Allah rahmet eylesin ancak benim merak ettiğim bişey var. Aklım almıyor benim. 600 cclik bir racing ya da 1000 cclik bir racing motora neden ihtiyaç duyulur şaka yapmıyorum gayet ciddiyim bu sorumda. 250 cc bile 180 km hızla gidebilirken 300 görebilen bir makineye neden ihtiyaç duyulur. Tamam virajı çok iyi olabilir eyvallah ona lafım yok ama heryerde de viraj yok ki. Düşünün ankara eskişehir arasını. Yol çok iyi değil tamam ama o yolda 200 ile gitmenin mantığı nedir. Hastan mı var? Karın mı doğum yapıyor? Öyle bir durum varsa da alternatifin var. Uçak tren vs.ki daha ucuza gelecektir diye tahmin ediyorum. Özellikle şehiriçinde 600lük 1000lik motor ihtiyacını anlayamıyorum ben kafam almıyor. Sesi güzel görüntüsü güzel falan.
Sana yol tutuşundan tutta virajına, hızlanmasına, durmasına kadar o kadar çok neden sayabilirim ki anlatmakla bitmez, konuyu yine döndürüp dolaştırıp ss' e getirmişsiniz valla helal olsun, kaldı ki kaza yapan arkadaş diavel kullanıcısıymış yani ss kullanıcısı bile değil, ben de bu mantığı anlamyıroum arkadaş ss makine 270-280 yapıyorda naked bir diavel veya mt09 ya da z800 110'la mı sınırlı kalıyor ??? aklım hafsalım almıyor nedir bu yüksek cc ss düşmanlığı, kardeşim şunu bir anlayın artık yüksek cc motor dedin mi sana verdiği hız imkanından dolayı hepside küöük cc motorlara göre daha ölümcüldür bunun türü cinsi şekli şemali yoktur, tehlike sınıfında sayarsan ss'in diğerlerinden tek farkı 0-100 km hızlanması daha kısadır ama bununla beraber viraj kabiliyeti ve durma mesafesi çok daha iyidir bitti bu kadar, z800'ün topspeed'i 255 km, zx636'nın ki 280 km. arada 20-25 km'lik bir fark var, eee noldu ss ölümcüldü gereksizdi hani ne değişti 280'le düşen ölüyo da 255'le düşen ölmüyo mu bu mudur yani ??? kaldı ki yakıt tüketiminden tutta masraflarına kadar herşeyi neredeyse aynı, böyle bir mesaj yazmanın 3 nedeni olur ya bencilsindir, ya kıskançsındır ya da motor konusunda cahilsindir ve mesajdan anladığım kadarıyla sen hiç sol şeritte giderken sağ şeritte yanında giden arabının aniden seni sıkıştırmasına şahit olmaşsın o yüzden rahatça yok ss yok 300 km hız diyosun, ben bu olayı 250 cc'de de 600 cc'de de 1000 cc'de de yaşadım 250 cc motorla hızlanamadığım için mecbur frene bastım, resmen Allah korudu da ölümden döndüm ama diğerlerinde sadece gaza dokunup aradan sıyrıldım kornaya bile basma fırsatım oldu, sırf bu yüzden bile yüksek cc motor alınır, o yüzden lütfen bırakın artık şu ss'lerin peşini...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:47 ----------
@07mehmet07
Aslında söylemek istediğim daha çok yaya geçidiyle alakalı birşeylerdi sanırım.
Sabah iş saatlerindeyken 5 dk dinleneyim diye bilgisayarlı masaya oturmuştum o ara girmişim. Bazen öyle şeyler yazıyorum ki, birisi alıntı yaptığında "ben nezaman yazdim la bunu" diyorum.
Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın. sizide bukadar uzun yorum yazdırmak zorunda bırakarak yormuş oldum
Oluyor arada öyle bazen bende de olur o

Ben yazarken üşenmedim yarın mesai yok sahura kadar vakit geçirmek için uzun uzun yazıyorum arkadaşlara, hem sohbet etmiş oluyoruz hem vakit geçiyo

Ben aslında uzun zamandır bununla ilgili bir konu açmayı düşünüyodum ama kısmet sana cevap olarak yazmaktaymış umarım hızın nasıl birşey olduğunu anlamaları konusunda birilerinin işine yarar...