slm hayabusa kullanıyorum son zamanlarda egsozdan sıkca patlama sesi geliyor ustalar enjektörler degişecek dedi sizce arkadaşlar degiştirrelimmi yoksa hava ayarlarınla bir oynama yapalımmı tşk.ler
özür dilerim haddim olmayarak hem öğrenmek,hemde bilgilendirmek üzere sormak istiyorum enjeksiyonlu motorlarda benim bildiğim kadarı ile hava ayar vidası olmaması gerekmiyormu.
slm hayabusa kullanıyorum son zamanlarda egsozdan sıkca patlama sesi geliyor ustalar enjektörler degişecek dedi sizce arkadaşlar degiştirrelimmi yoksa hava ayarlarınla bir oynama yapalımmı tşk.ler
özür dilerim haddim olmayarak hem öğrenmek,hemde bilgilendirmek üzere sormak istiyorum enjeksiyonlu motorlarda benim bildiğim kadarı ile hava ayar vidası olmaması gerekmiyormu.
Patlama sesi ile ilgili sorunu için cevap için tşk.2000 model olup tek COPRA egsozu kullanmaktayımEksoz patlaması, silindirde tam yanmamış benzinin eksoza gönderildikten sonra yanması sebebiyle ortaya çıkar. Sebepleri bildiğim kadarıyla birden fazladır:
Ayarsız ve tam kapanmayan eksoz sübapları, ateşleme zaman ayarsızlığı (bozuk avans), yanlış buji, kötü yakıt, orjinalinden farklı eksoz veya orjinalliği bozulmuş eksoz, enjektörlü motorlarda eksoz emisyonunu (hava-yakıt karışımını) ölçen lambda sensörünün arızalı olması, bozuk hava ayarı gibi.
Sorunun mutlaka enjektörle alakalı olduğunu düşünüyorsa ustalar, enjektörleri öncelikle temizletip test ettirerek doğru çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Ancak bundan sonra enjektörün bozuk olduğu anlaşılırsa değişirsiniz. Motosikletinizin km'sini bilmiyorum ama enjektör değişimi ancak yüksek km'li (60.000 km üzeri)motorlar için gerekli olabilir. Yapısal bir bozukluk ortaya çıkmadıkça daha önce enjektör değişimi pek gerekli olmaz. Selamlar.
arkadşlar benimde bir sorum olacak 2 zamnlı 50 cc bir motorum var motoru sabah ilk çaliştirdimda gaza bastımda patırtı geliyor motor çekmiyor gitmiyor hatta sonra bu şekilde tam gazla kalkıp 1km fln gitimde düzeliyor ama motorla dipgaz yaptığımda vs bi sorun yok (açık hava filitresi kullanıyorum) acaba sorun ne olabilir
Soğuk motorda (hava soğuk olmasa bile) bu normaldir. İlk çalıştırmada jikle ile çalıştırın ve bir kaç dakika ısınmasını bekledikten sonra jikleyi kapatmadan hareket edin. Bir km kadar sonra jikleyi kapatabilirsiniz. Bu esnada yani ilk çalıştırmadan jikleyi kapamaya kadar geçen sürede aşırı gaz vermekten kaçının.
Jikle soğuk motorun ilk çalıştırma anında daha az hava daha fazla yakıt ile çalışmasını, dolayısıyla motorun hemen çalışmasını sağlar. Sizde açık filtre olduğundan, ilk çalıştırma anında gereğinden çok fazla hava gelmesi nedeniyle bahsettiğiniz sorunu yaşıyorsunuz. Yukarıda anlattığım yolu takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz.
Muhtemelen hava ayarından olabilir, önce hava filtreni sök ve temizle, benzinle yıkayıp kurutursan iyice temiz olacaktır. Hava ayarına gelince motorun sıcak iken eline tornavida alıp karbratörün üstünde hava ayarı için bir vida göreceksin 1 - 2 tur bunu çevir sola doğru ve deneme yap. Yada motorun servisine gidip orada da ayarlatabilirsin. TVS apache im var iken ben sesini dinleyerek ayarlıyordum, hava filtresi kirlendikçe nefes alması zorlaşıyordu![]()
yanlız arkadasım hava filtresini benzinle temizleriken sakın sigara icme sakın unutma arkadasım motorunu gözümün önünde yaktı bu sekilde
Delimiyimbenzinle temizlik yaparken