donanimhaber değil mi orası :cherry:
Bence usta bir pilotun arkasına bindirceksin böyle kişileri. Güç nedir anlayacaklar. Sonra forumdaki kazaların çoğunun nedenini (hız) gösterceksin.
Geçen yaz bir kazada hız nedeniyle kamyonlar bile kağıt gibi ezilmişti. Bana kalırsa hızlı herşey tehlikelidir. Motosiklet değil sadece. en sağlam arabayla 240-260 km/h gibi bir hızla kaza yapın bakalım noluyor?
Bence motosiklet tehlikeli değil, arabalar da değil. Tehlikeli olan HIZ.
Ben bu foruma böyle gereksiz bir polemiği durup dururken almam.
Biraz düşünmenizi istediğim için konuyu açtım.
Motosiklet kültürünü bir yerlere getirmeye çabalıyoruz.
Bu çabada bir çoğunuzun büyük emekleri var.
Hatta bu emekle ilgili en son söz bana düşer.
Bir çoğunuz benden çok daha fazla işin içindesiniz.
Bu çabalara ayna tutmak gerektiğinde sınırlar bu forumla çevrili kalırsa belki bir başarı var diyebiliriz.
Ama!!!
Forumun sınırlarından dışarı çıkıp dışarıdaki dünyaya bakınca acı bir gerçekle karşılaşıyoruz.
Geçen gün Yemek yemek için bir hamburgerciye gittim.
Motoru park edip içeri girdim.
Genellikle görenler motosikletimle ilgilenirler. Buna alışığım.
Eğer motorun yanındaysam çeşitli sorular sorarlar.
Bu sorular genellikle şu şekildedir.
Memnunmusunuz?
Kaç cc?
Hangi yıl?
Lastikler?
Honda mı?
Gibi...
Oysa o gün avrupada yaşadığımın süre içerisinde ilk kez bana şu soru soruldu.
Kaç yapıyor?
Şaşırdım.
Bunu soran scooterden yeni inmiş 15-16 yaşlarında bir gençti.
Orjinin ne diye sordum.
Ve Hiç şaşırmadığım şu cevabı aldım.
Türküm......
Sohbetin geri kalanına türkçe devam ettik.
Doğru düzgün Türkçe bile konuşamıyordu ve benim Türk olduğumu öğrendiğinde şaşkınlığını görmeliydiniz?
Bu bize mahsus bir hastalık gibi geliyor bana.
Tartışalım......
Açılan topic saçma verilen cevaplar çok daha saçma
Hayabusa ile 50 km yi geçemeyen emekli devlet memuru benim :cherry:
Yahu 14 yaşında tanıdığım bir kardeşim baktım ki bir forumda bilirkişi edasıyla yazıyor bende üyelik alarak sadece ona takılmak adına ve konunun içerisinde kişiye ona sorarak yazdım bu konuyu gülelim eğlenelim diye(yaklaşık 6 kişi)
2 mesaj yazdım zaten hadi orada çoluk çocuk var herkes saçma sapan yorumlar yaptı da sizlere ne oluyor :cherry:
Topici okuyorum dünya kadar hakaret Hayabusa yı bana versin 300 yapayım km patlatayım hayabusa yı öğretelim arkadaşa kendinize gelin yahu :mrgreen:
Şundan emin olun ki motosiklet kullanma tecrübesi açısından oldukça ileri seviyede olduğumu fazlası ile biliyorum.
Hem işim konumu hemde eğitimöim konumuyla kaldı ki hayabusa ile ilgili bir sitenin de kurucusuyum zaten :cat:
Dünya çapındaki 3 eğitim kurumundan diplomalı motosiklet eğitmeniyim .
işim motosiklet ile ilgili ve türkiyeden de çeşitli eğitmenlik diplomalarım mevcut(türkiyedekiler bir halta yaramasa da sevgili Erhan da bilir :wiinkk
Siz çoluğa çocuğa alet olmayın ben o forumda çok gülmüştüm ama inanın şimdi daha çok güldüm
Arkadaşlar sadece bir kardeşimize şaka yapmak için yazılmış cevaplardır donanım haberde yormayın kendinizi .
motosiklet.net motosiklet dünyasının nabzını elinde tutan bir forumdur içerisinde çok faydalı bilgileri ve değerli arkadaşları barındırır .
Herkese Sevgiler.
Erkal KAŞIKCI.