Her Servise Güven olmaz,,,

Geçenlerde bitmeye yakın olan ön lastiğimi yetkili bir serviste değiştirdim. Havası, dengesi ve kaçıranı varmı diye kontrolleri yapıldı ve eve dönmeye koyuldum. Ertesi gün (bugün) hava biraz yumuşar gibi oldu ve biraz turlayım dedim. Baktım konfor artacağına kazık gibi olmuş. Üstelik çamurluğu yükseltip 110-90'lık lastik taktırdım. Her neyse şeytan dürttü bir benzin istasyonuna gittim ve digital sayaçlı kompressöre bir bağladım o da ne !!!; Ön lastik:67 Arka 53 !!!! Fabrika verilerine göre artçı ile 38-40 olması gerekiyordu !!! Şimdi sorarım size; yetkili servisede güvenmezsek kime güvenicez ? (Sizlerinde başından böyle bir olay geçtiyse paylaşmanızı riza ederim) Saygılar,,,

Servise Motosiklet Brakmak Çok Riskli Bi İş Ben Güvenmiyorum Şahsen Türkiyede 3-5 Tane İşini Güzel Yapan Adam War O Kadar Antalyada Ben Daha Doğru Düzgün Motosiklet TAMİRCİSİ Görmedim BULAMADIM Ama Konyada Muro Diye Bilinen Biris Var Deli Muro Diyorlar Ama Adam Mükemmel Temiz Ve Titiz Çalışıyor:)

Benim için akıllı ya da deli olması bişi fark etmez. İşini, beni tehlikeye atmayacak şekilde yapsın yeter. Antalya'da SYM'den anlayan birileri yok mu ? Ya da motordan gerçekten anlayan bir insan evladı ?!?

servisin pek psı baktığını sanmıyorum kafasına gore şişirmişte olabilir

ama kendi malları diğil nasılsa
asla bırakmam motorumu

Benim için akıllı ya da deli olması bişi fark etmez. İşini, beni tehlikeye atmayacak şekilde yapsın yeter. Antalya'da SYM'den anlayan birileri yok mu ? Ya da motordan gerçekten anlayan bir insan evladı ?!?

Antalyada Motordan Anlayan Birisini Bulursan Önce Bana Haber Ver:mrgreen: Yok Herkez Salla Başı Al Maaşı Çalışıyor Yada Benim Gittiğim Tamirciler Öyle Denk Geliyor :queen::bounce:

Ablam arabayla takla atıyordu o servislerdeki ustaların engin lastik basınç bilgileri sayesinde...

Aynı durumu ben de yaşadım :)

6-7 ay kadar önce arka lastiği servis değiştirdikten sonra arkayı çok sert hissetmeye başlamıştım ama o gün umursamamıştım. Çünkü usta lastik yanaklarının iyice oturması için havayı 31 bar bastığını, 3-4 gün sonra 28'de düşürmemi söylemişti.

Ertesi gün durumu rahatsız edici bulmaya başladım, çünkü hafif çukurlarda falan gerçekten çok sert sarsıyordu. Hemen bir benzinliğe girdim ve gördüğüm rakam kafamdan kaskın ve gözlüklerimin fırlamasına neden oldu. Pompada gördüğüm rakam 57 idi.

Bir hafta sonra işim tekrar ufak birey için servise düştüğünde ustaya durumu söyledim. Olamaz falan dedi ve lastiğin basıncını ölçtü. Gördüğümüz rakam 22 idi. Galiba bu bozulmuş deyip işine devam etti :) Kafasına takılmış veya beni yanlış çıkarmak için olsa gerek ki 10 dk sonra elinde basit bir basınç ölçer ile gelip tekrar baktı ve benim benzinlikte ayarladığım değer çıktı.

Son düzenleme:
çok ağır bakım ve ince ayar olmayacağı zaman kendiniz bakım yapın arkadaşlar...
saygılar yağ değiştirnek,hava filtresi değiştirmek,buji değiştirmek,akü bakımı yapmak,zincir bakımı yapmak,farların yanıp yanmamasınıj kontrol edilmesivb konuları kendimiz yapmalıyız ve böylece motor ile aramızda da bir bağ oluşmuş olur....
saygılar kazasız belasız günler arkadaşlar..:cat:

bende kawasaki ninja 250 kullanicilari grubunda yag degisimi ile ilgili bir baslik acmistim kac gundur kabul ettiremedim servisler kekliyor adami kafalarina gore is yapiyolar fabrikanin yolladigi servis bakim kitabini alip ellerine okumusluklari varmidir acaba (isini duzgun yapan servislere lafim yok allah islerini kazanclarini bol etsin )ben sahsen guvenmem servise tamirciye herkes hizli ve kolay para pesinde cabuk bitsin oteki motorlarida bitirelim mantigi isimi adam gibi yapayim arkamdan kufur yemeyim musterilerim beni baskalarinada tavsiye etsin anlayisi sifir km henuz.

böle bi olay benimde basıma geldi cygnus motorum vardı lastiklerini degistittirdim adam kafasına göre hava bastı dedim usta sunu bi ölcelim dedim arka lastik 30 psi olması gerekmiyomu dedim adam aldı eline hava tabancasını bi daha bastı tamam 30 oldu dedi (halbuki tabancada gösterge falan yok) neyse verdim parasını aldım motorumu cıktım benzinlige gittim baktımki arka lastik 38 psi ye cıkmıs hemen düsürdüm gercekten isini cok iyi yapan az sayıda insan var işini iyi yapan bi motorcu biliyorum ama oda fiyatta cok yüksek sölüyo hayatımı tehlikeye atmaktansa 20 lira fazla verip adam gibi tamirciye giderim benim düsüncem böyle

Ön lastik 67 bar mı ? Dolma teker gibi olmuştur o :)
:cherry: aynen ben de öyle bişi zannettim. Bırak çukurları en küçük taş zerresini bile hissediyor insan.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:29 ----------

Güncel,,,,,,

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:55 ----------

Arkadaşlar imkanınız varsa ve de anlıyorsanız yapabildiğiniz kadar onarım işlemlerini kendiniz yapın. Ben kendi motorumun ön-arka balatasını, egsoz zımparası ve boyasını, Dörtlü flaşör ve düğme ile de direkt çalışan radyatör fanını, Bagaj aydınlatmasını vs, vs, kendim yaptım. Uzun süren bir işlemde olsa her zaman motorun başından ayrılmayın. Unutmayın hayatımız yere basan o iki tekere mahkum,,,,

:cherry: aynen ben de öyle bişi zannettim. Bırak çukurları en küçük taş zerresini bile hissediyor insan.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:29 ----------

Güncel,,,,,,
hava basıncı çok tekerler doğal olarak cok sert olmuş bu kazaya bile sebeb verebilirdi.bir daha o servise gitme sana önereceğim yer var ama özelden göndereceğim.uzun yıllardır bir tek sorunla karşılaşmadım.marka model önemli değil tam bir profesyonel ekiptir kendileri zaten girişte anlarsın makinalardan:p:p:rendeer::rendeer:

benımde basıma benzer olay gelmedı degıl ama hepsı 4 sene once basladı ben antalya manavgattayım burada 1 tamırcı wardı adı onaran dı allah rahmet eylesın motor kazasında oldu o oldu manavgatta tamırcı kalmadı :(

Güncel,,,,,,

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:55 ----------

Arkadaşlar imkanınız varsa ve de anlıyorsanız yapabildiğiniz kadar onarım işlemlerini kendiniz yapın. Ben kendi motorumun ön-arka balatasını, egsoz zımparası ve boyasını, Dörtlü flaşör ve düğme ile de direkt çalışan radyatör fanını, Bagaj aydınlatmasını vs, vs, kendim yaptım. Uzun süren bir işlemde olsa her zaman motorun başından ayrılmayın. Unutmayın hayatımız yere basan o iki tekere mahkum,,,,

67 Bar derseniz eğer yaklaşık 990 PSI a tekabul eder ki bu da bir lastiğin kadırabileceği bir basınç değildir kesinlikle:)
Siz lastiklere BAR cinsinden değil PSI cinsinden bir değer üstünden konuşmalısınız/uygulamalısınız:)
Olur da bir gün benzin istasyonunda bar kademesine getirip hava basmayınız diye söylüyorum :) Gerçi benzin istasyonundaki hava kompresörü bu kadar yüksek bir basıncı kaldıramaz ama bir karışıklık ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir :)

Son düzenleme:
ben motosikletimi ne zaman servise bıraksam,sağlam olan motorumu sorunlu alıyorum.sonra bir ton uğraş....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar