hava filtresini çıkardım bana ve motora zararı ne olur ?

merhaba arkadaşlar motorumun hava filtresini cıkardım köpek gibi ses çıkıyor.geri takıcam ama takmassam bana ve motora zararı ne olur ?
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

İkinizinde canı yanar. Ama masrafı sen ödersin.
Toz pislik silindirinde aşınmaya ve çizilmeye neden olur. Yağ yakma ve güç kaybı olur zamanla.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
yakıt artar
silindirlere tozlar kaçar ve çizilir motor zarar görür..

bence takmalısın..

anladım abilerim geri taksam çok iyi olucak o zaman.bilerek masrafa gerek yok :) teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
apaçilikten başka bi yararın yok foruma hey Allahım. Elin adamı bi işe yarıyo ki takmış hava filitresi denilen garın agrısını. Ne yapmaya sökerler anlamıyorum :farao:

sakin ol :d sesi nasıl çıkar diye çıkarttım duydum ve yarında takıcam :) orjinal sesi daha hoş.

insan için böbrek ne kadar önemliyse hava filitreside aynı şekilde motor için hayati önem taşır

Agv

Arkadaşlar temizliğini nasıl yapmalıyız? Mesela o petek gibi olan sarı kısım YBR için söylüyorum, basınçlı hava yok ise nasıl yapmalıyız? Sıfır filtre 30 TL para da yok yahu.. :) 6.000 bin km'dir temizlenmedi sürprizler mi bekliyor beni zarar görmüş müdür? :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaşlar temizliğini nasıl yapmalıyız? Mesela o petek gibi olan sarı kısım YBR için söylüyorum, basınçlı hava yok ise nasıl yapmalıyız? Sıfır filtre 30 TL para da yok yahu.. :) 6.000 bin km'dir temizlenmedi sürprizler mi bekliyor beni zarar görmüş müdür? :)

Filtre 30 TL ?????

http://www.rialli.com/urunler/190_yamaha-ybr-motorsiklet-yedek-parca/5774__hava-filtresi-2008-model-ybr-125/

Motosiklet kullanmak bir lükstür. Periyodik olarak değişmesi gereken 20-30 liralık bir parçayı değiştirecek paran bile yoksa motosiklete binmeyeceksin. Sonra bakımlı, temiz diye ilan açar satarsınız o motoru.

bende bir müddet filtresiz gezmiştim. bir sıkıntı olmadı. ama bu başkasında sorun olmayacağı anlamına gelmez. bence kesinlikle takılmalı filtre.
10-15km fazla hız yapıyor filtresiz. deymez riskine

filtresiz gezmenin cezasını çok kısa vadelerde görmezsiniz. ama bu sorun orta vadede motorun içine toz kaçmasıyla kabusa dönüşebilir. zaten ilk yağ değişiminde farkı anlarsınız.

Agv

Motosiklet kullanmak bir lükstür. Periyodik olarak değişmesi gereken 20-30 liralık bir parçayı değiştirecek paran bile yoksa motosiklete binmeyeceksin. Sonra bakımlı, temiz diye ilan açar satarsınız o motoru.

Birader seni ilgilendirmez motosiklete binip, binmemem veya durumum vs. Kendini tartmadan, kendine bakmadan millete damga yapıştırma düzgün konuş.

temizlemezsen ne oluuur, sakıncalı bir şey olmaz. filtrenin gözenekleri tıkandığı için hava benzin karışımı diye bir durum var. hava girişi az olursa zengin karışım olur, çok yakar. insanlar yağ yakmak için ne yaparlar ; temiz havada nefes açarak koşarlar misal bide burnunu kapatarak koşarlarsa ne olur? filtresi tıkanmış motor gibi olur. performans düşer vs. vs.
temizlemek içinde hava tutarsın ama ters taraftan yani filitrenin motorun içine bakan tarafından hava tutarsan tozlar dışarıya doğru çıkar tam tersini yaparsan tozlar filtrenin gözeneklerine yerleşir

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar