ne yapacağını bilmemek, o yüzden eğitim ve pratik önemli, dur kalk vites pratiği yapıp tamam deme, panik fren, kaçış manevrası çalış, trafiğin binbir türlü hali var, demem o ki eğitim eğitim eğitim

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bakıcaz görücez artık sonuç ne olacak, çoçukluğumun hayali 25 yaşımda nasip oldu Allah utandırmasın:)

hayırlı olsun heyecanını forumada yansıtmışsın zaten . Ne güzeldir istediğin bir şeye sahip olmanın hazı , bence heyeycan yapmadan sakin ortamada yavaş yavaş antremmanlarla bu sorunun üstesinden gelirsin tekerin düz bassın :king:

İmkan varsa eğitime kendi motosikletiniz ile devam edin. Şimdiden hayırlı olsun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ninja başlığı var soruları ordan karşılayabilirsin

Bende ilk motorumun plaka ruhsatını beklerken heyecandan 6 defa aldığım yere gidip bitti mi diye sormuştum. Fren konusunda sana tavsiyem ön freni ani durumda birden asılma. Fren magnetini yavaşca ezerek sık. Ön amörtisör yavaşça boşluğunu alarak tam fren yaparsan daha dengeli durursun. Eğer birden sıkarsan ön amörtisör iyice oturmadan dengeni kaybedersin motor nereye gideceğini şaşırır. Tekerin düz bassın. Saygılar.

kardesim ben kucukken çok motor kullanmış Osman rağmen aynı endişeleri 5 ay önce ilk motorumu alırken nen de yasamıştım. motorun üstüne oturup gazı açınca hiç birşey kalmıyor kafanda. hayırlı olsun. salı öğleden sonra Beşiktaş'ta olacağım. yeşil ninja görürsem selamlarım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar