- Konu Yazar
Bugün Ayvalık'tan Bajaj Dominar ile yola çıktım. Çıkmadan önce sırt çantası ve diğer eşyalarından meydana gelen eşyalarımı bir bez torbanın içine koydum. Yolcu selesi üstüne koyduğum torbayı, ip ile 3 kez yolcu tutamaklarına bağladım. Daha sonra kaymaması için koli ambalajı ile 5 kez sarmaladım. Seyir sırasında sık sık elimi arkaya atarak kontrol ediyordum. Balıkesir Altınoluk'a geldiğimde elemi arkaya attığımda bagaj yerinden yoktu. Süratim 100-110 km/s civarında idi. Hemen sağ şeride geçtim ve yavaşlamaya başladım. Hızım belki 70-80'e henüz düşmüştü. Bir iki saniye içinde arka teker kilitlendi ve acı ses çıkararak 30-40 metre gittikten sonra durdum. Motoru düz çizgide tutmak için uğraştım. 3. fotoğrafta görülen teker izi, benden sonra arka tarafta park etmiş otomobilin arkasına kadar uzanıyordu. Aşağı indiğimde arkadaki torbanın, arka lastik ile çamurluk arasına sıkışmış olduğunu gördüm. Allah korudu. Eğer önceki 100-110 km/s civarındaki hızla giderken, henüz ben yavaşlamadan bu sıkışma olsaydı, büyük ihtimalle kaza yapmıştım. Torbanın kayma nedeninin, bağladığım ipin yolcu tutamaklarının serbest ucundan çıkması neticesi olduğu kanaatindeyim.
LÜTFEN bagaj bağlamaya dikkat.

LÜTFEN bagaj bağlamaya dikkat.