Hevesli bir yabancı

Merhaba arkadaşlar motosiklet dünyasına uzun zamandır merakı olan ama etrafımda ki insanların "ölüm makinası" baskısı yüzünden hevesleri hep bastırılan ama artık durmaya hiç niyetim olmayan biri olarak artık bende aranızdayım.
Devir öğrenme ve bilgi devri,temel konuları öğrenmeye başladım kendime başlangıç motoru olarakda bir CBR125 almayı planlıyorum ama bana motorlarla ilgili nereden başlayacağım ve bilmem gereken bazı ipuçları hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim,bol bol okumaya çalışıyorum.
Umarım buradan sağlıklı bilgilere ulaşabileceğim,güzel bir forum..

Selamlar oncelikle konu ile ilgili yazi ve videolari biraz inceleyerek baslayabilirisin

Ehliyetin oldugunu dusunerek ilk motorun ile kisa mesafelerde yolculuk ederek baslayabilirsin. Daha sonrasi ise hafta sonlari cok erken saatlerde yaninda sana eslik edecek bir kac tecrubeli motorcu ile bir kac 100luk km geziler ile uzun yol tecrubeni artirabilirisin.

Tahminen 1-2 senelik bir surus tecrubesinden sonra kendinde ki gelismeyi fark eder isen baslangic seviyesindeki Izmirdeki bir surus kursuna yazilip temel egitimlere hakim olduktan sonra daha buyuk cc bir motor ile bu isi zevk alacagin guvenli bir hobi haline getirmen dogru olacaktir.

Bu sitede guvenlik ekipmanlari teknik soru egitim gibi aklina gelen her seyi bulabilir , bulamaz isende konu acip sorabilirsin.

Teşekkürler sözlerinizi dikkate alacağım peki sizce bu dolgun ücretlerle bir kaç seansda ders veren özel hocalar var yaklaşık 6 sattlik bir eğitim sonrasında sürücü olunabileceği söyleniyor,bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ne derece sağlıklı bir yoldur gerçekden katkısı oluyor mu?

Bu arada iletinizi beğendim..
Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir.

Teşekkürler sözlerinizi dikkate alacağım peki sizce bu dolgun ücretlerle bir kaç seansda ders veren özel hocalar var yaklaşık 6 sattlik bir eğitim sonrasında sürücü olunabileceği söyleniyor,bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ne derece sağlıklı bir yoldur gerçekden katkısı oluyor mu?

Bu arada iletinizi beğendim..
Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir.

Öncelikle hoş geldin MT'e
Burada her türden bilgiye ulaşman mümkün ama biraz sabır ve arama ister.
Yok..yoktur burada.
değil 6 saat 6 hafta da sürse '' o dolgun ücretli kurs '' asla sürücü olacaksın diye bir kural olamaz!! O, sürücü yaparım diyeni de merak ediyorum doğrusu.
gerçekten iyi bir motosiklet sürücüsü ve bilinçli bir trafik bireyi olmak istiyorum diyorsan, OMM'ye yani, One More Mile'a şimdikten teorik ders almak üzere katıla bilrisin...Motosikletini hacmi 600cc ve üstü olduğu gün de pratik derler almaya başlarsın..başarılar:cat:

Teşekkür ederim forumun benim için bir avantajıda çok sayıda izmir'li kullanıcı olması.
En azından ulaşım bilgilerinde sizlerin bilgileri çok yararlı olacaktır..
Peki İzmir'de bu OMM (One More Mile) ya da ücretli ders için ulaşabileceğim bir hoca ya da kurs var mı nereleri önerirsiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar