hava filtresinden yağ geliyor

MONDİAL 150RF SAHİBİYİM.hava filtremden yağ gelmeye başladı . motoru 15TEMMUZ da aldım daha 1,5 aylık motor.Sebebi ne olabililir.yorumlarınızı bekliyorum..

BUYRUN RESİM . [ RESİM ÖRNEKTİR.SADECE ÜSTÜNDE NOKTALARI BELİRTTİM.]

motob.jpg
[/URL][/IMG]

motoru uzun süre çalıştırıyorsan havaların sıcak olmasından dolayı şimdi sizin motoru bilmiyorum ama hava filtresine veriyorlar motorun hava alan borusunu böylelikle buharlaşan yağ filtreye gidiyor ondan olabilir bence ama buna tahmini olarak söylüyorum saygılar

sıcaklar pek yokta baya biniyorum . günde en az 40 km yapıyorum . olabilir mi ?

Yağı fazla koymuşsundur, Yağ buharı hava filtresi haznesine bir boru ile tahliye edilir. Eğer yağı fazla koyduysan, motoru yatırdıysan veya motorla atlayıp zıpladıysan yağ hava filtresine gelir. Yağı biraz azalt.

allaha sükür hiç yatmadım ama her gün dağ bayır geziyorum.

yeni motorlarda karter havalandırmasını hava filtresine yönlendirmişler. dolayısıyla yağ buharını hava filtre kutusuna üflüyor. bunun aslınd afaydası da var zararı da. öncelikle hava filtresini nemli tuttuğu için daha çok toz yapımşasını yağlıyor. kötülğü ise hava filtresini eski teknolijilerd eolduğu gibi havayla temizleyemiyosun. :)

Kaçak var sızdırmazlıkla ilgili bişeyler yolunda gitmiyor.. Kapağın etrafındaki o-ring yırtılmış olabilir tam sıkılmamış olabilir sökmek bakmak gerekli..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar