Hava filtresi

Arkadaşlar motorun hava filtresinin ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Hava filtresinin sadece ortası biraz kararmış o kadar. Değiştirmeme gerek var mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunuzun marka ve modelini, kaç km.de bir hava filtresi değişimi gerektiğini de yazarsanız arkadaşlar daha sağlıklı cevaplar verecektir. Km hesabı yapmıyorsanız da yakıt tüketiminin artışı hava filtresinin kirlenmiş olduğunun işaretlerinden biridir.

Pahalı değilse değiştir filtre yuvasını da temizle kafan rahat olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklet karbütörlü ise ve hava filtresi karbüratörün oradaysa motor boğulduğu zaman oraya benzin geliyor ve buda kararmaya sebep veriyor.

Arkadaşlar motorun hava filtresinin ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Hava filtresinin sadece ortası biraz kararmış o kadar. Değiştirmeme gerek var mı?

Motorun dışarı açılan tek yeri var hava filtresi. Ne kadar yeni o kadar tasarruf ve uzun ömür. Kararma varsa hiç düşünme değiştir. Çok para değildir...

Arkadaşlar baktım fiyatlar pahalı değilmiş, değiştireyim dedim fakat aynı filtre 250tlye de var 70tlyede var. Motospartanda 70 tl bilemedim hangisini alayım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:45 ----------

Motor Honda CB125R 2018

Orjinali değilse bile kullanıcı onaylı al derim. Ben Rally için hadi ya tutarsa diye noname bir filtre aldım, yerine tam oturmadı, yanlar açık kaldı, iade ettik. Akabinde biraz daha pahalı kullanıcı onaylı (yorumlardan) almış ve memnun kalmıştım...
Hava filtresi mutlaka kaliteli olmalı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar