Hep aynımı?

Öncelikle merhaba herkeze.Bu motosiklet sevdası sonunda banada bulaştı ve iyikide bulaşmış.Henüz bir motorum yok ama para biriktiriyorum inşallah yakında olacak.Fakat motosiklet konusunda bazı şüphelerim var.Etrafımdaki kişiler hep motosikletle ilgili kötü örnekler veriyorlar.Babama soruyorum işte benim bir arkadaşım vardı motosiklet hastasıydı sonra bi gün giderken motosiklet de demir aşınması olmuş ortadan ikiye ayrılmış takla attı bunu öldü diye morg a kaldırdılar sonra anlaşılmış ölmediği ama şimdi birçok yerinde platin var ve koltuk değnekleriyle yürüyo falan gibi hep kötü örnekler veriyorlar.Kafam allakbullak oldu ama çok hevesliyim bu işe yani para biriktirip inşallah motosiklet alıcam.Yaşım daha küçük 17 yaşındayım.Bu konuda siz büyüklerimden ve tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum. Bu kadar tehlikelimi motosiklet yani illa bi kaza yapmak bi düşüp kolunu bacağını kırmak veya Allah korusun hayatını kaybetmek mi motosiklet sevdasının sonu? Yokmu motosikletten hiç o kadar kötü düşmedim diyen?

" Düşmeyen Motorcu yoktur " diye bi laf sölenmiş zamanında...

Evet motosiklet tehlikeli, ama her AŞKta olduğu gibi bu aşkıda risk alarak yaşıyoruz...
Sen tarzına uygun, kullanımı bakımından üstesinden kolayca gelebileceğin bir motor seçersen, korumalarını eksiksiz takarsan, trafikte tehlikeli hareketler yapmassan vs, Allah'a emanet bişey olmadan gezersin, tozarsın...

Yoksa herkesin motosiklet hakkında anlatılacak kötü bi hikayesi var...
Ve bende bunları duymaktan bıktım usandım desem yeridir..

Geçen gün bi akrabam söledi, zamanında bi yakını motosiklet kazası geçirmiş motosiklet kazasından sonra ameliyat olması gerekiyomuş, ameliyat esnasında yara enfeksiyon kapmış ve bu kişi 3 - 5 sene sonra vefat etmiş.
Vefatı sebebi bu enfeksiyondan kaynaklanıyomuş... :silent:
Sonra başlıyolar motor tehlikeli motor şöyle... Nerden nereye işte...

İşin kısası kendine güveniyorsan ufaktan ufaktan başla, ilk önce bi motosiklet eğitimi alabilirsin mesela, daha sonra ehliyet :cat:
Daha sonrada inşallah hayalindeki motor...

Motorculr ikiye ayrılır:

Düşmüş motorcular, henüz düşmemiş motorcular.

Düşmeden 50 yıl kullanıp, ufak bir hatayla düşebilirsin. Düşmek sorun değil ama. Üzerinde kaskın, montun, dizliğin, eldivenin, motor pantolonun olunca düştüğünde fazla yara almazsın. Sor düşüp sağını solunu yaralayanlara, bu saydıklarımdan birini bile kullanıyorlar mıymış?

Kask-mont olunca yaralanmazsın diye bir şey yok, ama bunlar olmazsa her kazada yaralanacağın kesindir.

motorunu al korumalarınıda al ve kullan bende ılk motorumu almayı dusunuorum motor hastalıgı banada bulastı ne mutlu

merhaba kardeşim öncelikle herşeyin başı sağlık bunu unutma 34 yaşında yım yaklşık17-18 senedir aralıklı da olsa motor kullanıyorum genç ken tarzım gereği sürat motorlarından hoşlanmadım enduru tarzı binmeyi severim yalnız yaş ilerledikce insan değişe bililyor doyumsuz oluyorsun motorum büyüsün süratim artsın istiyorsun ... ne ise kaza birkaçkez yaptım ALLAH'a şür sakatlanmadım şimdi 125 cc morum var şekil olarak hoşoma gitti sıfır aldım biniyorom sana ne
desek boş önemli olan motora gönül vermen kurallara uyman senin ve çevren için önemli motorunu ufak tan başla zaman la büyütürsün emin ol böyle dahada zevkini çıkarırsın.....ALLAH C.C. herkesi kaza dan korusun
hayat ta başarılar diliyorum ( gaza bastığında eksozdan çıkan sesi duyabiliyormusun ne mutlu sana çünki duyamayanlar var...):cat::cat::cat:

kazada olacagı warsa olur ama bende yenı baslıcam motora hız yapmıcam kendımı bıle bıle olume atamam Allah 2. bır can wermıyor kımseye kurallara uygun surersen bısı olmaz

herşey senin elinde dostum :) gaz da senin elinde direksiyon da :) ama motosiklete bineceksen bazı önlemleri de alman gerekir. kask dizlik mont vs vs... :)

yahu kaç kişiyi elektrik carpıyor ve ölüyorlar, elektrik kullanmayalım mı biz şimdi? :)

ben ıkı bılegım sol omzum sag bacagımı kırdım bu melet yuzunde oda yetmedı ıkı bucuk ay hastenede yatım
daha beterlerıde oldu ama gınede vazgecmedım bu sevdadan
yanı kısaca benım ölumum motordan olur onu bılın tam 5 senedır 4 tekere bınmıyorum allah bındırmesın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elektrik kullanın,,, ama tasaruflu kullanın ,,,gece gündüz üretiyoruz fakat yetmiyor...

çok teşekkürler benle bilgilerinizi görüşleriniz paylaştığınız için.Allah'ın izniyle yapacam bu işi...:cat:

yaya olarak da motordaki kadar olmasa tehlike alabilirsin.Hiç kontrolsüz geçitleri kullanırsın vs.vs. yanında bi kaza olsa araba sana girse ölme ihtimalin yüksek yani bunlar kader.Ama sen elinden geleni yapıp dikkatli sürüp gereksiz hareketlerden kaçınırsan geri gelen kaderdir zaten:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaya olarak da motordaki kadar olmasa tehlike alabilirsin.Hiç kontrolsüz geçitleri kullanırsın vs.vs. yanında bi kaza olsa araba sana girse ölme ihtimalin yüksek yani bunlar kader.Ama sen elinden geleni yapıp dikkatli sürüp gereksiz hareketlerden kaçınırsan geri gelen kaderdir zaten:cat:

EVET COK GUZEL YAZI;

bu ülkede ve istanbulda kotor çok tehlikeli... amaaaaaaa zevki bambaşka... şunu söyleyim insanlar kaldırımda yürürken karşı şeritten gelen arabalar takla atarak yada köprüden uçarak kaldırımdaki yayaları öldürüyor... ve kimseye bakma sen... motokros şampiyonları var ülkemizde durdukları yerden düşüp felç olanlar... ama 30 yıl kullanıp düşmeyenlerde var... sen en iyisi biriktir paranı kimseden akıl alma git tavsiye edilen ve hoşuna giden motoru al binnnnn... korumalarını ve eğitimini eksik etme

bu ülkede ve istanbulda kotor çok tehlikeli...
Hahahahha kotor yazmışım evet
bu ülkede ve istanbulda kotor çok tehlikeli...
ama motor tehlikeli değil
puhahahahaha

Son düzenleme:
bende 17 yaşındayım ben bizzat çok ağır kazalara tanıklık ettim daha küçükken büyük bir trafik kazası geçirdim ama hala hevesliyim söylentilerin çoğu doğru amaona olan sana illaki olacak diye bi kayde yok takarsın kaskını giyersin montunu kendini allaha emanet eder çıkarsın motorun üstüne:cat:

evet motosikletten düşülür, düşmeyen yok gibidir. ayrıca bisikletten de düşülür ama aileler çocuklarına bisikleti kendileri alırlar. otomobil ile de kaza yapılıyor. her otomobil kazasından insanlar burnu kanamadan çıkıyor olsaydı o zaman kabul ederdim motosikletin tehlikeli olduğunu. zaten kelimeye de dikkat etmek gerek. "kaza" diyoruz değil mi? demek ki normalde gerçekleşmemesi gereken bir şey bu.

motosiklet kullanmak isteyen kişinin şapkasını önüne koyup düşünmesi, kendini tartması gerekiyor. kendisine şu soruları soracak;

1- ben aşırı hız yapmaya heveslimiyim? hız sınırı 90 olan yerde 130 yapar mıyım? cevap evet ise motosikletten hatta tamamen araçla trafiğe çıkmaktan hem kendi iyiliğin, hem benim iyiliğim, hem koşunuzun 4 yaşında oğlunun iyiliği için uzak durman hayırlı olur. çünkü olayın sonunda birilerinin canının yanacağı neredeyse kesin.

2- imkanlarım el verdiği kadar sürüş eğitimleri alacak mıyım? buna vakit ve para ayıracak mıyım? cevap hayır ise yine motosikletten uzak durman en iyisi. otomobil gibi kullanması çok basit bir makine için bile sürücü kursları ortalama 10 saat ders yapıyor. gerekli eğitimler alınmadan motosiklet ile kaza yapma riski her zaman için fazladır. hiç eğitim almadan kullanan var mıdır? vardır. eğitim alıp kaza yapan var mıdır? evet vardır. bunların hepsi şans ve yetenek faktörüne bağlıdır. kimse senin yeteneğini bilemez, işini de şansa bırakmak istersen rus ruleti de oynayabilirsin.

3- konsantrasyonu kuvvetli ve dikkatli bir insan mıyım? cevap hayır ise motosiklete hiç heveslenmeyin. gerçekçi olmak lazım ki ülkemizdeki trafikte motosiklet kullanmak ekstra dikkat gerektirir. dalgın bir şahsiyet her an tehlike altında olur bu şartlarda.

4- motosikletim ile kask, mont gibi koruyucu ekipmanlarımı birlikte düşünüp onlar için de para ayıracak mıyım? tekerim dönmeden kaskımı takmış olacak mıyım? bunun cevabı hayır ise motosiklet senin için gerçekten tehlikeli bir alettir. etraftan gelen bu forumdakileri sinir eden telkinlerin hepsi doğru ve geçerlidir, bu soruya evet demeyecek adam için. vazgeçse iyi olur.

Fazla düşünme bence içinde kalmasın diğer arkadaslarında belirttiği gibi korumalı giysilerin kaskın mutlaka olsun ehliyetde sart tabi bastan küçük cc ile basla 100cc veya 125cc olabilir onda iyice öğrendikten sonra yetmemeye baslayacak zaten sonra büyük cc ye gecersin ama bindikten sonra inebilirmisin bilemem ben 15 senedir kullanıyorum yasım 28 ....5 kazam var 1 i komalık olmak üzere babam binersen evlatlıktan reddederim dedi ama vazgecemedim.motor böyle birşey arkadasım.bu arada beni kurtaranda kask ve korumalıklar oldu bilgine

Motosiklet sürücüsünün uygulaması gereken şartları fazlasıyla uygulayacağıma emin olabilirsiniz.Geri kalanıda kader.Eğer kaderimizde ölmek varsa yolda giderken taşa takılıp düşüncede ölebiliriz değilmi? Allah hiçbirimize kaza bela vermesin inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar