Haydi İzmir MT.!!!!!

Toplumumuzda,kazaya karışan motosiklet potansiyel suçlu olarak görülüyor ne yazık ki!.1988 yılında Alsancakta bir yayaya çarpmıştım ki;bana göre hatalı yayaydı,beni alkol testine gönderdiler,yayayı göndermediler,ne malum belki yaya alkollü,olamaz mı?
Fakat ne yazık ki;bırakın vatandaşı trafik polisi bile morosiklete ön yargılı.Malesef bu böyle.
Tabii bu ön yargıyı yıkmak yine biz motosiklet sürücülerine düşüyor sanırım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:10 ----------

Arkadaşlar bir arkadaşımdan edindiğim Motosiklet Yol Sanatı adlı bir kitabı okuyorum.
Bu kitapta Motosikletle trafikte seyrederken nelere dikkat edilmesi ,nasıl gözlem
yapmamız,nasıl motosiklet kullanılması gerektiği gibi bana göre hayati önem taşıyan bilgiler vermektedir. Özellikle genç arkadaşların bu kitabı okumaları gerektiği kanısındayım.
Benim yaşım 55,ben 35 yıldır motosiklet kullanıyorum ve şunu öğrendim ki,kazaların nedenlerinin büyük yüzdesi ne yazık ki yine biz sürücülere aittir.
Biraz daha dikkat edersek,hızımızı ve nefsimizi kontrol altına alabilirsek,ve en önemlisi
sürüş bilgi ve becerimizi artırabilirsek çok daha az risk alırız diye düşünüyorum.
Size tavsiyen,Bu kitap şart değil,başka kaynaklardan da sürüş bilgi ve becerilerinizi artırabilirsiniz.Saygılar
www.ommriders.org adresinden de yararlanabilirsiniz.

Moderatör (forrap)
Bir değnekçinin ters şeride girerek ölümüne sebep verdiği -öldürdüğü- söylenen motosiklet tutkunu Göksel arkadaşımız için son bir görev olarak yarın 11:00 de kazanın oluştuğu yerde bir buluşma olacak.
Bu buluşma ile hem onu bir kez daha anacak,hemde olayla ilgili tepkimizi dile getireceğiz.

Her ne kadar tanımasak da,bizim gruptan olmasa da bu işin grubu,tanıması yok diyip gerçek bir motorcu ruhuyla müsait olan herkesin orada olacağını ümit ediyorum.

Bana iletilene göre tam olarak yerin tarifi şu şekilde;

Sahil yolunda Karataş trafik lambalarını Balçova istikametine 200 m kadar geçtikten sonraki yaya geçidi trafik lambaları.

Vefat eden arkadaşımızı bende tanımıyorum,ancak göz aşinalığım görmüşlüğüm var.İzmir göründüğü,bilindiği kadar büyük değil,en azından bizim camiada,her gün belkide yanımızdan geçen,korna çaldığımız selam verdiğimiz bir arkadaşımızı daha kaybettik,hemde yine bir hiç uğruna..
İki çocuk babası bir arkadaşımızı.

Buluşma yeri ve saati yukarıda yazılı.Konu buradan devam etsin,herkes görsün.Ayrı bir başlık açıp konuyu ikiye dağıtmamak lazım.
Müsait olan herkesin duyarlılık göstereceğinden şüphem yok.

Ben o saatte çalışıyorum,ancak bir şekilde gelmeye çalışacağım,umarım ayarlayabilirim.

Kazanın oluş şekli ve sebebini öğrendikten sonra üzüntüm bir kez daha arttı...
Arkadaşımızın ölümüne en az sürücü kadar ona işveren Restaurant sahibi ya da yetkilileri de suçludur.

Protesto toplantısına maalesef katılamayacağım ama gönlüm sizlerle.

Toplumumuzda,kazaya karışan motosiklet potansiyel suçlu olarak görülüyor ne yazık ki!.1988 yılında Alsancakta bir yayaya çarpmıştım ki;bana göre hatalı yayaydı,beni alkol testine gönderdiler,yayayı göndermediler,ne malum belki yaya alkollü,olamaz mı?

Yayalar yürümek için ehliyete mi ihtiyaç duyuyorlar? Trafik kazalarında sürücülerin alkol testine gönderilmesi standart prosedürdür. İstersen motosikletini kendi başına devir. Kısacası ön yargı ile ilgisi yok yazdıklarınızın.

yayaların ehliyete ihtiyacı yok bunda haklısınız,ancak herkesin iyi bir trafik eğitimine ihtiyacı olduğu kesin.

Merhaba herkese yeni katıldım aranıza...İsmim EMRE konuyu biliyorum, birlikte hareket etmek gerçekten güzel, mesleğim gereği size yardımcı olmaya çalışacağım. İzmirde gazetecilik yapıyorum. yarın hastanede işim var ancak [email protected] adresine orada toplandığınıza dair bir yazı ve fotoğraf atarsanız gereken yerlerde kullanılması için çabalarım. hem de kamuoyu oluşmuş olur..

of of şehir dışındayım, cuma günü dönücem, keşke orda olabilseydim..

Merhaba herkese yeni katıldım aranıza...İsmim EMRE konuyu biliyorum, birlikte hareket etmek gerçekten güzel, mesleğim gereği size yardımcı olmaya çalışacağım. İzmirde gazetecilik yapıyorum. yarın hastanede işim var ancak [email protected] adresine orada toplandığınıza dair bir yazı ve fotoğraf atarsanız gereken yerlerde kullanılması için çabalarım. hem de kamuoyu oluşmuş olur..

İzmir'den katılacak arkadaslara mail adresinizi ilettim..

:pale:....................................güncel..........:pale:..................

güncel....... arkadaslar saat 11 e az zaman aldı İzmir'den olanlar varsa lüfen olabilme şansınız varsa orada olun

Show,ATV,KanalTürk,Kanal D , Haber TÜRK'ün cekimleri dgrultusunda 40'tan fazla Motorsiklet, 15 civarlarında Otomobil ile katılım gercekleşmiştir. Katılan ve katılamayıp yürekten destek olan herkese teşekkürler..

ölene rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...

kaza olur, trafik kazası da olur, bunda bi sıkıntım yok adı üstünde kazadır, normal bi kazada ben ölsem içim acı çekmez ammaaaa......

sırf kendini uyanık, herkesten farklı, yetenekli, pratik sanan bi geri zekalının en basit bir kuralı bile önemsmeyip sırf 300-400 metre ulan bilemedin 1 kilometre fazla yol yapmamak için bu kazada olduğu gibi dönüş yasağı olan yerden u dönüşü yapması, girilmez yollara girmesi vb. vurdumduymazlığı sonucu ölmek..... :( işte en ağırı ve kabul edilemez olanı bu....

keşke izmirde olup bu yargılamanın duruşmalarına katılabilseydim... :((

Daha yeni görüyorum ya kimsede aramadı çok üzüldüm neyse katılım oldukça yüksekmiş ama keşke bende orada olup destek verebilseydim:pr:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar