Her0 xpulse 200 4v ön dişli boşluğu ve zincir dişli sesi

benim ön dişliden bu şekilde ses geliyor. Bu normal midir. birde ön dişli videodaki şekilde oynuyor. Sanırım sesi de bu boşluk yapıyor. Sizlerin yorumu nedir?

Motosikleti
Ns200 15"
Ön dişlinin civatasını yoklamanız ve zinciri yağlamanız iyi olur, sesi genelde yağsızlık yapar.

Öndişli civatalarını sıktım. zinciri 2 kere yağladım. sonra videoları çektim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bana normal gelmedi, ama sebebini bilemiyorum. İncelemek lazım arka maşa üzerinde kauçuk malzeme olması lazım o yoksa eğer demire sürttüğü için ses yapabilir.

Motosikleti
R25, CRF250L
Normal hocam o ses, bende de vardı xpulseda, yağlayınca azalıyordu

Ön dişlinin hafif oynaması normal. Ses bence zincirin fazla gergin olmasından kaynaklı, biraz gevşetip deneyin. Yağlamayı da ihmal etmeyin. Ayrıca zincir oringsiz ise o da sesi biraz artırır.

Zinciri ağır çekimde kaydettim. Arka dişliden gelirken biraz yalpa var gibi. servise attım, normal dedi.
Sizde bir bakar mısınız? Acaba zincir dönüşünde bir yalpa veya anormallik var mı?

Motosikleti
Ns200 15"
Bana bir problem gözükmüyor, motosikletin üstünde sürücü yokken zincirin bol ve stabilsiz bir şekilde hareket etmesi gayet normaldir. Zincirinizde herhangi bir germe salma hareketide durmuyor. Eğer dahada kontrol sağlamak isterseniz zincir gergi ayarına bakmanız sağlıklı olabilir, gerginin bir tarafının gergin veya gevşek olması sağlıklı değildir.

• Beğen
Tepkiler: F54
Bu motorun akü ve zincir kalitesi düşük. Kalitesine göre ses yapması normal sayılır.

F54

Nasıl bakmam lazım? Anlatabilir misiniz yada örnek kaynak verebilir misiniz?
amortisör esneme payı yüksek o yüzden siz motora oturup usta'nında bakması lazım zincir ne kadar geriliyor gergin/gevşek ona göre ayar yapması lazım yoksa siz boş motora gergin ayar yaparsınız kasis ten geçerken motor esner cartttt zincir kopar

Gözüme ilk takılan zincir eki sanki biraz büyük gibi 2.si o ön dişli muhafazasının içinde zincir biryere sürtüyor olmasın. 3.süde zincir öyle dönerken tam arkadan arka dişlininde arkasindan çekersen yalpa varmı görürsün 4.sü ilk videodaki oynama normal hatta daha çok oynaması lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar