Merhaba arkadaşlar 14 Haziran 2006 itibariyle benim de bu ilk mesajım. Üsküdar'lıyım. Motosiklet konusunda hiç bir bilgim yok. Ne yazık ki hiç bir motosiklete binme şansım olmadı. Nasıl bir duygu çok merak ediyorum. Bildiğiniz B sınıfı ehliyet sahibim. Yani normal şöförüm. Haliyle trafik tecrübem iyi. Ama iki tekerlekli araçlar konusunda çocukken bindiğim bisikletler dışında (belirttiğim gibi) tecrübem hiç yok. [Bazen düşünüyorum "acaba motora binmek bisiklete binmek gibi bir şey mi?" diye...]
Bu güzel siteye de motosikletler konusunda iyice bilgilenmek için üye oldum. İnternet dünyesında bu güzel site haricinde iki siteye daha üyeyim. Birincisi benim için çok önemli olan ve çok iyi arkadaşlarımın bulunduğu "www.forumumuz.com" diğeri de ara sıra girdiğim "downladarsivi.com"...
forumumuz.com'u tavsiye ederim bu arada...
Geçenlerde bir arkadaşımın motor aldığını ve kullandığını gördüm. Bana binmemi teklif etti. Fakat düşerim diye endişe ettim ve binmedim. Mondial markaydı. 150 zat değildi.. Fakat 125 lik de değil di (şu an modelini anımsayamıyorum) ikisinin ortasında bir modeldi.. Nasıl bir motor olduğunu sordum. memnun olmadığını ve hemen arıza yaptığını söyledi.. "Asya motor nasıl?" dedim."Hepsi Çin malı, alacaksan Honda al, evladiyelik" dedi. Binemedim ama elimle gaz verdim. Arka tekerleğin dönüşünü gördüm. Gerçekten çok hoş bir duygu? Geçenlerde Honda nın 50 lik scooterini gördüm mağazada.. Küçücük

Ne kadar güzel? Bu küçük aracın bir motoru var. Ve sıvı yakıtla çalışıyor! Motosikletlerde gördüğüm kadarıyda normal boyutta olanlarda bir normal modeli var, bir de scooter modeli. Ve özellikle scooterler çok yaygınlaştı. Ve yine (eğer yanlış bilmiyorsam) scooterler otomatik vites, diğerleri de normal vites.. Çok merak ettiğim bir kaç soru var.
1) Scooterleri mi, yoksa normal olanları mı sürmek daha kolaydır, neden..
2) Çin malı olan motosikletler kesinlikle alınmamalı mı?
3) Trafikte rahatça arabayı kullanan birisi motosikleti kullanabilir mi?
3) Ben evliyim. Eşim motosikletin arkasında oturduğu halde trafikte kullanmam tehlike yaratırmı?
4) İki kişiyle buradan (mesela) İzmite kadar gidebilmem için en az kaç CC lik motor almalıyım? 50, 100, 125, 150 veya daha fazlası?
Bütün arkadaşlara sevgi ve saygılarımla..
Bu arada en çok (dış görünüş itibariyle) beğendiğim motosiklet türü, yarış motorsikletleri.. Bilirsiniz, Hondanın, Yamahanın, Suzukinin, Kawasakinin motorları.. Bu kadar güzel bir görünüş olur mu? Önden arkadan yandan, nereden bakarsanız bakın görünüşleri çok ama çok güzel.. El tutma yerleri (ismini bilmiyorum sanki bisiklette gidon diye geçiyordu..) birbirine yakın , arka tekerleği kalın ver geniş.. O ne güzel ne estetik bir görünüş.. Adamlar rüyalarında mı görmüş de yapmış..