187hp ile 210hp guc farkini kullanimda farkedebilene helal olsun. Ama dusuk devir tork avantajini farketmemek mumkun degil.
Sahsen hosuma gitti rakamlara oynamak yerine kullanilabilirlige yatirim yapmis olmalari.
Internette rakamlara bakip burun kiviran olacaktir illa ki ama motosikleti almayi ciddi ciddi dusunenlerin onem verecegi nokta bu bence.
Arka tekerde 170hp'den çok yukarıda olması mümkün değil zaten, çünkü 170 beygir bile yüzde ondan az kayba tekabül ediyor.bide 187hp dedik bu motor gücü arka tekerde yola ne kadarını aktarabiliyor bide o var.kayıp oranını bilmiyoruz tutup 170 hp civarında çıkarsa o zaman gerçekten güçsüz bir motor kalıcak.bence suzuki çok yanlış yaptı ya ağırlıktan golü atıcaktı şöyle 220 kilo falan yada güçten milleti şaşırtıcaktı 210hp civarları ama en beklenmeyeni verdi o da tork.bu motoru alan tork aramıyorki sürat hız istiyor aerodinami ile yürümek ister.
Arka tekerde 170hp'den çok yukarıda olması mümkün değil zaten, çünkü 170 beygir bile yüzde ondan az kayba tekabül ediyor.
Motosikletin hitap ettiği kesimin düşük devir torku yerine daha da fazla güç istediği fikrine katılmıyorum. Çünkü bu pist motosikleti değil. Motosikleti alanlar 300+ süratlerden ziyade makul hızlarda vakit harcayacaklar. O durumda da asıl eksikliğini hissedecekleri şey tork olacak, daha da fazla güç değil.
Ki zaten güç mahrumu da değil motosiklet. Arka tekere 150+hp gönderebilen hiç bir motosiklet güç fakiri değildir. O noktada gücü yola aktarabilmek daha büyük sorun haline geliyor...
Ama düşük devir torku her halükarda kendini hissettiren önemli bir özellik, özellikle de bu ağırlıkta bir motosiklet için...
R1 ya da S1000R ile yan yana gelme türü yaklaşımları biraz çocukça buluyorum açıkçası. Farklı tür motosikletler, farklı tür avantajları dezavantajları mevcut... Kırmızı ışıkta gaz veren olduğunda ben de gaz veriyorum. Işık yeşil yanınca Allah ne verdiyse abanıp gürültüyle uçup gidiyorlar. Ben de kıs kıs gülerek yavaşça kalkıyorum. Acaip kıl oluyorlar.Hayabusa alacak insan n'aptığını biliyordur. Olur da bilmiyorsa da çok yakında öğrenecektir :wiinkk:
300 bin vermeye değermi peki187 hp, 150 nm. Elektronik olarak 300 km'de hızı sabitlenmiş. Euro 5 motorlu. Motorun yatma açısını da hesaba katan "cornering ABS", yokuş kalkış desteği, çekiş kontrolü, üç kademeli motor freni kontrolü, kalkış kontrolü, hız sabitleyici, aktif hız limitleyici ve çift yönlü quick shifter eklemişler. Satış fiyatı ise 16.499 pound (160 bin TL) olarak açıklanmış. Nisan ayında Türkiye'ye sınırlı stok ile 299 Bin Tl ile satışa çıkacakmış.
https://www.youtube.com/watch?v=nJtT6FZA7hQ
300 bin vermeye değermi peki
300 bin vermeye değermi peki
Yurt dışı fiyatı ile satılsa kuryeler bile haybusa alırDevlete 2. bir Hayabusa alacak kadar gönlü zengin bir insan değilim maalesef. XJ6 ile yollara devam.l: