herkese selamlar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
herkese selamlar 21 yaşında odtü elektrik-elektronik müh. son sınıf öğrencisiyim.. bu siteye yeni üye oldum..
otomobilden sonra bu yoğun istanbul trafiğine dayanamayıp motosiklet ehliyetimi almamla yaklaşık 1senedir motor kullanıyorum.. aylarca (4-5ay) her günümü 5-6saatlik ileri sürüş teknikleri çalışmalarına ayırıp bu işe başladım.. bunu yaparken en alt kademeden düşük hacimden çalışmaya başlayıp basamak basamak yükselip artık kendimi mutlu hissettiğim aracımı alarak motosiklet sürmenin keyfine ulaştım.. (sırasıyla 50cc scooter, 125cc scooter, 250cc scooter, 125cc naked, 125cc racing, 500cc naked ve 800cc sport-touring)
bu hobimi gönül rahatlığıyla gezmeye dönüştürdüğüm noktada hissediyorum kendimi rüzgarın keyfine vararak...

forumları okurken birşey dikkatimi çekti.. büyük çoğunluktaki kişiler racing motor meraklısı olmaktan öte gerçekten hız tutkunu.. bu kişilerden kaçı kendi hayatından öte başkalarının can güvenliğini düşünüyor acaba?

motosikletin legal azami hız tahkikini biliyor muyuz acaba..
50km/h üzerindeki süratlerde allaha emanet yollarda seyir ettiğimizin acaba kaçımız bilincinde? yolda allah göstermesin canımıza mal olan kaza yaptığımızda belki kazaya karışan sürücünün hayatını karartabileceğimizi düşünen oluyor mu.. ya da topu yola fırlayan bir çocuğun ya da bir anda karşıya geçmek için yola çıkabilecek bir yayanın olduğunu unutup hayatları karartabilecek kadar gözü pek mi bu arkadaşlar acaba?

altındaki motora güvenenler ya da manetim sağlam frenlerim diyenler.. herşeyin normal olurunda gitmesi koşulunda hayatlarının bir incecik fren hidrolik borusunun kusursuz çalışmasına akabininde tekerleklerinin kilitlenmemesine bağlı olduğunu da düşünüyor mu acaba..

her ne kadar muhalefet olacak kesim olsa da ben başlangıç olsa bile ehliyet sınavından hariç sertifika programlarından birinden sürüş eğitimi alınması gerektiği taraftarı bir kullanıcıyım.. kendi motorumuzla riske giremeyiz genellikle.. ya düşer de motorumu çizersem korkusuyla.. ve bunun sonucu tecrübeleri bazen acı şekilde trafikte yaşayarak elde ederiz.. imkanlar var iken, bu eğitimler mutlaka alınmalı çünkü kaçımızın ne kadar stoppie, fishtale, vs. panik anı kontrol kayıplarına tecrübeleri var.. profesyonel motosiklet yarışçılarının bile kaza yapabildiklerini unutmadan, kimsenin hayatını tehlikeye atmadan, kask ve korumalarımızı üstümüzden eksik etmeden bu işin keyfine varacak şekilde motosiklet tutkumuzu yaşamamız dileklerimle.. selam olsun herkese.. keyifli günler kazasız sürüşler..

Hoşgeldin kardeşim..

Tanışma yazısında güzel bir başlangıç yaparak uyarılarda bulunmuşsun umarım herkes tarafından dikkate alınır ve güvenli sürüşler yapılır.:cat:

Moderatör
Aramıza hoşgeldin, haklı serzenişlerin.. Ama bilinçleniyor motosiklet sürücüleride günden güne..

hoşgeldin
herşey srayla adım adım gidiyor
önce bi herkeze kask ve koruma taktırabilirsek sonra nerede ne yapacaklarını da ikna etmeye çalışırız usûl usûl

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar