Hava yastıklı Kask kaza testi.. izlemelisiniz!!

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Herkes ne tür bir darbede açıldığını sormuş...
Sanırım onlar da henüz bunu bilemiyorlar.
Testleri dikkatle incelerseniz belirli bir darbe şiddetinde açıldığı görünmüyor.
Eğer 3. testi çok dikkatli incelerseniz (1:55) motor sürücüsü darbe almadan önce hava yastığının açıldığını görüyorsunuz.
Yani ya şu an belirli bir darbe sensörü geliştirilmemiş ya da sensör motosiklete konuyor ve kablosuz sistemle kaska bilgi yolluyor... benim tahminlerim bu şekilde.

görüntünün birinde kocaman bir kablo var
ben öyle gördüm
ikincisi altın kaplama bir kablo ile olur ki bu normal araba hava yastıklarında böyledir.
altın kaplama kablo derim tek geçerim

üçüncüsü bahsetmiş olduğunuz 01:55 de arabaya temas var motor yana kayar gibi olurken yastık açılıyor.
dikkatli ve tekrar bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Allah korusun böylesi kazaları. Hele enson kazada, sürücüyü jetlerde olduğu gibi ancak fırlatmalı sele olursa kurtarabilir . kafa sağlam kalmış ama, sağlam kemik kalmamış. o da bir işe yaramaz. hele yurdumuzda vatandaşlarımız hala polisten koruyucu 15 ytl.lik kasklarla gezerken, bu kask Türkiyede 10 adet satamaz gibi geliyor.

eh bi goldwing hava yastıklı birde bu hava yastıklı kask oldumu pufi puffffff

benim aklımada kalan hava yastıklı bir ceket vardı motora kancasını bağlıyorsun motordan fırladığın ana şişiyordu çok kısa saniyede boyun kısmıda şişiyordu yani demek istediğim ceketi terciği ederim

bu çözümle tınnn çocuklar başına musallat olur abi bitane versenen ben mavisini istiyorum yaaa pembe olsun benimki iyi şişmiş olsun benimki:) :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arabada 9 hava yastığı kullanılıyor. Motorsikletette 19 olmalı.

Son kısımdaki ön-çapraz vuruş haricindekilerden testten geçmiş.

Bence satandart güvenliğe alınmalı ve hatta zorunlu olması gerekir.

üçüncüsü bahsetmiş olduğunuz 01:55 de arabaya temas var motor yana kayar gibi olurken yastık açılıyor.
dikkatli ve tekrar bakmanızı öneririm.

Ben arabaya temas yok demedim , sürücü darbe almadan önce açılıyor dedim.
Yorumumu tekrar okumanızı öneririm.

butür çalışmaların insana ve motosiklet kullanıcılarına değer verildiğini gösterir teşekkürler:cat::cat::cat:

Videoyu izledikten sonra dehset icinde kaldım.acıkcası daha cok dikkat edicem.Cunku yavaslatılmıs sekılde izlerken manken ne hallere giriyor.Ve sanırım vucut ıcın komple hava yastıgı gerekecek.Bacaklar kollar vs birbirinden bagımsız bır sekilde saga sola gidiyor.Butun motorsiklet kullanan kişileri Allah bu tur kazalardan korusun.korkmadım değil yani :

ya icat çoook güzel ama sağlam bi motor kazasında full koruma olsa bile kurtulma ihtimali çok az bence direk mont-bot-eldiven gibi diğer korumalarada airbag taksınlarki kazalarda ölüm hiç olmasın fullthrottle isimli arkadaşımında dediği gibi böyle kazalarda sağlam kalıcak tek yer kafa olur :pale:

en sondaki testte boyunu kırılmasından buyuk ölçüde korumuş ama sanırım bu seferde beli kırılmış kardeşimin :p:p

kafanız bir yere gelıyor ve sıkı carpıyorsa o boyun kırılır nedenmı cunku vucut one kafa arkada kaldıgı zaman ne olursa ne tutarsa o boyun kırılır ama ..

kask supermıs güzel koruma yapmısslar cok ise yarar düsşmelrde falan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar