Muhtemelen 50cc de yeter. Önemli olan 50cc ile yetinmek. 40 km hız ile trafikte güvenli bir şekilde seyredilebiliyorsa, 50 cc yeterlidir.
Fakat şehir içi ve uzun yol tecrübelerime göre, düşük devirde, rahatça 130-140 km hızlarda seyahat edilebilmeli. Gerektiğinde 160-170 km hızlara kolayca çıkabilmeli. Kanuni hız sınırları içerisinde tıkır tıkır yürümeli, fazlasına gerek yok.
kanuni hız sınırları 120 km/h'de biter. 160 170 anca pistte yapılır. türkiye'de ne kanun ne de yol bu duruma izin veriyor.
dolayısıyle 250cc lik 20-30 hp lik modern bir motosiklet herkese yeter.
kanuni hız sınırları 120 km/h'de biter. 160 170 anca pistte yapılır. türkiye'de ne kanun ne de yol bu duruma izin veriyor.
İzmir'in yollarında öyle olabilir ancak Ankara-İstanbul arası yola çıkın bahsettiğiniz hızlarda üzerinizden tır geçer.
Selamlar 6 yıldır motosiklet kullanıcısıyım ilk basladıgım zamanlar yüksek cc sürmek için kademe kademe cc yükseltmekti hedefim izledigim birçok video 250 ccler için geçiş motosikleri olarak bahsediliyor yüksek cc empoze ediliyordu yüksek cclerdeki tork hız heyecan baska duygu fakat zaman gectikce cok uzun yollara gitmedikce 250 cc nin yeterli oldugunu gerek işletim maliyetleri olsun gerek yasal sınır cercevesindeki suratlara ulasmaları olsun yeni teknolojiler ile tork ve gücün yerinde olması düşük yakıt tüketiminide unutmamak lazım ülkemizdeki giderek artan maliyetlerinde etkisiyle orta gelirli birisi olarak 250 cc sınıfındaki motorlar ile devam etmeyi düşünüyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
Bu arkadasa takılıyorum. Yuksek cc nin tadini alan gerçekten düşük cc ye geçince gerçekten sarmiyor. Benimde motorumun kontagi bozuldu serviste kaldi bir hafta kontak bekledim yasaklardi falandi filandir derken o donem arkadaşımın r25 ine bindjm. Kendi motorumu mumla aradım cok güçsüz gitmeyen alet gibi geldi böyle olacağını hic düşünmemiştim. Birde kucik cc scooter alip saga sola giderken onu kullanmak istiyordum 250 cc ye binince bundan da vaz gectim :d
Vazgeçmeyin. Küçük bir motosiklet veya scooter sizi gerçekten rahat ettirir, motosiklete binme sıklığınızı ve toplam sürenizi yükseltir. Onu katır gibi kullanır, düşse bile umursamadan kaldırabilir, 10 dakikalık alışveriş için yol kenarına kilitlemeden bırakabilirsiniz.
Motosikletinize aldığınız kaliteli zincir seti(1000TL)+disk kilidi(400TL)+alarm(300TL)+GPS(yıllık 1000TL)+Kasko(Ortalama 2000TL) ücretine(toplamda 4700 yapıyor üç aşağı beş yukarı) kendinize küçük bir scooter veya commuter alabilirsiniz ve emin olun zarar etmeyeceksiniz.
Motosikletinizin değerini yükseltecek çünkü kilometresi daha az artacak, bakım periyodu uzayacak, bakım masrafları düşecek. Bir de bu açıdan bakın.
Dostum,İzninizle özetlemek istiyorum;
Yetişkin bir aslan günde 40 kilo et yer,:sunny:
Yetişkin bir kedi günde ortalama 60-70 gr kuru mama yer. :mrgreen:
Dostum,
Benim kedi,500-600 gram hindi salaminin dibine vuruyor,akşama dogruda 200gram yaş mamayla gargara yapiyor.:cherry:
Ama ciddi hareketli,bahçeye birakiyorum 5-6 saat takilir,piyasa yapar,gelir eve
Ulen yoksa icine yavru puma mi kaçti??
Hocam süpersiniz daha ne diyeyim.:cherry: İnşallah kediniz dombik olmaz![]()
----Daha 1 kiloya var 40 da 1 fena değil.