Yüksek devirde vuruntu yapıyomu motor ? Senin motorun silindiri ve silindir kapağı benim mondial'le aynı oldu şimdi. Benimki motoru sıkıştırınca, ısınınca vuruntu yapıyor. Silindir kapağını biraz taşladım yine farketmedi, bide üst kapaktan yağ kaçırmaya başladı. Motoru çektim garaja, motordan oldum.
Ustanın hareketler de şekil ama piston pernosu kilit sekmanlarını takarken karter deliğini tıkamadı kartere düşürseydi görürdüm ben onu :cherry:
Piston aşağıda değil işte, piston üst noktada silindirin kenarına sıfır. Daha büyük Cg 200 silindir kapakları varmış 65.5mm'e uygun, gaziantep'ten getirticem. Senin benim silindir kapağı Cg 200 olduğu halde 59mm çapında yanma odasına sahip.vuruntu falan yok. senin piston kaç mm aşağıda? silme yaptıysan vuruntu olabilir. ya da üst kapağı 200lük yapmadıysan ya da pistonun tümsekse. benim yeni piston dümdüz.
bu arada usta motora parça düşürdümıknatıslı bir aleti var, onunla aldı.
Piston aşağıda değil işte, piston üst noktada silindirin kenarına sıfır. Daha büyük Cg 200 silindir kapakları varmış 65.5mm'e uygun, gaziantep'ten getirticem. Senin benim silindir kapağı Cg 200 olduğu halde 59mm çapında yanma odasına sahip.
Ben krankı da değiştirdim Cg 200 balansörlü krank var. Daha uzun silindir takamam yeniden para verip ama daha büyük silindir kapağı yoksa kalın demir contalar var 4-5mm kalınlığında, ondan koyucam araya.senin motorun orjinali 125cc ama. benim motor fabrika cg200. krankı da değiştirdin, okudum önceki yazılarınıpistona segman takılırken tezgahta metalik renkte üst kapak var gördüysen. ben onu cg200 üst kapak diye aldım, usta ölçtü, motordan çıkan üst kapak daha büyük dedi, o yüzden yine eski kapakla topladık. toplamadan önce eski kapağa vtc subap çaktırdık sadece.
güle güle kullan motorun ilk silindir piston değişimi bildiğim kadarıyla kaç km kullandın orjinali değiştirmeden önce ve maliyeti ne kadar tuttu bu işlemin
Ben krankı da değiştirdim Cg 200 balansörlü krank var. Daha uzun silindir takamam yeniden para verip ama daha büyük silindir kapağı yoksa kalın demir contalar var 4-5mm kalınlığında, ondan koyucam araya.
silindir, subap, işçilik 150tl tuttu. ben keyfi değiştirdim biraz. 35000km'de değişti ama silindir ve kapak iyi durumda çıktı. 35000km daha gidermiş.
o artan üst kapağı çin malına binilmez diyenlere hediye etmek lazım ,birde pistonun en üst noktasında kaln boşluk ne olduda 3.5 mm den 1 mm düştü anlamadım
Yüksek devirde vuruntu yapıyomu motor ? Senin motorun silindiri ve silindir kapağı benim mondial'le aynı oldu şimdi. Benimki motoru sıkıştırınca, ısınınca vuruntu yapıyor. Silindir kapağını biraz taşladım yine farketmedi, bide üst kapaktan yağ kaçırmaya başladı. Motoru çektim garaja, motordan oldum.
Ustanın hareketler de şekil ama piston pernosu kilit sekmanlarını takarken karter deliğini tıkamadı kartere düşürseydi görürdüm ben onu :cherry: