Olmasaydı derdimiz söylermiydi ferdi abimiz
ölümüne ferdiciyiz. ferdi tayfur türkiyenin ceyms hatfiltidir.:mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------
ayrıca bu yukarda paylaştığınız august burns red isimli soytarılar metalci fln değildir metalcore denilen ergen rock cı grupları buraya koymayın.
Ergen rock mı ? Core bazlı metal müziğin kökeni de alt türevler ortaya çıkmaya başladığında oluştu. Öyle sandığınız gibi yeni nesil emocore gruplarla alakası yok. Oldukça teknik ve kompleks yapıda bir sound'a sahipler. Böyle core tabanlı müzik içinde Slipknot, August Burns Red, All Shall Perish, As I Lay Dying, All That Remains, Hatebreed, Killswitch Engage, Trivium, Misery Index, Dying Fetus, Shadows Fall gibi bu tarza ait duayenleri aşağılamak net bir şekilde yeni nesil metal müziği sindirememek kaynaklıdır. Hele de Matt Greiner gibi bir yeteneği göz ardı etmek hiç yakışık almadı. Tarzı seversiniz veya sevmezsiniz o ayrı konu.
Ben Iron Maiden'ın 1984 Killers kasetini alarak bu müziği dinlemeye başladım. Manowar'un şarkılarıyla savaş naraları attım. Blind Guardian ile fantastik alemlere daldım. Death ile hayatı yeni baştan sorguladım. Deicide ile din ve Tanrı kavramının her zaman kabullenilemeyeceğini öğrendim. Darkthrone ile ruhumun karanlık taraflarını keşfettim. Opeth ile kah hüzünlendim, kah delirdim. Slayer, Testament, Kreator ile kavga çıkartacak kadar gaza geldim. Ama artık old school'un yanında yeni şeyleri de keşfetmenin, öğrenmenin ve desteklemenin gerektiğini göz ardı etmemek lazım. Sybreed ile bilimkurgu tadını yaşamayı, Scar Symmetry ile yeni evrenler ve komplo teorileri üzerine düşünmeyi, Animals As Leaders ile müziğin notadan ibaret olmadığını, Origin ile death metalin limitlerinin ne kadar zorlanabileceğini de keşfetmek lazım mesela.
Öyle Tokio Hotel gibi, Evanescence gibi, Bullet for my Valentine gibi ya da Sonic Syndicate gibi saçma sapan gruplarla aynı kefeye koymayın. 20 senedir bu müziğin ve piyasasının içindeyim, ilk defa bu kadar ezbere bir karalama görüyorum. Çok yanlış.
New wave yani yeni akım/yeni nesil metal müzik ile old school severlerini ortak noktada toplayabilmek adına KILLSWITCH ENGAGE'den 2006 As Daylight Dies albümünden bir RONNY JAMES DIO - Holy Diver yorumu gelsin o vakit:
Not: Hiçbir müzisyen Dio (R.I.P) gibi bir efsaneyle kıyaslanmamalıdır. Kimsenin haddine değildir.