Ben daha hafif bi motor arıyorumBu arada MENGÜ 16,
kardeşim sana SEYHAN 150 motoru verelim KELLE MOTOR dilersen eğer![]()
Ben daha hafif bi motor arıyorumBu arada MENGÜ 16,
kardeşim sana SEYHAN 150 motoru verelim KELLE MOTOR dilersen eğer![]()
Yanlış anlaşılmasın, birşey sormak istiyorum: Bu diş fırçası sapı buji deliğinden nasıl geçiyor, merak ettim ben pipet yada 2.5 mm elektrik kablosunu ucundaki bakırı çekerek plastik kısmı ile denemiştim piston zarar görmesin diye...Ben hala aküde ısrar ediyorum...Bence takviye yaparken hata yapmış olabilir, akü tamamen öldüğü için almamış olabilir. Ama takviye bağlıyken (araba aküsü) marşa bastıysa bilemem ama... O zaman çalışması lazımdı...Bujiyi sökebiliyorsa diş fırçası sapı ile pistonun inip inmediğini kontrol edebilir ama, bu scooterlar karışık mevzuu... Debriyajı, otomatik vitesi nasıl oluyor, onu bilemiyorum ben. Arka teker havadayken, tekeri elle çevirince dönüyor mu mesela??? Valla Mengü iyi fiyat vermiş bence...
![]()
Dostum aynı seyı bende dusundum,
ve araba ile takviye yap demiştim ve yapmış,
en düşük 55 amperlık bır araba akusu ıle hiç olmazsa 3...5 hatta20 tur çevirmesi lazımdı o marş motorunun,
fakat yine TIK deyip kalıyor ise,
''Marş motorunun bir den bire arıza yapmayacağı düşünülürse''
tek sorun kalıyor MOTOR KİTLEMİŞ OLMASI
İstanbul civarında olsan hiç üşenmeden gelir bakardım,
her türlü çalıştırırdım motorunu...
Karşıyakalı bujiden bujiye değişir ama geçer yaa o kadar küçük bi delik değil... Esas demek istediğim pistona zarar vermeyen bir çubuk... Pipet, pistonu nasıl itecek? Onun gücü yetmez... Kurşun kalem olabilir
2 zamanlı yağını motordan iyice akıtıp 4 zamanlı yağı koyduktan sonra neden motoru ayak marşıyla çalıştırmayı denemiyorsun ? koyduğun fotoğrafta ayak marşı var.
Dedik bana 300'e sat, ben onu 150 liraya tamir eder kendim kullanırdım sen 350 lira veriyosun ustaya bide üzerine, ama beypazarında değilmişsin şu an sanırım.motoru yaptırdım 350 liraya
marş bastıktan sonrada sanıyorum motorun çaışacak çünki akünün amperi yetmediğinden marşın serı dönmüyor ve çalışmıyor motorun,
Yok takviye yaptıktan sonra yine tık,,,tık deyip duruyor ıse en yakın tamırcıye gitmelisin...