Her kafadan ses çıkan problemlerim :)

Arkadaşlar merhaba çok uzatmadan sorularımı siz değerli emekçilere sormak istiyorum.

Scooter ve 125'lik serüvenimin sonuna geldim uzun yıllar sonunda,cc büyütmek için çabaya girdim.Aklımda direk kawasaki bayisine gidip ninja 250 almak var.Bu fikrimi söylediğimde hayırlı olsun diyenler de oldu sen saf
mısın diyenler de.

O paraya 2. el git 600 lük al,kullan işte diyorlar.(Hayalim yamaha fazer 600 de) 2. ele baktığımda cidden de 12-13 binlere fazerlar gördüm.

Şimdi arkadaş tayfası malum yarın öbür gün ninja ile gidicem,olmadık bir anda saflık yaptın diyecekler canım sıkılacak onu da istemiyorum. Ninjanın yenisi gelecek mi gelmeyecek mi,bu aylarda sıfır motor alınır mı onu da bilmiyorum açıkçası.

Bana bir akıl verirseniz çok sevinirim,babası oyuncak alacak 5 yaşında çocuğa döndüm.Hayatın tek derdi bu gibi yat kalk kafamda bu soru var ve gerçekten çok sıkıldım.Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim dostlar,
şimdiden teşekkürler.

Neyse hem kendi aklımı hem de sizinkini daha fazla bulandırmıyım.Sahibinden sitesinden bir 600 lük alıp geçeyim,dediğiniz model de çok güzelmiş.

Herkese sağ salim sürüşler,görüşmek üzere.

Zor bir süreç. Elbette ki herkes onu al bunu al diyecek ; zevkler farklı çünkü :)
Yapmanız gereken size hitap edeni seçebilmek , şöyle ki ;
Isteginiz yakıt sarfiyatı mi , daha cok hızlı ve spor bir motosiklet mi ?
Sürekli şehir icinde mi, yoksa arada şehir dışı ve uzun turlara gelecek bir motosiklet mi.
Bunun gibi soruları cevaplayabilirseniz en doğru sonuca yonelirsiniz. Is motosikleti almakla bitmiyor, bunun bakımları, yağı , ufak tefek parça ve aksesuarlari .. hepsi toptan düşünülmeli bence. En son karar verilmelo verilecekse. Umarım en doğrusunu seçersiniz.

Eksik olmayın dostlar bir anda cevaplar gelmiş teşekkür ederim.

Amacım şehirler arası seyahat,fotoğrafçı olduğum için kamp delisi birisiyim.Bir de 7 km uzaklıktaki işime gidip gelmek.Gerisi malum biliyorsunuz gezme tozma şehir içi.Çadırlarımız,uyku tulumu,matlar ve fotoğraf ekipmanları oluyor o yüzden eşya koyarım diye hep fazer tarzı bir şey düşündüm.Yazılanları da hep okuyorum yeniden açmak istemedim,dedim 125 den 250 ye geçeyim.Bu tarz 250 cc de olmayınca dedim ninja alayım.Yani tüm olayım bu.Bütçem tamamiyle 14 bin lira.Kask,mont ve koruma ekipmanlarımdan yana sıkıntı yok,hepsi mevcut.

Marka ve model konusunda fark ettiğiniz gibi çok bilgisizim,genel kurallar,tavsiyeler çerçevesinde aşama aşama cc büyüteyim dedim.Belki merak ederseniz ama yaklaşık 2 yıldır 125 cc kullanıyorum,arkadaşlar artık beni arkadan toplamaktan bıktı gezilerde.Onlarda sözde motorcu ama sadece kullandıkları aletleri biliyorlar,çevrem de bilgisiz aslında.

Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

Moderatör
Kamp ve fotografcilik ile ugrasiyorsan, kesinlikle Enduro tarzi bir motor almalisin. Rota seceneklerin kisitlanmaz. Ama illa 4 silindirli istiyorum diyorsan Fazer evet senin icin ideal secim olacaktir. Bozuk yollarda da Enduro kadar rahat olmasa da zorlanmazsin cok.
125 cc den 600 cc'ye gecmek konusuna gelirsek eger, akli selim birine benziyorsun, alisana kadar sakin kullanirsan kazasiz belasiz atlatirsin alisma devresini. Ama kendime guvenmiyorum 250 cc alacagim diyorsan da, Ninja 250 alacagin son motor olsun, gidecegin yollar bakimindan.

Sevgili Lucas,

ilk aşamayı atlatıp tamam 600lük alıyorum dersem bana marka ve model önerebilir misiniz ? 2.el sitesinden ilan bulup,ustayla görüşmeye gideyim artık.

Moderatör
Sevgili Lucas,

ilk aşamayı atlatıp tamam 600lük alıyorum dersem bana marka ve model önerebilir misiniz ? 2.el sitesinden ilan bulup,ustayla görüşmeye gideyim artık.

600 cc ama hangisi? Enduro mu? Touring mi? 4 silindir mi? 2 silindir mi? Ya da tek silindir mi? :)
Senin yerinde olsam,butcen ne kadar bilmiyorum ama, gonlun Fazerdan yana ise, bir Fazer alir, yanina da hic farketmez bir cross alir, gidecegim rotaya gore fotograf makinami, cadirimi o motora yukler cikardim yola.
Ben de cok kamp yaparim arkadasla. Eslerimizle birlikte gideriz. Arkadasimda Varadero var. Bende su anda 600f var. Benim motor daha hizli olmasina ragmen, kamp yapmaya giderken yetisemiyorum ona, cunki 50-60 km hizlarda anca rahat gidebiliyorum o yollarda. Daha once 650 cc tek silindir motorum varken, onun Varadero daha hizli olmasina ragme o bana yetisemiyordu. Benim girdigim yola o giremiyordu. Denize bile girip kiyi kiyi gezebiliyordum. Velhasil, amac ne ise ona gore tercih yap.
Dedigim gibi butce seni zorlamiyorsa, kesinlikle iki motorun olmali :)

Bencede sen kendi sorularının cevabını bul önce. 3 cümlelik birşey paylaşmışsın bizle yardımcı olun diye bir kişi cbr 600 demiş kararını vermişsin. Fotoğrafçı ve kampçıysan ben gibi kesinlikle enduro almalısın.Sana tavsiyem bmw 600 gs.Her bütçeye her modelinden bulabileceğin bir model.

4 silindir bir motosiklet orta direği yorar yıpratır, yağı olsun bakımı olsun benzını olsun.Bence de enduro al. F650 gs yahut transalp -benım gorusum- senın için cok ıslevsel olacaktır. sevgilerimle.

Bence de f650 veya alternatif olarak çift silindir er-6f güzel olabilir senin icin. Farklı kategoriler olmasına ragmen bu ikisi düşünülebilir

Bir de şöyle bir durum var, aldıktan sonra uzun yol da gezecekse yakıtı ve bakım masrafları yüksek olmamalı. ( Tabi kendime göre) 125cc den sonra çok zorlamamalı, sert bir motosiklet olmamalı.
Bir de 14000tl ye kaç model fazer alabilir kaç model cbf600 alabilir.

Bunları yan yana koyduktan sonra ilanda verdiğim nc700 e 16000-16500 vermek daha mantıklı geliyor bana. Kullanımı ve yakıtı diğerlerine göre zorlamayacaktır. Arka ve yan çanta ile daha da alınabilir kıvama gelebilir. hatta orta taraftaki çantaya fotoğraf malzemeleri sığar.

Tekrar merhaba arkadaşlar bugün V-Strom DL650 motor aldım,sıkı bir pazarlıkla 3 adet givi marka çantayı da kopardım.Satıcı subay olunca sert bir pazarlık oldu :) Allah sizlere daha güzellerini nasip eder inşallah...

Bana vakit ayıran tüm dostlara teşekkürlerimi tekrar tekrar sunarım.Sevgiler.

Başlıkta zaten kafanız karışıktı. Mesajlarla muhtemelen daha da karıştı.
Bunun sebebi; hem dağa gideyim,hem işe gideyim, hem az yaksın, hem güçlü olsun vb...
şeyler arttıkça kafa daha da bulanır. Yok öyle bi motor.
Çok zorlamadıkça ninja250 ilede kle500 lede hepsini yaparsınız.
Tam olarak kriterlerinizi netleştirin veya gönlüğnüzdeki motoru alıp
iyisiyle kötüsüyle katlanın. :)

Uzun uzun yazmışım son mesajınızda motorunuzu almışsınız hayırlı olsun. Keyfini sürün inşallah...:)

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Tekrar merhaba arkadaşlar bugün V-Strom DL650 motor aldım,sıkı bir pazarlıkla 3 adet givi marka çantayı da kopardım.Satıcı subay olunca sert bir pazarlık oldu :) Allah sizlere daha güzellerini nasip eder inşallah...

Bana vakit ayıran tüm dostlara teşekkürlerimi tekrar tekrar sunarım.Sevgiler.

Arkadaş motur almış zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar