hava sogutmalı şişince....

mondail 100 cc bi motorla uzun yol gidilirmi ne kadar zamanda dinledirmek lazım

hafif meğilli ve müsait bir yol bulduğunda motor viteste iken debriyajı sıkarak bi müddet gitmen hem motoru dinlendirir hem de soğumasına yardımcı olur.. Yok ben vitessiz kullanıyorum dersen çıkma abicim uzun yola falan.. bahçede gez o saman..:p

Küçükken abimin 25-30cc lik minnacık bi motoru vardı yazlıkta onunla özdere kuşadası yapardı durmadan öğlen vakitleri hiç patladığını zıpladığını görmedim bence hiç bişey olmaz :cat:

Allah kaza bela vermesin ama motorun şişmesi demek motorun kitlemesi arka tekerin aniden kitlemesi demek bu durumda tamamen tecrübe ve sogukkanlılıgına kalmıs bir durum demek. Neyseki senin korkmanı gerektirecek bir durum yok 50 cc motorun yapacagı ise daha cabukl yorulma olacaktır....
Motor şişerse yapılacak tek şey bir süre dinlendirmek sonrasında tekrar calıstırdıktan sonra biraz motoru dinlemek herhangi olağan dışı bir durum yoksa yola devam etmek motoru zorlamamak...

bence o tarz bi motsikletle uzun yol yapmak akıl işi değil. ama illa gitcem ben diyorsan, sık sık mola vermeni tavsiye ederim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tayfuR1' Alıntı:
bence o tarz bi motsikletle uzun yol yapmak akıl işi değil. ama illa gitcem ben diyorsan, sık sık mola vermeni tavsiye ederim
bende bi ilk olmak istiyom tr de :queen:

afrikamı burası abi..
fazla yüklenmeden istediğin saatte git..
olmaz bişi..
daha yakıcı sıcaklar başlamadı korkma...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
serkankiyak' Alıntı:
afrikamı burası abi..
fazla yüklenmeden istediğin saatte git..
olmaz bişi..
daha yakıcı sıcaklar başlamadı korkma...
ah okul olmasa ben şimdiden giderim :pr: yazı bekliyorum

Kırmızı ışığa yakalanıp rolantide bekletmezsen yada trafiğe takılmazsan, rüzgarı devamlı aldığın ferah bir yolda ilerlersen, çakişinde azalma hissedince durup motoru dinlendirirsen, doğru devirde gittiğin sürece ve bir dekaliteli bir makinan varsa korkma :silent: :)
Benim 33 yaşında vosvosum var, uzun yolda bunları uygulayıca sorun yaşamıyorum... Şimdiye kadar kabaca ANKARA-D.BAKIR, D.BAKIR-MERSİN ve MERSİN-İST yaptım halen canavar...

burak89izmir' Alıntı:
ah okul olmasa ben şimdiden giderim :pr: yazı bekliyorum
tamam abi..
sen şimdi fazla makinayı kasmadan periyodik mola vererek fizana kadar gidersin onunla ama dediğim gibi motorun nabzını yoklarsın hep..
:cat:

hazır konu açılmışken bende soruym 151 rs ile sivastan konya ya gidebilirmiyim?inşallah haziranda motorumu alıyorum da

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar