hava kaçırıyor

125 scooter motorum var karbratörü motora bağlayan siyah pilastik boru adını bilmiyorum oradan sesli bi şekilde hava cıkartıyor bu önemli bi sorunmu servise gitsem değiştirirlermi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:39 ----------

yardım edecek yokmu ..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Emme manifoldu o lastik. Git değiştir motorun düzensiz çalışır, arada stop eder özellikle rölantide.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Garanti kapsamında almamaları lazım ama motorunun çinli olduğunu varsayarsak belli olmaz belki alırlar :) Ama 10-20 TL dir en fazla.

hava kaçırmaz orası..keser gibidir..hep kendine yontar..
havayı emer durur yani...:wiinkk::cherry:

bahsettiğin yerde müthiş bir vakum oluşur...
hava filtresini sökerek motoru çalıştırır ve elini karbüratöre yavaşça kapatmaya çalışırsan denemiş olursun...

Bu garanti olayına alım ermedi gitti.Lastik zincir hadi neyse belki kullanıcı hatasına girebilir ama o parçaya binici ne şekilde zarar verebilirki.Sanki adamın motoruna kastı varmış muamelesi işte.Arkadaşım bence para ödeme.Tüketici mahkemesine bile taşı.On lira deyip geçme.Bugün o parça yı garanti dışına yarın başka parçayı.Mademki hiç bişeyi garantiye sokmayacaklar garantisiz satsınlar.Bide servisler çok üçkağıtçılık yapıyor.Senden para alıp değiştirdikleri parçayı evrağı düzenleyip temin ediyor.Yani duble kar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ne gibi durumlar garantiye giriyor

Sarf malzemeler (yağ, zincir, lastik gibi ömrü olan parçalar) ve kullanıcı hataları ( düşürme, kırılma, kullanım kılavuzunda yazılanları uygulamama gibi) hariç her şey garanti kapsamındadır. Yani eğer manifolda sen zarar vermediysen garanti kapsamında değiştirilmesi gerekir. Ama çinli motorlar garanti konusunda çok çakallık yapıyorlar. Her şeyi kullanıcı hatası gibi göstermeye çalışıyorlar. Servise gittiğinde garantiden değiştirilmesini söyle, kabul etmezlerse biraz ısrarcı ol baskı yap o zaman değiştirirler.

Nfs

Değiştir yakıtı ve rölantiyi etkiler,stop bile ettiri olur olmadık yere çok para değil zaten.

bu gün motoru götürdüm soyledim hem bakımı da gelmişti bırak sen motoru dedi akşama alıçam ama gene masraf çıkacak bakım parası :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar