Eveeeett çok güzel. devam et hadi. Daha fazla daha fazla. ( vazelin denilen şey çok büyük icat valla. Sür vazelin i bak keyfine. Vazelin i elde yüzde çatlaklar için kullanma sebepleri, daha kullanma sebepleri gelmediği içindi. Artık vazelin i zam lar için kullanıyorum. İyiki varsın vazelin
eee? ne zaman batışa geçiyoruz? ilk önce hangi banka iflas edecek?
Listedeki hiç birşeyi kullanmıyorum, bitek damacana su alıyoruz damacana suyada gelmişmi
Listedeki hiç birşeyi kullanmıyorum, bitek damacana su alıyoruz damacana suyada gelmişmi![]()
2001 krizinde bankalar dersini aldı ve büyük kısmı yabancı ortaklı.Bu krizde son batacak kurumlar bankalar.Tabii devlet bankaları için aynı şey söylenemez.Önümüzdeki bu krizde ilk batacak sektör inşaat sektörü ve bağlantılı sektörler.Sonrasında devlet bankları.Arkasından diğer sektörler zincirleme gelir.
inşaat sektörünün batması için bir tarih ön görebilir misin? bizim buralarda şantiyeler bir şekilde devam ediyorlar, bazı işçilere tazminat vermiyorlar, bazılarına yarım veriyorlar, sigortalar zaten asgari ücret gösteriliyor ve bunun yanı sıra 30 gün olarak yatırmıyorlar.
işçiden kırpa kırpa devam ediyorlar bir şekilde, tabi insanlar halinden memnun değil çünkü kısacak bir şek kalmadıkça bu sefer daha fazla iş istiyorlar işçiden.
benim gibiler soruyor "neden bir işçi daha alıp işi hızlandırmayı denemiyorsunuz" ve gelen cevap para "zarar ediyoruz".
taşeron zarar ettiği için elemandan kısıyor her türlü, şantiye taşerondan kısıyor, holding şantiyeden kısıyor, ülke holdingten kısıyor. zincirleme şekilde tepeden gelen kıtlık en dip tabakada olan bizlere vuruyor.
öldürmüyorlar süründürüyorlar.
Kesin bir tarih veremem çünkü bu 2001 deki gibi ani gelip ani geçen bir kriz olmayacak.Zaten 2-3 seneden beri bu krizin içindeyiz.Yavaş yavaş bizi içten içe kemiren yıllarca sürecek bir kriz olacak.Doruk noktası 2019 yada 2020 gibi tahmin ediyorum.Çoğu ekonomi uzmanı da aynı tahminleri yürütüyor.En iyi ihtimalle TL nin değeri ciddi şekilde düşerken emlak fiyatları sabit kalacak.Artan kredi faizleri emlak satışlarını ciddi şekilde baltalıyor.Daha az önce bir arkadaş Whatsapp'tan Beylikdüzü'den 89.000 TL'ye 0 daire ilanı attı.Sanırım bu içinde bulunduğumuz durumu açıklıyor.Büyük ihtimalle temel gıda sektörleri dışında bütün sektörler ciddi sıkıntılar çekecek.Şu anda temel gıdalardan biri olan yağ sektöründe çalışan biri olarak söyleyebilirim ki üretim stoklarımız şişti,kimse yağ gibi temel gıdayı bile şu anda almıyor yada alamıyor.Hani hep söyleyip duruyorlar ya 80 lerde yağ kuyrukları vardı şu anda elimizde yağ var ama millette kuyruğa girecek para bile yok.Kaldı ki şu anda ham madde ve yardımcı maddelerdeki dövize bağlı fiyat artışlarını yağ fiyatına yansıtmadık.Allah hepimize sabır versin.Zor günler bizi bekliyor.
Kesin bir tarih veremem çünkü bu 2001 deki gibi ani gelip ani geçen bir kriz olmayacak.Zaten 2-3 seneden beri bu krizin içindeyiz.Yavaş yavaş bizi içten içe kemiren yıllarca sürecek bir kriz olacak.Doruk noktası 2019 yada 2020 gibi tahmin ediyorum.