HAYAT GEZİNCE GÜZEL-28-

Tüm iki teker dostlarına selam olsun !
Tarih 20.05.2016 Cuma’yı gösteriyordu,
Daha önceden planlanmış olan bu gezide Antalyadan , Eskişehire gelecek olan TOROS MOTOSİKLET KULÜBÜ üyeleri ile bir gezi gerçekleştirdik,Antalyadan gelen bu dostlarımla sanal ortamda sürekli olarak yazışıyorduk, ama hiç yüz yüze görüşmemiştik,bu gezi ile birlikte tanışma fırsatınıda yakalamış olduk,bu gezide Eskişehir civarını gezmek istediklerini daha önceden biliyordum,ve kendimize ortak bir rota çizdik,gezinin 1.gününde Eskişehir civarına yakın olan ,önce Bileciğin Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul gazinin mezarını ziyaret başladık,
Geziye katılan arkadaşlarımız ve motorları
Çetin abi : honda cbf150
Oktay abi: sym wolf sb 250
Mustafa : honda cbf 150
Musa kardeşim :honda nc 750
Kemal kardeşim :honda cbf 150
Ve ben Mesut hoca : Suzuki inazuma 250 ile bu geziye iştirak ettik
işte rotamız ve gezi fotoğraflarımız

Eskişehir DSİ misafirhanesinden çıkarken bir foto ,

Eskişehirden çıkarken,

50 km sonra Bilecik söğüt’e geliyoruz

Önce söğütün çarşısında bir çay molası veriyoruz,tabi çay oldumu muhabbette bol oluyor,

Çetin abi yaş olarak en büyüğümüz ama hızına kimse yetişemiyor maşallah,

Daha önceleri söğüt’e bir çok defa geldiğim için kısmi olarak rahberlik ediyorum, önce Ertuğrul gazi müzesini geziyoruz

Arkamda selfiy’e poz veren arkadaş MUSA en iyi motor onunkisi idi ,

Dedemiz Ertuğrul gazi ile fotoğraf çektiriyoruz ve rahmetle anıyoruz, fatiha okuyup yolumuza devam ediyoruz

Osmanlının sembolü oklar ve yay’ı simgeliyor

Bu gezide mustafa kardeşim olmasa aç kalacaktık herhalde ,şifalı etli bulgur pilavının kokusunu alıyor, çetin abi plavı getiriyor, yanında birde helva, bize de zor olanı kalıyor , yemek düşüyor, tabi yiyelim içelim samimiyetimizi artıralım değil mi ?

Dursun fakıh türbesi , uzaktan bir görüntü

Burada da dua ediyoruz ,

Mustafa arkadaşım türbeye girdi çıktı hal bu ! adam derviş gibi oldu,

Dursun fakıh türbesinden sonra Bileciğe gidiyoruz,

Ve Bileciğe geldik ,buraya bende ilk defa geliyorum

Sultan ıı. Abdülhamid han’ın yaptırmış olduğu saat kulesi,eski zamanlarda tabi herkesin kolunda saat yok ,o dönemde ihtiyaçmış gerçekten de

Arkadaş ne ballıyız bu gün, yine pilava denk geliyoruz, şeyh EDEBALI’nın kabrini ziyarete geldik, karşılama müthiş ,etli pilav ve ayran,burada ki pilav daha lezzetliydi tabi,

Orhan gazi camiini geziyoruz

Uzakta birde şelale görüyoruz,ama motorla oraya gitmemiz imkansız,

Şeyh EDEBALI ve yanında yatan büyük alimlere de fatiha okuyoruz

Oktay abi ve Musa pilavı çok yemiş gibi görünüyor,selfiyi ben çektiğim için benim göbek görünmüyor,

Bilecik Pazaryerine gidiyoruz,

Boza’nın memleketine geliyoruz,ama boza yok ,kışın olur diyorlar,bizde sıcak havada dondurma yiyoruz,

İlçenin delikanlıları

Bozüyükte Çetin abinin bir dostunun düğününe kısa sürelide olsa iştirak ediyoruz

Eskişehire doğru yol almaya başlıyoruz,hava bulutlanıyor,

Ve Eskişehire geliyoruz, son durak Eskişehir DSİ misafirhanesi,

Bir sonraki gün hava yağışlı olduğunu öğreniyoruz meteorolojiden,motorsuz şekilde ESKİŞEHİR’i gezmeyi kararlaştırıyoruz ,

Gezinin 2. Günü motorsuz devam ediyoruz,
İlk ziyaret noktası, ilk yerli otomobil DEVRİM’i ziyaretle başlıyor

Yaya kalmış motorculardan bir görüntü

Eskişehirin tarihi camilerini gezmeye başlıyoruz ALAATTİN CAMİİ

Bu gezimizde belediyenin organizasyonu olan , ağaç heykel oyma festivaline denk geliyoruz,ve birkaç örnek fotolar çekiyorum

Ve tarihle iç içe olan odunpazarı evleri arasında kayboluyoruz

Tarihi kurşunlu camii külliyesi’nide ziyaret ediyoruz

Eskişehirde müze çok tabi ,hemen ANTALYA’dan gelen misafirleri gezdirmeye başlıyoruz, bu gördükleriniz lüle taşından yapılmış pipo ,biblo gibi el sanatı ürünler

Motorcular motorsuz bir şekilde ATLI HAN’a lüle taşından yapılan hediyelik eşyalara bakmaya gidiyorlar,

Tarihi atlı han

Ve cam müzesindeyiz, buradaki eserler müthiş güzellikteler

Şu işçiliğe bakar mısınız, camdan bir böcek

Sazova masallar diyarı parkı

İstanbul Süleymaniye camii nin bir maketi

Şelale parkta, Eskişehire tepeden kuş bakışı foto,

Hepimizde acıktık sabahın 08:30 dan beridir geziyoruz, saat 16:00 olmuş,

Bunlarda karikatür müzesinde iki foto

Gün bitti, gezide bitti , ESKİŞEHİRE - ANTALYADAN gelmiş olan dostlara burada selam ederim,bu gezide yeni dostluklar edindim, çekmiş olduğumuz fotoğraflarla bu geziyi kalıcı hale getirdik, güzel bir gezi oldu,bu gün cumartesi,onlar yarın sabah Antalya’ya 430 km yol gidecekler,kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum, ve bu gezide beraber teker çevirmekten çok mutlu oldum, bu geziyi başından sonuna dek okuyan ,izleyen tüm arkadaşlara selamlar,saygılar…HAYAT GEZİNCE GÜZEL…
hızlı resim yükle

Elinize sağlık, güzel gezi olmuş. Bursada yaşıyorum ama Eskişehirliyim, sayenizde memleketimi gezdim:)

Mesut hocam daha önce hiç porselen fabrikasında çalıştınmı.bana hiç yabancı gelmiyorsun selam.

Mesut hocam daha önce hiç porselen fabrikasında çalıştınmı.bana hiç yabancı gelmiyorsun selam.

evet dostum daha önceleri yani 20 yıl önce güral porselende çalıştım,sizi tanıyalım ? beni tanıyorsanız mutlaka bende sizi tanırım,eskişehirden selamlar...

Motosikleti
Honda CL250 /tvs jüpiter 110
mesut hocam dostlar ile keyifli gezmişsiniz. Cam ve ahşap işi sanatsal ürünler harikaydı. Paylaşım için teşekkürler.

Süper olmuş Mesut Hoca kardeşim size diyecek birşey bulamıyorum darısı bizlere :)
selam serdar kardeşim saygılar,güzel oldu valla,antalya dan gelen arkadaşlarla ne gezdik be,daha önce hiç tanımadığın insanlarla dost oluveriyorsun birden,sanal ekranda yazıyoruz ,sonra tanışıyoruz sonra değişik şehirlerde dostların oluyor,güzel değilmi? saygılar...

selam serdar kardeşim saygılar,güzel oldu valla,antalya dan gelen arkadaşlarla ne gezdik be,daha önce hiç tanımadığın insanlarla dost oluveriyorsun birden,sanal ekranda yazıyoruz ,sonra tanışıyoruz sonra değişik şehirlerde dostların oluyor,güzel değilmi? saygılar...

evet hocam tanımadığın halde yıllardır tanıyormuşçasına geziliyor allah tamamına erdirsin biz ademle 3 yıldır buluşuyoruz geziyoruz bu şekilde
birde resimlerde maketi gözüken cami EDİRNE selimiye camiidir.tabelasını yanlışş koymuşlar heralde;(süleymaniye camiinin minarelerinden 2 si şadırvan kısmında ve 2'şer şerefelidir toplamda 3şerefeli 2minare+2 şerefeli 2minaresi vardır.toplamda 10 şerefelidir.(selimiye camiinin maketini yapmıştım daha önce)EDİRNELİYİZ ya er yerde tanırız beya.

Elinize sağlık, güzel gezi olmuş. Bursada yaşıyorum ama Eskişehirliyim, sayenizde memleketimi gezdim:)

selam hemşerim nasıl gidiyor pulsar,eskişehirliyim dediğine göre kırım tatarlarına benziyorsun,kazasız sürüşler dilerim,saygılar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

abi güzel gezmişsin tekerine sağlık :)

teşekkürler ,sakarya'ya selam olsun,saygılar...

evet hocam tanımadığın halde yıllardır tanıyormuşçasına geziliyor allah tamamına erdirsin biz ademle 3 yıldır buluşuyoruz geziyoruz bu şekilde
birde resimlerde maketi gözüken cami EDİRNE selimiye camiidir.tabelasını yanlışş koymuşlar heralde;(süleymaniye camiinin minarelerinden 2 si şadırvan kısmında ve 2'şer şerefelidir toplamda 3şerefeli 2minare+2 şerefeli 2minaresi vardır.toplamda 10 şerefelidir.(selimiye camiinin maketini yapmıştım daha önce)EDİRNELİYİZ ya er yerde tanırız beya.

selam hakan biraderim,dediğin gibi ben yanlış yazmışım, edirne selimiye camii olacak,Eskişehirden selam olsun beya,saygılar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------

mesut hocam dostlar ile keyifli gezmişsiniz. Cam ve ahşap işi sanatsal ürünler harikaydı. Paylaşım için teşekkürler.

dediğiniz gibi dostlarla iyi gezdik,bir gün hakan bey ve sizinlede gezeriz inşallah,eskişehirde müze çok ,ALLAHtan müzeler haftasına denk geldikte girişler bedava idi,selamlar...

MCV

Mesut hocam çok güzel ve faydalı bir gezi olmuş.Anlatım ve resimlerde süper.
Eline yüreğine sağlık.Paylaşım için teşekkürler.

Mesut hocam çok güzel ve faydalı bir gezi olmuş.Anlatım ve resimlerde süper.
Eline yüreğine sağlık.Paylaşım için teşekkürler.

selam MEHMET kardeşim,fırsat buldukça geziyorum işte,teşekkürler Eskişehirden selamlar...

Harika gezi ve notları için teşekkürler..Allah yolunu hep açık etsin.

çok güzel gezi olmuş.Türbeleri camileri es geçmemişsiniz Allah kabul etsin.Ertuğrul Gazi ve Edebalinin türbesini hiç bu kadar yakından görmemiştim.Elinize sağlık.Bu arada wolfün sahibi Oktay abi mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar