Hava filtresi. Kalbüratör. Buji. Sorun hangisinde NapabiLirim Bi bakarmısınız ??

S.a yardımcı oLcak herkese .. Benim eLime bi motor gecti ama arıza ve sorunları var izah ediyim .. ( Cross 125 cc )

Motor Sürekli Sönüyor ve çaLışması oLDukça zor .. En önemli sorunum bu ..
125 cc ama kalkış ve atiklik konusunda agır ..
Hafif yokuşa geldiginde 2 kişiyle Motor kendini cok zorLuyor cekmiyor ..
Buji'yi bi kac defa cıkartıp baktım siyahlaşmış ve yaglanmış durumda oluyor ..

Bu sorunLarı nasıL düzeltebiLirim Bana kac Liraya geLir güzel bi şeKilde bu sorunLarı haLLetsem .. SaygıLar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
S.a yardımcı oLcak herkese .. Benim eLime bi motor gecti ama arıza ve sorunları var izah ediyim .. ( Cross 125 cc )

Bu sorunLarı nasıL düzeltebiLirim Bana kac Liraya geLir güzel bi şeKilde bu sorunLarı haLLetsem .. SaygıLar

marka ne motorun, hangi modeli?

bujiyi değiştir ve aküyü şarj ettir,karbüratör temizliği yaptır,bir de sibop ayarı verdir düzelir..Kısaca bakım yaptır yani.

bujiyi değiştir ve aküyü şarj ettir,karbüratör temizliği yaptır,bir de sibop ayarı verdir düzelir..Kısaca bakım yaptır yani.

BunLarı yaptırdıgım taktirdi her sorun düzelir mi yani ? Moturun çalışmaması ve sönmesi karbiratörde çatlak olması hava alması diye duydum karbiratörü degiştirmem gerekecek sanırım ilk planda.. Tşkler paşa

bu motor 2 zamanlı ne subap ayarından baas ediyosun sen.:farao:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:41 ----------

2 zamanlı motorların kalbi egzosdur diyebilirim, özellikle suzuki'nin ts serilerinde egzos çok önemlidir eğer egzosda herhangi bir kırık çatlak vs. varsa ona bak ve yaptır.bu baas ettiğin çekişte düşme kalkış yavaşlığı vs,motorun et gibi olur hepsi buna bağlıdır,eğer dediğim gibi değilse yine yazarsın buraya ama egzosu mutlaka iyi incele.:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:46 ----------

birde benzin yağ oranını iyi ayarla.

bu motor 2 zamanlı ne subap ayarından baas ediyosun sen.:farao:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:41 ----------

2 zamanlı motorların kalbi egzosdur diyebilirim, özellikle suzuki'nin ts serilerinde egzos çok önemlidir eğer egzosda herhangi bir kırık çatlak vs. varsa ona bak ve yaptır.bu baas ettiğin çekişte düşme kalkış yavaşlığı vs,motorun et gibi olur hepsi buna bağlıdır,eğer dediğim gibi değilse yine yazarsın buraya ama egzosu mutlaka iyi incele.:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:46 ----------

birde benzin yağ oranını iyi ayarla.

önceLikLE tşk ederim.. Motora uzun zamandır binilip gezilmedi ama tabi bi köşeye attım bıraktımda degil elimin altındaydı gene yıkayordum felan.. Böyle uzun süreli çalışmayan bi motordan bekledigim sorunları yukarda belirttim zaten.. Sizin dediginize gelince egzosu cok iyi incelemedim ama baktıgım kadarıyla delik çatlak gibi bi sorunu yok sesindede bi degişiklik yok cünkü bu arada benzinini yanlışmı koydum diye düşünüyorum ama degil.. Normal benzin koydurdum sonucta 2 zamanlı yag karışımını motor yapıyor .. Ama şu varki yag benzin vs .. gibi ayarların hiç birine bakmadım ..

yağ pompasının ayarı var onu ayarlat demek istediğim o.
en iyisi sen bu motoru komple bir bakım için güzel bir ustaya ver ne var ne yok yapsın ben şimdi burdan ne desem boş görmek lazım makinayı.

Yağ karışımını motor kendi mi yapıyor?? Hatırladığım kadarıyla direk depoya yağ katıyorduk biz ??

Yağ karışımını motor kendi mi yapıyor?? Hatırladığım kadarıyla direk depoya yağ katıyorduk biz ??

Yap deposu ayrı baktıgım kadarıyla tam emin konuşmak istemiorum ama ts125r öyLe biLgi aldıgım kadarıyla daha hiç incelemedim motoru desem yalan olmaz :)

Benim aklım hani motor yağına falan gitti.Uykusuzluk sanırım :) Pardon.

Bence motoru kurcalamalısın.Yani kurcalamaktan kastım en azından fiziksel olarak tanımalısın.Bence de bir ustaya göstersen iyi olacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hava filtrene baktır ya da hava ayarını yaptır... :cat:
Hala düzelmemişse eksozunu temizlet.... Tıkalı olabilir... Bir şişle açtırabilirsin eksozunu.. :cat:

Hava filtrene baktır ya da hava ayarını yaptır... :cat:
Hala düzelmemişse eksozunu temizlet.... Tıkalı olabilir... Bir şişle açtırabilirsin eksozunu.. :cat:

Dediginiz herşeyi yaptırcam Ama sorun büyük ihtimalle Karbüratörden sanırım hava alıo ve Motorun kalkışıda cekişide agır bunun icinde eksozu iyice bi kontrolden gecirip bide hava filtresini degiştirersem sanırım herşey yerine oturcak zehir qibi olur diye düşünüyorum .. Sizin fikirleriniz nedir ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------

Benim aklım hani motor yağına falan gitti.Uykusuzluk sanırım :) Pardon.

Bence motoru kurcalamalısın.Yani kurcalamaktan kastım en azından fiziksel olarak tanımalısın.Bence de bir ustaya göstersen iyi olacak.

hakLısın motoru önce tanımam lazım.. Boş zamanlarda yapcagım şey o oLCak sanırım :) Tşkler

motorun iki zamanlıysa birkaç sebep olabilir

karbüratör
ateşleme avansı
egzoz tıkanıklığı

eğer karbüratörün temizlemene rağmen düzelmiyorsa hiç uğraşma. yaparım diyene de inanma gereksizdir onunla uğraşmak. hemen çöpe at ve yenisini al. mis gibi bineceksin o zaman inş :cat:

karbüratör
ateşleme avansı
egzoz tıkanıklığı

eğer karbüratörün temizlemene rağmen düzelmiyorsa hiç uğraşma. yaparım diyene de inanma gereksizdir onunla uğraşmak. hemen çöpe at ve yenisini al. mis gibi bineceksin o zaman inş :cat:

Henüz Daha karbiratörüne bişey yaptırmadım Bugün yaptırmayı düşünüyorum önce BiLgi aldıktan sonra tabikide.. Çöpe atılcak bi motor degiL ki :D

karbüratör
ateşleme avansı
egzoz tıkanıklığı

çöpemi at :S

çöpüne 500tl veririm Tsr125 in...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motorum kurum atıyor diyorsun...
Karbüratörün hava alıyor diyorsun...

Hava alan karbüratör kurum yapmaz... Almayan yapar....
Ya da eksoz gazını atamayan motor kurum yapar..:cat:

kıbrıstasın galiba..ahh eski günlerim geldi aklıma..

uzun zamandır kullanılmayan motosikletinin ilk etapta bujisini değiştir...
sonra egzozunu boğazdan sök.içeri bak genelde ilk çıkış kısmında tıkanmalar daralmalar olur..
sökülebilir cins ise egzozun sonundaki susturucuyu sök ..içindeki ziftten beter olan katran misali olmuş pisliği de temizle..
benzinin uzun zamandır depoda duduyor olabilir..en azından bir kısmı olabilir..tamamen karbüratör dahil boşalt ve taze benzin doldur..
sonra hava filtreni de kontrol et ve temizle...
çalıştır eğer yine aynı sorunlardan şşikayetçi isen o zaman kompresöre bak yada baktır..silindir rektefiye istiyor olabilir..
umarım son şık yoktur ve rahatnan gezdirin gendini oraşta buraşta!!:cat:

Motorum kurum atıyor diyorsun...
Karbüratörün hava alıyor diyorsun...

Hava alan karbüratör kurum yapmaz... Almayan yapar....
Ya da eksoz gazını atamayan motor kurum yapar..:cat:

Sayın arkadaşım.. Motorun çaLışmamasının bi kac nedeni oLabiLir ve bu nedenLerin biride karbüratör'ün hava almasıdır Buda benim motordaki en büyük ihtimaL o yüzden söyLemişimdir.. Eksoz gazı demişsin dogru olabilir.. Bu arada Kurum ne anlamını taşıyor onu anlamadım fazla bişe diyemiorum o yüzden ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar