- Konu Yazar
Herkese merhabalar
Direkt konuya giriş yapıyorum.
Bu gece işten çıktıkdan sonra motosikletimin anahtarını kaybettiğimin farkına vardım. Motorum Hyosung Gt 250R. Yedeği de olmadığı için düz kontak yapmaya çalışayım dedim
. Aldım bi falçata kestim kontağa gelen kablonun makaronunu ve önüme biri kırmızı biri turuncu kablo çıktı. Gece olmuş 12 bakır tel bulamayacağım için bir demir teli buldum. Her neyse 2 kabloyu da sıyırdım elektrik geldi çalıştırdım motoru kabloları bantlamadan. Öyle böyle iyice saglamlaşsın diye demir teliyle uğraşırken kısa devre yaptı 3 5 kere motorun gidon çatallarına değerek tel. Sonra bi baktım elektrik gitti hepten. Dedim beyni mi karıştı , belki karışmıştır diye akünün ( - ) kutup başını söktüm tekrar taktım yine gelmedi. Acaba bobini mi yaktım bi akıl verebilirseniz ona göre hareket edeceğim sizce neden olmuş olabilir. Şimdiden teşekkürler. Hee bu arada akü koltuğun altında olduğu için bazı arkadaşlar anahtar olmadan koltuğu nasıl açtığımı soracak bende bilmiyorum çekeledim torna vida soktum çıktı yerinden 
Bu gece işten çıktıkdan sonra motosikletimin anahtarını kaybettiğimin farkına vardım. Motorum Hyosung Gt 250R. Yedeği de olmadığı için düz kontak yapmaya çalışayım dedim