hava ayarı hakkında

arkadaşlar forumların nerdeyse hepsine baktım hava ayarı olarak 2.5 tur açık falan denilmiş benim motor honda hero cd 100 hava ayarı sadece yarım tur açık karbiratör almıştım biara çin azyakıt için oda yarım turda iyi çalışıyor sebep nedir bu 2.5 tur civarı doğrumudur yoksa benimki mi doğru

Anlaşıldı, sen şimdi hava ayarını bozmak üzeresin, bunu yaparsan eski haline getirmekte zorlanırsın.

Daha önce de söyleyip tepki aldığım düşüncemi tekrar söyleyeceğim: hava ayarında şu kadar buçuk tur diye birşey yoktur. Benimkinde 1 turla herşey iyidir seninkinde yarım turla. Hava ayarı motorun gaz yemesini, tepkimesini görerek vs yapılır, vidayı şu kadar çevirdim mi tamamdır demekle olmaz.

Anlaşıldı, sen şimdi hava ayarını bozmak üzeresin, bunu yaparsan eski haline getirmekte zorlanırsın.

Daha önce de söyleyip tepki aldığım düşüncemi tekrar söyleyeceğim: hava ayarında şu kadar buçuk tur diye birşey yoktur. Benimkinde 1 turla herşey iyidir seninkinde yarım turla. Hava ayarı motorun gaz yemesini, tepkimesini görerek vs yapılır, vidayı şu kadar çevirdim mi tamamdır demekle olmaz.

sağol üstat en azından içim rahatladı

Bencede hava ayarı öyle ezbere yapılmaz..Bir kere rölanti ile birlikte yapılır....
Motorun sesine göre gaz yemesine göre filan..

motorunda sorun yoksa hiç elleme. ince iş, ayarı tutturmak mesele. düşünüldüğü gibi motor vidanın milimetrik dönüşlerine o kadar çabuk tepki vermiyor. vidayı her oynayışında optimum ayar için üstüne binip yol yapman gerekiyor vs. vidanın tolerans aralığı çok büyük. bahsettiğim aralığın büyük bir kısmında rölanti düzenli olur, motor da iyi gaz yer. ama üstüne binip de yüksek hızlara çıktığında iş değişir.

arkadaşların dedikleri gibi öyle standart 1.5 - 2.0 turluk ayarlar yok. zaten oyle olsaydı fabrika hava ayarını o şekilde sabitlerdi, ortada ayar vidası falan olmazdı.

benimki 3 tura yakın ayarda mesela.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar