İlk motor 2. el olsun çok üzülmeyim düşüncesinden, 0 alırım keyfime bakarım noktasına getirdi bu ilanlar
Ben hep malımı ucuza satarım alanın parasında gözü kalmasın diye ama motoru satarkende dikkatli olmak lazım.
ben üzerinde sıfır diablo rosso iki lastik olan koruma takozlu ve bir sürü ekstrası olan kazasız belasız motorumu 13500 e sattım. yazdığım fiyata satıldı ama gerçek alıcı bir ay sonra geldi aldı motoru. yana yakıla motor arayıp fiyattan şikayet edip bulamıyorsunuz bunun nedenini de motor satarken çok net anladım. 11000 tl uygunsa görüşelim yazan dangalaklar yüzünden, sa 12 nakit izmir yazanlar yüzünden cinnet geçiriyorum mantıklı fiyat söyle alalım diyen var ben anlamıyorum ki insan utanmıyor mu? bir kişi bana adam gibi fiyatı değil de motoru sordu pazarlığı yaptık aldı gitti.bu piyasayı bizim cingöz halkımız buraya getirdi. hırsızlık dolandırıcılık ölücülük alsatcılık moda.
-2.300 TL hasar kaydı olan motorumu hasar kaydını belirterek ve bu yüzden fiyatını kırarak sattım, sattığım motorun ilanını gördüm ve ilanda hatasız çiziksiz vs vs yazıyordu.
Plakası 35HC1978
-Arkadaşımda yzf125 vardi.2011 model beyaz renk, altin sarisi janlar.Kaza yapti perte cikti.1 sene sonra motoru sahibindende gördük adam yazmis hatasiz orjinal yzf diye.
-Arkadaşımın cbr ı 23.000 km de sattik.1 sene sonra sahibindende gorduk motosiklet 17.000 km de.Km geri sarilmis...
2.el alirken uyanik olcaksin yoksa fena kaziklarlar.
Sen gittin servise aracı soktun ya 4 bin tl masrafı servis dedi mal sahibide sana 4 bin tl düşüyorum al sen uğraş dedimi dedi olması gereken bumu risklide olsa bu extra masrafta o an sen yaptırırken çıkabilir sende kendi çabanla bunları gideririm araç tecrübenle az masraf ederek bu işin içinden çıkabildinmi çıktın velhasıl bazı arkadaşlara bu dokunmuş bal kabağı tadında sualer yöneltiyorlar
Sen olması gerekeni yapmışsın biz ne tatlı su kurnazlarına deng geldik motoru servise götürüyorum 400 tl maraf çıkıyor yaptır istediğin parayı verim veya vericeğim paradan 400 tl keserim diyorum yok hiç birini yapmam alırım malımı giderim başka bi keriz bulur ona monte ederim diyor bu tipleri ıslak odunla terbiye etmek lazım ne emmeye ne g..meye geliyorlar![]()
http://www.motosiklet.net/forum/mot...ipmanlari-aliyorum-kalite-kontrol-lutfen.html
ben de takipteyim ıslak odunu da hazırladım bu arada :queen:
Dolandırıcılıktan bahsediyorsak etraflıca konuşmakta fayda var. İnsanların zaafından faydalanıp haksız kazanç elde etmek her daim ahlaksızlıktır. Bir kişi karşısındaki kişinin zaafından (bilgisizliği, saflığı, zorunlu mecburiyeti..v.s.) faydalanarak haksız kazanç elde ediyorsa ve buna dini kılıf uyduruyorsa, bunu helal kabul eden zihniyet sorgulanmalı. Ayrıyeten sıkıntıya girmiş bir insanın bu zaafından faydalanıp malını mülkünü leş kargası gibi üşüşüp ucuza kapatmaya kalkışmak ekstra ahlaksızlıktır.
siz halen tartışın :queen:
Yukarıda yazdığımı okudunuz mu ? Gider malı görürsünüz , içinize sinmezse almazsınız. İkinci el biraz emek ister. Yok için rahat olsunistiyorsanız sıfır alırsınız. İnsanlar yalancı ve dolandırıcı ise siz insanları düzeltemezsiniz, boşuna uğraşmayın.
ben üzerinde sıfır diablo rosso iki lastik olan koruma takozlu ve bir sürü ekstrası olan kazasız belasız motorumu 13500 e sattım. yazdığım fiyata satıldı ama gerçek alıcı bir ay sonra geldi aldı motoru. yana yakıla motor arayıp fiyattan şikayet edip bulamıyorsunuz bunun nedenini de motor satarken çok net anladım. 11000 tl uygunsa görüşelim yazan dangalaklar yüzünden, sa 12 nakit izmir yazanlar yüzünden cinnet geçiriyorum mantıklı fiyat söyle alalım diyen var ben anlamıyorum ki insan utanmıyor mu? bir kişi bana adam gibi fiyatı değil de motoru sordu pazarlığı yaptık aldı gitti.bu piyasayı bizim cingöz halkımız buraya getirdi. hırsızlık dolandırıcılık ölücülük alsatcılık moda.
Bu tarz uyanıklara benim yazdığım cevap : 7000 liran varsa 7000 liralık motora bak, ilnada 12000 yazıyor gözün körmü şeklinde oluyor.
1200 aldığım teli garantisi 2 3 ay kala ilana 600 koydum 500 tl razıydım tek çiziği bile yoktu öyle temiz bakarım velhasıl 200 300 tl teklifler geliyordu banada takasta ( su arıtma cıhazı ) teklif etiler sonra aileden birine verdim bi 2 senede o kulandı halen kusursuz devam ediyor iykide satmamışım
Not 1200 alıp 1.500 tl fiyat koymadım ilana :flower:
Beyler 2014 cbr 125 var. 9.000 km de, kaza değişen yok, çalışmayan veya kırılmış bir yeri yok, servis bakımları serviste yapılmamış kaç lira eder ??? .......