hayvan sevgisini kalmadı bende

arkadaşlar 1 aydır motorumun üstüne brandayı çektim uykuya bıraktım bu sabah kaltım brandayı açtım ne göreyim benzin deposunun üzerine bir kaç uzun çizik kedi tırnağı sebepli yuva yapmışlar oraya..(ben kedilerden çok ama çok nefret ediyorum artık hemde çok) bu çizikleri gidermenin bir yolu varmı bana yardımcı olursanız sevinirim bir çok yerden okudum kadarıyla da bu çizik kalemleri hiç bir işe yaramıyormuş...

Konu basligi biraz devrik bir cumle olmamismi

Kedilerin sana gariz oldugunu sanmiyorum, benim motorun brandasina gunluk iseyen bir erkek kedi var. Benim ile sidik yaristirdigini dusunmuyorum acikcasi:)

Ciziklerin resmini koyar isen belki yolunu buluruz.

resim koymayı isterdim ama belki sonra yapabilirm pc bağlantım yok kayıpta..:) ama şöyle anlatabilirim belki hafif beyaz görünecek kadar hafifce çizilmişler.. silince çıkmıyor yani boyayı aşındırmış.. evet kedilerin bana kastı yok ama benim artık onlara var..:)

Otoboyacıdan ince pasta al ve pasta ile çizikler gidene kadar yumuşak bir bezle ov. Çizikler kaybolduktan sonra o bölgeye biraz cila dök, kurumasını bekle, kuruduktan sonra yumuşak pamuklu bezle parlat. Motosikletin kılıfı da altı lastiklilerden olmalı ki içine kedi giremesin.

ewt o çizik kalemlerinden bi cacık olmaz kardeşim çizikler çok değilse üstüne bi bardak soğuk su çek dewam et eğer bayağğı fazlaysa çizikler seni rahatsız ediyorsa git kaporta boyacıya orda yaptır :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim de motor otoparkta dururken selesinde kedi patileri oluyodu her zaman.Mekan edinmişler benim seleyi.Heralde gece üstünde uyuyolardı.Otopark görevlisine kedilerin ne işi var bu otoparkta diye sorduğumda kediler otopark için faydalıymış.Çünkü fareler arabaların kaportalarını kemiriyomuş.Kediler de onları avlıyomuş.

Tamam sende dertlisin kedilerden ama ne yapacaksın onu merak ettim.Hayvan sevgisini yitirdin ve kedilere karşı büyük nefretin var.Şimdi heralde iğneli küllahla kedi avına çıkacak değilsin.

Ben bu işe sınırlı da olsa bir çözüm buldum: Carrefour'da 7 TL'ye satılan hareket sensörlü kokulardan aldım. Selenin üzerine muşamba örtüyorum. Lastiklerle koku makinesini sabitledim. Brandanın içine kedi girince koku püskürtüyor. Tam olarak engelleyemese de biraz keyiflerini kaçırıyor.

Ben de çok dertliyim kedilerden. :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kediler hayvan,sadece içgüdüsel davranır,,acıktımı yer ,,üşüdümü barınacak yer bulur,,mekanınıda sever haa..Tedbiri biz alacağız..Alacağın kaliteli ince bir pasta ve cilayla bu iş çözülür..Benimde shoeı kaskın renkli camını sanki kasıtlı gibi gelip çizmiş nedek canı sağolsun..

Arkadaşım çizikler pastayla çıkar ancak kedilerin bir daha gelmesini istemiyorsan herhangi bir marketten 3-4 tane Ernet denilen şu tuvalet kokularından al. Markası Ernet olması şart değil.En ucuz, renkli ambalajlı, yuvarlak şekilli olanlarından. Motorun selesine depo üstüne vs muhtelif yerlerine koyarsan yanına yaklaşamazlar. Denenmiştir. :) Tanesi 80 kuruş civarı. Gidip markalı pahalı ürünleri almana gerek yok. Baya uzun sürede gidiyor. Dediğim tam olarak şu:

iğneli külah bilmiyorum ama botumun tadına bakabilirler evet bana kızacaksınız bende hayvanları çok severim ama bilmiyorum kendimi tutmakta zorluk çekiyorum şu anda... bir şey sorayım bu pasta ve cila durumu gecici değilmi bir kaç yıkamada gececek değilmi tekrar cizikler görünecek yani...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşım çizikler pastayla çıkar ancak kedilerin bir daha gelmesini istemiyorsan herhangi bir marketten 3-4 tane Ernet denilen şu tuvalet kokularından al. Markası Ernet olması şart değil.En ucuz, renkli ambalajlı, yuvarlak şekilli olanlarından. Motorun selesine depo üstüne vs muhtelif yerlerine koyarsan yanına yaklaşamazlar. Denenmiştir. :) Tanesi 80 kuruş civarı. Gidip markalı pahalı ürünleri almana gerek yok. Baya uzun sürede gidiyor. Dediğim tam olarak şu:

Bunu öğrendiğimiz iyi oldu.Teşekkürler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:51 ----------

iğneli külah bilmiyorum ama botumun tadına bakabilirler evet bana kızacaksınız bende hayvanları çok severim ama bilmiyorum kendimi tutmakta zorluk çekiyorum şu anda... bir şey sorayım bu pasta ve cila durumu gecici değilmi bir kaç yıkamada gececek değilmi tekrar cizikler görünecek yani...

Çocukken gider elektrikçiden boru alırdık.Hani şu duvarlara sıva yapılmadan önce döşenen içinden elektrik kablolarının geçtiği borular varya.Onlardan 30 santim kestirirdik.Sonra kağıdı katlayıp küllah haline getiridik.O küllahları borudan üflerdik 30 metre falan uzağa giderdi.Mahalledeki bazı psikopat arkadaşlar da o küllahın ucuna iğne takıp kedileri avlardı :queen:

Hayır çizikler tamamen kaybolacak. Ama tabi bu kedi tırnağı gibi hafif çizikler için geçerli... Depo sacına kadar inen derin çizikler için pasta ya da cila kar etmez. Eğer çizik boya katmanının altına inmemişse sorun yok.

arkadaşlar öneriler için teşekkür ederim ilk işim ernet almak sonra havalar biraz daha ısınsın şu pasta cila işini ahlledeceğim..

dostum .. sonax ın boya rengine göre cilaları var.. siyah cila alırsan kapatabiliyorsun çok derin çiziklerde kendi kalemini kullanıp tekrar cila ile yedirirsen sorun ortadan geçici bir süre kalkıyor.

Motosikleti
Honda sh125
ARKADASIM GECMİŞ OLSUN ama kedilere zarar verme bilinçli yaptıkları bir şey yok yazıktırhayvanlar bu sogukta dısarılarda olmak pek güzel olmasa gerek derdine çare var halllolur her türlü hayvan sevgini yitirme can tasıdıklarını unutma senin benim gibi .. saygılar

Depoya pasta yapma konusunda cok dikkatli ol... hatta hic o ise girme derim... duzgun yapmazsan pasta uyguladigin bolgeyi iyice matlastirirsin ve cizikli halini ararsin... benden soylemesi....

Kedinin kralı gelse motor üzerinde boyayı kaldıracak kadar çizik atamaz. Senin çizikleri ya başka bişey yapmış, ya da çizikler senin abarttığın kadar derin değil. Kedi tırnağı sivri ama yumuşaktır. En derin kedi çiziğini bile pasta cila ile 5 dakka ovalasan giderirsin.

Kediden nefret etme olayına gelince. Olayı kişiselleştirerek kendini kedi seviyesine indirmişsin, hayvanla kendini bir tutmuşsun. Ya da kedilerden zaten nefret edesin varmış, bahane arıyosun. Alt tarafı bir hayvan bu.

zaten derin değilk hafif çizikler...ama bu güne kadar kedileri çok seviyorum ama haklısın bişey abartıyorum motorumu sevmeyi nerdeyse canım kadar... işte bu yüzden sakinleşemedim hala.. sonax siyah cila sipariş ettim şimdi, umarım geçer...

Benim kayınvalidenin 36 tane kedisi var. Gerçi hepsi sokak kedisi valide gönüllü olarak bakıyor. Sabah kalkınca hepsini arabamın üstünde içtima alırken görüyorum. :queen: Her yer çamurlu pati izleri... Ama yine de canlılara zarar verecek kadar olayı abartmamak gerek. Sonuçta motosikletçi aynı zamanda çevreci, doğa dostu ve hayvanseverdir diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar