herkeze doğudan selamlar:)

Tekrar herkeze merhaba,

Hem yeni bir motorcuyum hemde siteye yeni üye oldum. anlayacağınız bolca ve usanmak bilmeden sorular sormaya hazırım:)

umarım tüm motorcu arkadaşlarım tecrübelerini benimle paylaşırlar ve motor tarzımı ve modelimi seçmemde yardımcı olurlar...

Hoşgeldiniz, kalıcı ve katılımcı olmanız dileğiyle...
::tutkuy::

teşekkürler, dediğiniz gibi umarım dahi mi olurum.
aslında 4. adımım bundan sonra geri dönüşüm yok gibi:) motorumu aldım, öğrendim, ehliyetimi aldım ve şimdide bir forum sitesine kaydımı yaptım:)

teşekkürler, forumun formatına acemiliğimden dolayı doğabilecek aksiliklerden ve gecikmelerden dolayı şimdiden herkezden özür dilerim:)

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

tecrübeli arkadaşlardan bana motor tipi seçimini yapabilmem için yardım etmelerini bekliyorum.

baştan başlayayım: motorumu alalı 1 yıl oldu, yamaha marka virago 250 cc motorum ve tahmini 700 km şehir içi tecrübem oldu. Motosikleti işimin yoğunluğundan ve tarzından dolayı çok kullanamıyorum yazları pazar günleri birde havanın güzel olduğu haftada bir gün. malum yaşadığım yerde güneşi çok sık göremediğimizden ve yaşadığım ilçe çok küçük olduğundan bir yılda bu kadar km yapabildim:)
bu arada ehliyet olayını da hallettim, şimdi sıra geldi motorumu büyütmeye ve tipini bulmaya

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:17 ----------

hoşbulduk tşk.

Yaşım 31, Mesleğim inş. müh. bu yüzden motora binmeye zaman bulamıyorum:)

---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

soru geliyor:)

Birinci olarak motosiklet kullanımını ömür boyu devam ettirmek istiyorum ve seyahatlerime (tatil ve iş) de motorumla çıkmak istiyorum. tabi bunların yanında motorumla şehir içi gezinmelerini de yapmak istiyorum. Yaşadığım bölgeden ve doğaya meraklı olduğumdan yılda bir de dağ yollarına çıkmam kaçınılmaz olacak bu geziler sırasında eşimde peşimi bırakmayacak:)
işlerim çok yoğun olduğundan motorumu aldıktan sonra tekrar satıp değiştirmek veya sık sık arızalarıyla uğraşmak istemiyorum binmeye zaman bulamaz iken birde sorunlarla uğraşmak çok sıkıcı olacaktır.

---------- Post added at 21:38 ---------- Previous post was at 21:27 ----------

Tabu bu durumda aklıma büyük cc bir enduro geliyor, korktuğum tek nokta şehir içi kullanımlarımda çok mu hantal kaçar (şimdi bu motor 5-10 km gezmek için çalıştırılmaz dermiyim:) )
diğer karar veremediğim nokta ise bakım aralığının fazlalığından dolayı şaftlı bir motorumu tercih edeyim yoksa zincirli mi, motor yaşı olarak çok eski bir şey almak istemiyorum max. 5-6 yaşında olsun az sorun çıkarsın diye bir mantığım var. aklımdaki modeller r1200gs , yamaha süper tenere , honda vfr 1200 fakat bmw çok fazla elektronik olduğu için korkutuyor diğerleri de forum sitelerinde bmw nin gerisinde kaldığı için mantıklı gelmiyor. tecrübeli arkadaşların fikirleri nedir??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar