Bende şuan kullanım koşullarımdan dolayı cruiserdan tekrar enduroya geçmeyi düşünüyorum. Yıllardır honda kullanırım her zaman memnun kaldım. Offroad düşünüyosan alternatifler olabilir. Ancak iki kişi uzun yolada çıkabileceğin, araziyede kafan takılmadan gidebileceğin bir elin parmağını geçmeyecek seçenekler var. Bende şuan karar aşamasındayım. Hard istemiyorum zaten. Ama alacağım motor her şartta yola devam edebilmelidir. KLR-XT gibi motorların daha hard ve iki kişi çantaları yükleyip seyahate çıkmak için fazla uygun olacağını düşünmüyorum. (çıkan çıkar ayrı mevzu tabi)
BMW f650gs; parça ve servis fiyatı olarak korkuttu beni, ayrıca tek silindir ve titreşim problemleri falan vs.
V storm; şahsi görüşüm daha asvalt, araziye girmeye korkarım. Hatta hiç girmem.
KLE; emin değilim. kawasaki ile ilgili pek fazla bilgili değilim.
AfricaT.; yaşı şahsen önemli değil Honda her zaman sağlam motordur ama AT benim için fazla yüksek
Tenere: yenilerine param yetmez, eskileri fazla eski, benim için AT gibi yüksek. Honda gibi uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum. Yamaha kendi motorlarına 10 yıl ömür biçiyor. rektefiye eden eder tabi.
Aprilla: servis sorunsalı, bi parça için 3 ay bekleyemem
Freewind XF650: piyasada fazla tutulmuyor sanırım, hakkında fazla bilgim yok.
Transalp: Yılardır Honda kullanırım. Sağlamdır, servis yaygın ve parça problemi yoktur. 200bin km. üzerinde transalp görmüşlüğüm oldu. Dünyadanın herhangi bir yerine tırsıtmadan götürebilir. Yüksekliği benim gibi kısaboylu biri için uygundur, alcak sele ile cuk oturuyor. İki kişi için uygun. Uzun yolda rahat, arazi performansıda iyi (offroad gibi kullananlarıda youtube ta gördüm).
Şuan shadowu satarsam, fayda-yarar-ihtiyaç-maliyet-güven-kişisel özellik-sağlamlık değerlendirmelerim neticesinde. alacağım motor Transalptir.