şöyle düşün mesela: hangisine ne kadar ihtiyacın var? hangisi senin ihtiyaçlarını öncelikli şekilde karşılıyor?
şimdi ben bekarım (öyle kalmaya da niyetliyim). eş, çocuk, akraba derdi yok. sırt çantam hayatımın ayrılmaz aksesuarıdır yanıma alır yola çıkarım. halen sevgili aşamasına geçemediğim kız arkadaşım motor almama karşı (arabaya iyi alıştı) onun yüzünden artçı koltuğu ve sisi barı bile kaldıracam (beğenmiyosan bime diyecem - biraz da custom kafası) ben yanımda kalabalık taşımaktan hoşlanmam (arabaya dolan arkadaşlar). arabanın giderlerini karşılayacak kadar kazanmıyorum (motor daha ucuz mu değil mi görecez bakalım)
poyraz010 arkadaşımın dediği dert bende de var. ailenin arabası sonuçta babanın arabası. bazen gecenin bir saatinde araç lazım oluyor gel de anlat derdini şuraya gitcem şunu yapcam vs... (bizimkiler aşırı evhamlıdır). bir yerine bişey olsa benden bilinir, sadece haftasonu 1-2 kere alacak olsam dahi herşeyinden sorumlu olurum; yağı, suyu, benzini, havası, salatası vs. park yeri derdi var, sürekli bir taraflarını çiziyorlar, vuruyorlar. (geçen ay evin önüde 14 gün arayla bir otobüs biçti sağ tarafını bir de jip girdi önden) . eh araba zaten bayaa masraflı (E200).
bana işe gidip gelirken kullanmaya (lanet servislerden bıktım artık), akşamları şehir içi turlar atmaya, aniden beliren bir plan/ihtiyaç vs duruma göre hemen yola çıkmaya, haftasonları 2-3 günlü turlara çıkmaya fırsat verecek bir araba aradım ama bulamadım (tabi esas kriter mtorun rüzgarını, özgürlüğünü de hissettirecek yani cabrio, 2 kişilik). yani çin işi bir motor tüm kriterleri arabadan daha iyi karşılıyor benim açımdan. maksat beni taşısın yeter değil, zevkle taşısın, gereğinden fazla zorlamasın, tamamen bana ait olsun
çok para bulursam araba da alırım tabi, ya hummer ya da bmw z4...:bounce:
kıssadan hisse; ekonomik durum müsaitse motoru satma arabayı da yanına alın. (büyük ihtimalle aynı anda farklı işler çıkacak farklı yerlerde olmanız gerekecek tek araç sıkıntı verecek, biner motora gidersin)