yok çünkü.
1-)peki işidin aktivitelerinin gerçek müslümanlık olduğunu biliyor musun?
2-)islam hoşgörü dinidir diyorsunuz. inanıp inanmamak kişinin insiyatifindedir diyorsunuz.
peki neden mürted (yani dinden kendi isteğiyle ayrılma) suç , ve cezası ölüm hiç düşündün mü?
3-)islamı bu modernizme uydurarak siz kendi ütopyanızı oluşturabilirsiniz elbette. buna kimsenin bir şey dediği yok.
ANCAK , daha adil sistemleri , daha düşük suç oranlarına ve daha yüksek hayat standartlarına ulaşabilmiş diğer hukuk sistemlerini (hem de somut olarak gözünüzün önünde durduğu halde) aşağılayıp , kendi ütopyanızı onlardan üstün lanse etmeye , ve dahası , sanki bir bilirkişiymişçesine topluma açık bir ortamda insanlara bunu alttan alttan empoze etmeye utanmıyor musunuz?
Hocam muhtemelen ateistsiniz, siz kutsal kitabımız olan "KURAN" ı okumadan günahı sevabı kimseye öğretmeye çalışamazsınız.
ışidin yaptığı hiçbir kitapta geçmiyor yok öyle bişey. Müslümanların çoğunun neden ışide karşı olduğunu anlıyormusunuz şimdi. ışidın müslümanlardan oluşmadığını israilin en büyük ajanlarından birisini serbest bırakmasıyla anlayabilirsiniz ışid neden "İSLAM" ın en büyük düşmanı olan israille neden savaşmıyor bunuda bilirsiniz. Hocam "İSLAM" da birinin kafasını kesmek, birine tecavüz etmek, birisinin malını çalmak, birisine zarar vermek varmı yok. Batıda yanlış anlaşılmasını istemem ama kimin eli kimin cebinde belli değil, mesela empati kuracak olursak herhangi bir şahıs üzerinden kimse 16 yaşındaki kızının başkasıyla yatmasını istemez ama bu batıda genelde böyle değildir. Batıda herkes benim vücudum benim kararım cümlesini savunur. Ondan sonrada evlenme aşamasına gelince eline erkek eli değmemiş kız arar. Batıdakiler hristiyan zaten orjinal hristiyanlığın kimse yanlış olduğunu söylemiyor.
Sizin dediğinize gelirsek hristiyanlar bizden daha huzurlu yaşıyor demek istiyorsunuz ama hristiyanları kutsal kitaplarında bile "HZ MUHAMMED" in geleceği bildiriliyor. Hristiyanlar "HZ İSA" ya tapıyor ama kendi kutsal kitaplarında sonradan "HZ MUHAMMED" in geleceği yazıyor ama onlar kabullenmiyorlar. Ahirette cennete gitmek içinde tabiki bu dünyada "İSLAM" ın kurallarınıa uymanız gerekiyor. Tamam siz inanmıyorsanız bu dünya hayatına nem verirsiniz her zaman "İSLAM" ı sorgularsınız ama "İSLAM" dini ahirete önem veriyor.
Siz şu anda sınava çalışmadan 100 almaya çalışan öğrenci kafasındasınız.
Sınava çalışmak içinde bitakım tv, internet gibi şeyleri belirli bir süre kullanmamanız gerekir.
Zaten bunları kullanmayıp sınava çalıştığınız için başarılı olursunuz oysa sınava çalışmayıp tv, interm-net vs gibi şeylerle uğraşırsanız sınavdan başarısız olursunuz.
Ama bir süre tv, pc vs gibi şeylerden mahrum kalarak geleceğinizi garanti altına almış olursunuz ve ilerdede neden sınava çalışmadım, neden sınavdan 30 aldım diye yakınmazsınız, yani son pişmanlık fayda etmez.
Hocam din konusu o kadar basit değildir insafiyet kelimesini kullanıp kafanıza göre din değiştiremezsiniz.
İnanmayan insanlar genelde hep ölüm korkusuyla yaşarlar.
Siz sadece bu dünya hayatına takılmışsınız, ama önemli olan ahiret hayatıdır ve ahiret hayatı sonsuzdur.
Sizin bu dünyada mutsuz yaşamanız ahirettede mutsuz yaşamanız anlamına gelemez.
Empati kurun mesela yanlış anlamayın birisinin sizin kızına bakması hiç hoşunuza gidermi ama bu batıda gayet normal karşılanıyor.
Siz hiçbir kutsal kitabı tamamen okumadan anlamadan gelip burada dini sorgulayamazsınız bunları bana sormak yerine açıp kutsal kitabı okuyup cevabını rahatça bulabilirsiniz.