izleyemem şimdi 21dk ne demiş?

başlığa bakınca virajda fren yapılabileceğini söylüyor gibi. e doğru yapılabilir? saçmaysa 21dkmı harcatmayın söyleyin işte

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------
5dk kadar izleyebildim.
temelde çok doğru bir şey anlatılıyor. türkiyede motosiklet sürücülerinin %80'i virajda fren yapılmaz sanıyor, yapamıyor, yapmıyor.
Ama bu arkadaş biraz, böyle.. agresif değişik bir karakter gibi sanırım, bunu doğru şekilde anlatamıyor. Dışarı açılmak zorunda kaldığı yerler ve frenler var, bunları söylemiyor. Sonra ABS bile devreye girmedi diyor, bu da yaptığı frenle ilgili önemli bir detayı içermesi gereken bir nokta. Bunu öyle söyleyip geçiyor.
Bak dışarı açılmıyorum dediği yerlerde küçük bir virajda fazla yatırıp o sırad amotoru artık virajın içine yönlendirirken freni yapıyor. Yani niyeti kötü değildir içgüdüsel olarak böyel yapıyordur ama bu yanıltıcı oluyor. Virajda motorun konumu/açısı, o anki ağırlık dengesi ve manete uygulanan basınç; (motosikletin şasisi ve amortisörleri ve lastiği ile birlikte) ne kadar dışarı açıllma olacağını belirler.
Virajda fren korkusu çok büyük bir sorundur. Bu arkadaşı izleyerek değil, ama çok güvenli bir yolda, asfaltın iyi olduğu bir yerde, kesinlikle mesafeli şekilde arkanızda bir motorcu/arabalı arkadaşınız varken virajda ön frenin hissini anlamalısınız. Belirli belirsiz dokunuşlarla başlayıp yavaş yavaş basmaya başlayarak başınıza bir iş alamazsınız korkmayın. Bu çokça insanda eksik olan ve çok hayat kurtarabilecek bir yetkinlik.
Videonun kalanını izlemeyeceğim sanırım, sonraki dakikalarda düzgünce anlattıysa hakkını yediysem de affola
hoş MT-07'nin frenlerinin öyle pek iyi olmadığını söylemek için "bu motorda kaç kişi öldü bilyonuz demi" demesinden pek hakkını yediğimi de sanmıyorum ama.