2008 de 2. el bi er6n almıştım hasar kaydı 2 bin kendiside 7bin küsür idi ve bir sorun çıkarmadı
fakat bu gün 2 yaşında bir mt07 bile 35 ile 25 arasında ,hasar kayıdı da aynı oranda 10-15 bin olsa insanların gözüne büyük geliyor
hasar yüksek değik hayat pahalandı
zaten orjinal ile değiştikten sonra ne farkı kalıyor ki
2008 de 2. el bi er6n almıştım hasar kaydı 2 bin kendiside 7bin küsür idi ve bir sorun çıkarmadı
fakat bu gün 2 yaşında bir mt07 bile 35 ile 25 arasında ,hasar kayıdı da aynı oranda 10-15 bin olsa insanların gözüne büyük geliyor
hasar yüksek değik hayat pahalandı
zaten orjinal ile değiştikten sonra ne farkı kalıyor ki
hocam biraz da algı meselesi sanki ya.
kendi adıma konuşayım hasar kayıtlı motosikletten uzaklaşıyorum. bunun kendimce iki sebebi var;
1-acaba sahibi nasıl kullanıyordu da kaza yaptı (evet çok mantıklı bir yaklaşım değil sürücüsünün dışında biçok sebepten kaza olmuş olabilir) ama belki de kötü ve motosikleti zorlayarak kullanıyordu bu sebepten kaza olmuş olabilir.
2-hadi ben aldım tamam ama benim gibi düşünen birini daha bulup öyle satmam lazım. yani benden önceki sahibinden şu kadar hasar kaydı var demek de yine insanların uzaklaşmasına neden olabiliyor.
ama bunların dışında dediğiniz doğru hayat o kadar pahalılandı ki, ve aslında orjinal parça ile yenilendiği için çok da sorun yok aslında fakat insan algısı, satarken şimdi bi de bunu anlatmak var düşüncesi..
çok tehlikeli iş yapıyorsun bu önyargınla bilmiş ol. hasar kaydı olmayıp, aslında epey ağır kazalı bir motosiklete denk gelince anlarsın ne demek istediğimi. her kaza tramere işlenecek diye bir durum yok, tramere işlenmişse en azından ne olduğunu bilirsin.
motosikleti zorlamakla alakası yok kazanın. burdaki yamaha bayisinden 3-4 sene önce sıfır bi xmax almıştı arkadaşım. daha ilk yakıtını alırken petrolde geri geri gelen bir araba çarptı. motorun bir çok yeri çizildi. hasar aldı, hasar kaydı oluştu. daha km 2 bile değildi. kazanın motoru zorlamakla en ufak alakası yok.
umarım bu ön yargından kurtulursun.
Peki tutar yazmayan hasar kayıtları ne oluyor?
Valla bu 30.000'den sonra motorun bittiğini zanneden tayfadan şikâyetçiyim ben de. Yalnız piyasasının %20 altına sürücüye vereceğime bayide takas yaparım benen azından aksesuar taktırırken veya sıfırı alırken elim kuvvetli olur. Yedirmem...
Sizi alıntıladım ama genel olarak soruyorum, 600-700 cc ve üstü bir motosiklet motorunun ömrü kaç kmdir? Kullanıcıya göre ve motosiklet markasına göre illaki değişiklilik gösterir ama ortalama olarak bişeyleri vardır illaki
Motosikletin tarzına göre de değişiklik gösterebilir. Yüksek devir çeviren racing sınıfının ömrü nispeten kısadır ama 190 binde dl650, 176 binde mt07, 235 binde 1200gs, 156 binde cbf500 gördüm canlı olarak.
Kendi motosikletim wr250r 42 binde.