Hava soğutma mı?o da nesi?

arkadaşlar hava soğutma nedir?yani bi motosikletin hava soğutmalı olması neye yarar,neye zarar?

Bildiğim kadarıyla 3 çeşit soğutma sistemi vardır motosikletlerin.
-Hava soğutma
-Su soğutma
-Yağ soğutma

En tercih edileni Su soğutmalı olanlardır.Hava soğutma ise daha çok düşük cc li mototsikletlerde kullanılır.
Görevi ise sirkülasyonu sağlayarak motoru soğutmak,hararet yapmasını önlemektir

Peki bu bir motosikletin tercih edilmesine engel teşkil eder mi?Almayı düşündüğüm bi motor var.ama hava soğutmalı.

almayı düşündüğün modeli söylersen o tip bi motora engeli olurmu olmazmı o şekilde söylenebilir?

Bildiğim kadarıyla 3 çeşit soğutma sistemi vardır motosikletlerin.
-Hava soğutma
-Su soğutma
-Yağ soğutma

En tercih edileni Su soğutmalı olanlardır.Hava soğutma ise daha çok düşük cc li mototsikletlerde kullanılır.
Görevi ise sirkülasyonu sağlayarak motoru soğutmak,hararet yapmasını önlemektir

arkadasın dedıgı gıb cc farkına gore degısır genelde sogutma sıstemı sen oce hangı model ve marka alıcan bı belırt :cat:

cbf150 almayı düşünüorum,aslında cbr 125 di almayı düşündüğüm,boyum 180 kilom da 90 olduğu için vazgeçtim.aslında gidip bakmadım oturmadım üstüne ama ne bilim işte.

cbf 150 için hiç bir engel teşkil etmez arkadaşım. hiç çekinmeden alabilirsin. cbr 125 deki su soğutma sisteminin amacı ss motosiklet olduğu için yüksek devirlerde kullanıldığı içindir minik ss ya birazda cazip olsun diye su sogutma konmus;) ama cbf de işini görür cbr da aynı işi yaptırır sana. ben 1,80 boy ve 105 kıloyum cıbır altımda mobilet ama cbf deve gibi
:p

hadi ya valla mı?altımda sırıtmaz yani cbr125,valla bi gidip baksam mı ki?

Motosiklet üreticileri tarafından hava soğutma yeterliyse hava soğutma koyulmuştur motora. Ben 250cc hava soğutmalı bir motora biniyorum ve motorun ısınıp mola verdiğimi hatırlamam. Genelde daha önce ben ısınıyorum :p

bak yine karıştı aklım delirecem yav,tam karar vermiştim yine karıştı işler.

düşük cc de fark etmez..
hatta düşük devirli yüksek cc li motorda da kullanılıyor hava sogutmalı motorlar..
bu kadar takılma bence..kampanayıda sormustun sanırım..

Ilk resimdeki motor Suzuki Gs500 motorudur ve Hava sogutmalidir
Gormus oldugun kucuk katmanlar arasindan giren hava motor silindirini sogutmaktadir.

bikes_gs500_3.2.jpg

Ikinci motor Ducati Monster onde gormus oldugun kucuk radyator ise yag icindir. Motor yagi silindir blogundan buraya hareket eder onden gelen hava ile soguduktan sonra tekrar motor bloguna girer. Pek yaygin bir sistem degildir.

hypermotard.jpg

Son resimdeki motor ise Kawasaki Z750. ayni otomobiller oldugu gibi onde duran radyator antifreez li su ile doludur ve gelen hava akimi sogutucu etki yapar su uzerinde. Genelikle fan bulunmaz , bulunan modellerde ise fan arka kisimda yani ruzgar almayan kisimda saklidir.

kaw_z750_4lge.jpg

fabrika nasıl uygun ğördüyse o şekilde yapmıştır zatn hava sogutma su sogutma yag sogutma fark etmez hava sogutmalı dediği karşıdan ğelen rüzğarla hava akımıyla silindiri sogutur

Ilk resimdeki motor Suzuki Gs500 motorudur ve Hava sogutmalidir
Gormus oldugun kucuk katmanlar arasindan giren hava motor silindirini sogutmaktadir.

bikes_gs500_3.2.jpg

Ikinci motor Ducati Monster onde gormus oldugun kucuk radyator ise yag icindir. Motor yagi silindir blogundan buraya hareket eder onden gelen hava ile soguduktan sonra tekrar motor bloguna girer. Pek yaygin bir sistem degildir.

hypermotard.jpg

Son resimdeki motor ise Kawasaki Z750. ayni otomobiller oldugu gibi onde duran radyator antifreez li su ile doludur ve gelen hava akimi sogutucu etki yapar su uzerinde. Genelikle fan bulunmaz , bulunan modellerde ise fan arka kisimda yani ruzgar almayan kisimda saklidir.

kaw_z750_4lge.jpg

Çok teşekkür ederim arkadaşım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar