Sente ayarı yapmak istiyorum. pistonu en üst noktada subapları standartlara göre ayarladım ama subap 2 tur sonra silindire çarpıyor herhalde birşeyi yanlış yapıyorum ne yapmam gerekli teşekkür ederim
Volanın sente konumundan olduğundan eminmisiniz?
Benim Medley'de volantta işaret göremedim başka bir yerindemi acaba ? silindir kapağından bakıp topladım..
Evet en azından piston dişli hizada iken üstte olduğunu biliyorum buji yerinden test ettim, piston en başta iken subap açılıp yanma olup piston u itmiyormu anladığım kadarıyla en uç noktada birbirleriyle çarpışıyorlar teslim aldığımda da böyleydi onun için açtım
Abi bu tarz scooterlerde volanda işaret oluyordu, Medley konusunda hiç bilgim yok maalesef ama Spacy tarzı motor bloğuna sahip scooterlerde karterin bir çıkıntısı oluyor ve orası baz alınarak volandaki T işareti eşitlenip sentesi ayarlanıyordu. Acaba senin Medley'de kapak tarzı bir pencereden bakılıyor olabilir mi?
Medley de marş motoru yok volantda marş dişliside yok , volantın etrafındaki sargı aküyü şarj ediyor stopta ise volantı marş motoru gibi çevirip kranka ilk hareketi veriyor , marş motoru olan sukuturlarda işareti görmüştüm ama bunda göremedim , kapaktaki işaretten senteleyip topladım çalıştı sorun yok da merak ettim başka bir yerde mi..

Tmm öyle denerim T yanındaki F ne anlama geliyor
Abi işareti değilde merkezleme aparatı varmış:
[url]https://i.hizliresim.com/mi2hoq4.png[/url]
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------
Yanlış hatırlamıyor oda ateşleme (Fire) olması lazım.
Teşekkürler Motosever valla altta o aparatın girdiği deliği gördümde krankı çıkarmadığım için anlayamadım , diğer fotoda egzantrik dişlisinin üzerindeki noktayı karşısındaki V şeklindeki işaretle denk getirip topladımbu fotolar sanırım servis manuelinden , internette mi buldun yoksa sende varmıydı ?
.....T yanındaki F ne anlama geliyor
Sorunu anladım T ye ayarladım 360 derece döndüğünde bütün çizgiler, subaplar vs aynı yere gelmesi gerekmiyor mu her türlü denedim krank ile subap eksantrik farklı devirlerde aynı devirde dönseler ozaman senkronize çalısacaklar fakat ön dişli büyük arka dişli küçük bu nasıl olabilir Bu yüzden de bir süre sonra subap ve piston çarpışıyor parçaları standart anlayamadım bunu calıştırırsam motorcu dükkanı açıcam![]()