hava filtreleri benzini nasıl etkiler ben bişey anlamadım bu işten

arkadaşlar yaklaşık 5 aydır 400 lük maxi scooter kullanıyorum şu zamana kadar motorum kilometrede 16ykr yakıyordu hava filtrelerini değiştirdiğimden beri yaklaşık 20-22 ykr yakmaya başladı benim bilgim hava filtrelerini değiştirince yakıtın azalması gerektiği yönündeydi acaba ben yanlış mı biliyorum bu normal bişeymi yoksa başka bi arıza mı çıktı dersiniz

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
belki temiz olan hava filtresiyle beraber çekişi iyileşir ve daha hızlı gider ondandır

Motor sizin,ve siz bir şey anlamadıysanız bu durumdan ben hiç bir şey anlamadım.
Yazın,konuşun,ip ucu bulunca bende yazacağım.
:wiinkk:

servise sordum debriyaj balatamın bittiğinden bahsediyo da balata bi anda biten bişey değil ki servisten çıkar çıkmaz bu hale geldi motor acaba hava filtrelerini yanlış takmış falan olabilirmi servis

asm

hava filtrelerinin değişmesi ile performansta bir artış olmuş olabilir ve sizde buna binaen gaza yükleniyor olabilirsiniz.

hava filtresi bu kadarda etkilemez kanımca

hava filtresi ile birlikte çalışan kısımları kontrol ettirin isterseniz
karbüratör ayar istiyor olabilir (ki Majesty karbüratörlü mü,enjeksiyonlu mu bilmiyorum)

bunun tek bi sebebi var takılan hava filiteresi kalitesiz kağıdı dandik olduğundan havayı iyi ve rahat çekemiyo ve dolayısıyla fazla yakıyo.
benimde başıma geldi yeni filitere taktım ve motor siyah duman atmaya başladı ve yakıt arttı sonradan gidip orjinal filitre alıp taktım ve düzeldi.
hava filitresi motorun ak ciyeridir ucuzunu takmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar