Herkese merhaba! :)

Herkese merhabalar :) Ben Ece, uzun zamandır motosiklete heves ediyorum. Önümde artık ehliyet almam için 1 yıl kadar sanıyorum bi süre kaldı. Sürekli park etmiş bi motosikletin yanından geçerken çaktırmadan incelemekten bıktım açıkçası. :) Bundan dolayı bi foruma kayıt olup motosikletler hakkında biraz daha bilgi edinmek istiyorum. Özellikle forumda herkesin gezdiği yerleri yazdığı bölümü çok beğendim. Genellikle forumlara kayıt olurum ve pek takip etmem ama umuyorum bu forumda daha uzun süre kalabilirim. :)
Ve bu arada ilk sorumu soriyim; başlangıç motosikleti olarak ne tavsiye edersiniz? Genellikle kısa mesafelerde kullanacağım (idmana giderken vs.) hesaplı motosiklet olarak. Şimdiden teşekkürler.
(Kesinlikle vespa tarzında değil 1-2 arkadaşıma sordum hep vespa dediler)

Son düzenleme:
hoşgeldin . eğer sevdiğin birkaç tip söylersen ona göre önerebiliriz Az sonra cbf 150 ybr 125 ciler damlar bu arada.

İsim olarak hiç motosiklet adı bilmiyorum açıkçası. Önerilere tamamen açığım, deneyim kazanmak için 2-3 yıl kullanacağım bi motosiklet olacak. Mesela dedikleriniz görüntü olarak fena değilmiş

"Başlangıç motoru" sorduğuna göre ileride büyütme niyetin var. Sevdiğin tarzı da belirtmemişsin, o yüzden bir kaç seçenek sunayım.

Kısa mesafe kullanacaksan, az yaksın, yavaş gitsin, ama frene basınca çabuk dursun istersen scooter al. PCX olabilir.

İleride enduro, supersport, commuter ya da cross kullanacaksan YBR125, boyun 1.70 civarı ya da daha uzunsa CBF150 tavsiye ederim.

Chopper, cruiser, touring kullanacaksan yere daha yakın modellerden başla. Tavsiyem GV250'dir. Motorun mekaniğini de öğreneyim ufak tefek arızaları kendim gidereyim dersen Keeway Superlight 150 al, sorun çıkardıkça öğrenirsin zaten :)

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
hesaplı istiyosan kendi motorum acayip bişey çıktı nerdeyse km'de 10 kuruş yakacak! Honda cb 125 e, kontrolü bisiklet gibidir. fakat trafikte 3 çeşit motor süren bayan gördüm ben. 1-Scooter, 2-bildiğin Hyosung Gv-650 Chopper (nasıl sürüyolar bunu helal olsun) 3-Cbr 125 R (bu çok yakışıyor)
ilk motorunuz sonuçta, bence scooter alın.

Başlangıç motoru ve iyi bir motor kavramı aşırı görecelidir. Bunun tanımlanması kişiden kişiye oldukça çok değişkenlik gösterir. Nesi iyi ? neye göre iyi ? Hızlımı olsun? Görünüşü havalımı olsun ? Yoksa sağlammı olsun ? az mı yaksın ? Bir motoru iyi yapan bunların hepsidir.

Hepsi bir arada olsun derseniz, ne yazıkki öyle bir model bütçenizi zorlayabilir. Motorcuların tecrübe ve sürüş döngüsü vardır.
Önce basit bir motorla başlanır, Tecrübe kazanılınca daha büyük motora geçilir. Büyük motorun masrafları zorlamaya başlayınca tekrardan küçük motora geçilir. ( Genelde böyle olur ) Veya bir büyük birde küçük motor alınır. Günlük işlere küçük motorla gidilirken , şehirler arası uzak mesafelere veya gövde göstertisi yapılacak yerlere büyük motorla gidilir... Yani ilk motorunuzu illaki elden çıkartmak zorunda da değilsiniz. Ancak bu durumda büyük motor tecrübesinden sonra size cazip gelebilmesi için küçük motorunda tathmin edici özellikleri olması gerekir.

Yeni başladığınız için yarı otomatik vitesli modeller size kullanım açısından daha kolay gelebilir. çukur ve kasislerde uçmamak için büyük telkerleklerinin olması avantajdır. Hem az yaksın, hem sağlam olsun , hemde ilerde motoru büyütmek maksadıyla elden çıkartmanız gerekirse , hem kısa sürde satılmasını , hemde bu satıştan fazla zarar etmemek istiyorsanız, öncelikle Honda İnnova veya Yamaha Crypton modellerine bir göz gezdirin. Hatta bizzat yakından bakın.Bu modeller başlangıç motoru olarak sizi zorlamaz ve üzmez.

En onemli soru:butce ne , kullanabilecegini dusundugun tarz hangisi scoter istemiyorsun sanirim,spor tarz mi hosuna gidiyor mesela

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar