Harley gençleşti

Katılım
27 Tem 2009
Mesajlar
218
Harley Davidson, gençlere hitap eden "Dark Custom" konseptiyle köklü bir değişime gidiyor
Dünyanın dört bir yanında üç buçuk milyon insanı kendine bağlayan motosiklet dünyasının efsane markası Harley Davidson, gençlere hitap eden "Dark Custom" konseptiyle köklü bir değişime gidiyor.

Asilik ve özgürlüğün simgesi olarak kabul edilen Harley Davidson, belki de son 50 yıldır yaptığı en ciddi değişimle, iki farklı jenerasyonu aynı markanın çatısı altında buluşturmayı hedefliyor. Babasının kocaman, gösterişli, ışıltılı krom aksesuvarları olan motosikletine binmek istemeyen gençler için tepeden tırnağa siyaha bürünmüş Dark Custom modelleri üretime geçtiği tarihten bu yana çok ilgi görüyor. Harley'in, müşteri profilindeki değişime göre kurguladığı Dark Custom konsepti, genç motosiklet tutkunlarını keskin çizgilerle üst kuşaktan ayırıyor. İki sene önce piyasaya çıkan klasik çizgiden epeyce uzak tasarımdan Harley'in ünlü modelleri Night Train, Dyna Street Bob, Nightster, Sportster Iron, Cross Bones, Night Rod ve V-Rod Muscle da nasibini aldı.
Son olarak, daha az kromlu ve karanlık kimliğiyle Forty Eight ile Dyna Wide Glide da Dark Custom rüzgârının etkisine kapıldı. Bir Harley klasiği olan 53 yıllık Sportster ailesinin son halkası Forty Eight de nisan ayında tamamen yenilenmiş olarak Türkiye'ye de geliyor. Türk motosiklet tutkunlarının şimdiden sipariş vermeye başladığı 1200 cc'lik Forty Eight'in satış fiyatı 15 bin Euro olacak.

FERRUH TANAY: "İMAJ DEĞİŞTİ"
Harley'in Türkiye distribütörü Efsane Motor'un sahibi Ferruh Tanay, son iki yılda yaşanan köklü değişimle eski jenerasyonun kafalarındaki imajın değiştiğine inanıyor. "Yeni modeller teknik olarak da çok iyi bir yere geldi. V-Rod Muscle, Sporster Iron gibi daha modern görünümlü, siyah, fabrika çıkışlı standart modeller Dark Custom diye adlandırılıyor. Sportster Iron modeli için ciddi sipariş aldık. Bu yılın ilk üç ayında herhalde rekor satış gerçekleştirmiş olacağız."

HAYALİNİ KURANLARA TAKSİTLE
Harley hayali kuranların ayda 450 TL taksitle sıfır kilometre motor sahibi olabileceğine dikkat çeken Tanay, "Zaten müşterilerin yüzde 70'i motosikleti taksitle alıyor" diyor. İkinci el motor almanın da avantajlarına da değinen Tanay, önerilerini şöyle sıralıyor: "Şu an vadeli satış olayı büyük bir avantaj. İkinci el motorları da 36 ay taksitle almak çok makul hale geldi. Müşterilerimizin eski Harley'ini yenisiyle takas yaptığımız için elimizde, servisimiz tarafından bakımı yapılmış, hatta belli bir süre garanti verdiğimiz ikinci el modeller var."

Sportster Iron 883
Dark Custom serisinden bir Sportster modeli olan 883 cc'lik Iron, Harley kullanmak isteyenlerin başlangıç için tercih edeceği iyi bir seçenek olabilir. Motor bloğu da dahil tepeden tırnağa mat siyaha bürünen elektronik enjeksiyonlu model, alüminyum alaşımlı jantlarıyla da çok sportif bir görüntüye sahip. Satış fiyatı 11.616 Euro olan motor, ayrıca yüzde 25'i peşin, 36 ay vadeli 310 Euro'luk taksitlerle de alınabiliyor.

Yeni Fat Boy Special kadınların ilgisini çekiyor
Harley'in heybetli yapısıyla ünlü modellerinden biri olan Fat Boy, 2010'da tamamen yenilenmiş görünümüyle dikkat çekiyor. Çoğunlukla krom görmeye alıştığımız metal bölümleri bile tamamen siyah olan "şişman çocuk" Dark Custom conseptinden fazlasıyla etkilenmiş. Alçaltılan selesi ve özel gidon yapısıyla dikkat çeken 2010 Fat Boy, daha çok kadın motosiklet tutkunlarının ve kısa boylu sürücülerin ilgisini çekiyor. 1584 CC'lik Fat Boy, Terminatör filminde Arnold Schwarzenegger'in köprüden atladığı sahnede de kullanılmıştı.

Karanlığa övgü
Harley Davidson'ın Dark Custom konsepti, parıltılı görüntüden, asi ve karanlık çizgiye geçiş olarak tanımlanıyor: "O hâlâ bir Harley, sadece biraz daha karanlık. Işık, kendisini her şeyden hızlı zanneder ama bu bir yanılgıdır. Işık ne kadar hızlı hareket ederse etsin, gittiği her yerde karanlık çoktan oraya ulaşmış, onu bekliyordur."

Kaynak:HABERTÜRK
 

Ekli dosyalar

  • manset_ic_206338.jpg
    manset_ic_206338.jpg
    15.4 KB · Görüntüleme: 14,918
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
27 Eki 2009
Mesajlar
823
motor cok güzelmiş ama türkiyede fiyatlar cok pahalı .. bütün motolar icin geçerli tabi.. bi italyan muhabir " Türkler ya hırsız ya da sihirbaz " demişti. yani bu kadar az maasla bu kadar pahalı bir ülkede nasıl geçinebiliyorlar cok merak ediyorum diye.
 
Katılım
27 Tem 2009
Mesajlar
218
motor cok güzelmiş ama türkiyede fiyatlar cok pahalı .. bütün motolar icin geçerli tabi.. bi italyan muhabir " Türkler ya hırsız ya da sihirbaz " demişti. yani bu kadar az maasla bu kadar pahalı bir ülkede nasıl geçinebiliyorlar cok merak ediyorum diye.

bunu nasıl yaptığımızın biz de farkında değiliz:mrgreen: bir italyanın bu düşüncesine sihirbazlık benzetmesini hoşgörüyorum ama hırsızlık denince italyanların bu konuda ortalamada bizden gerikalırları yok:bounce:
 
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
Hirsizlikta kesinlikle italyanlar ama Turkiye biraz dolandirici dir . Iyi kotu mal mobileti hayabusa gibi satmaya kalkariz. Hadi ovmek ok ama fiyati da tavan yapariz. HD modeli guzel bence. HD nin su gobekli suruculer kavramini yikiyor. AmaTurkiyede bunun satilmasi hayli kolay, cunku abuk subuk vergilerimiz ile her seyi pahali alirken , ticaret esnasinda maliyenin gozune soka soka vergi kaciriyoruz. Avrupalilar ise vergi kacirmiyor ama her seyi de ucuza aliyorlar. Ters denge iste...
 
Katılım
23 Eki 2006
Mesajlar
672
Harley'in klasik "yaratılmış" imajı ve de ticari başarısından bir kesit daha.

asilik, isyankarlık falan hikaye, gerçek motosiklet kültürünü kendine mal etmeye çalışıyor her zamanki gibi; ama bunu da çok güzel bir biçimde başarıyor, biliyoruz ki hepimizi harley'e verilen para büyük ölçüde markaya gidiyor yani resmen yeni bir kişilik, benlik satın aldırtıyor size. asi bir benlik...

ama bunların yanında malzemesi çok kaliteli, bi yerde okumuştum. 30 yıl çalışmamış bir harley bile ufak bir bakımdan sonra ilk günkü gibi çalışabilirmiş. motosikletleri kesinlikle çok dayanıklı ve kaliteli malzemeden üretiliyor.

şimdi de gençler için çizgisini değiştirmemiş esas çizgisine açılı giden bir başka çizgi çekmiş, motosiklet yaygınlaşıyor ama artış çoğunlukla gençler arasında ve onlar da "dinozor" motosikleti diyerekten hd kullanmıyorlar. haliyle hd'nin bu "dinozor" görüntüsünü -en azından- gençler için yıkması lazım bu yüzden böyle bir çalışmaya gidilmiş.

belki birkaç yıla kadar heritage softail'lerin fiyatı düşür de ben de okulumu bitirirsem kendime krediyle ikinci el bir softail alırım, ne diyelim nasip kısmet meselesi bunlar :)

ama peşinen söyleyim kesinlikle harley'in ayak oyunlarına kanıp "dark is the sunlight" tadında bir sürücü değilim ne varsa kromda var. :)
 

MkD

Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
767
"O hâlâ bir Harley, sadece biraz daha karanlık. Işık, kendisini her şeyden hızlı zanneder ama bu bir yanılgıdır. Işık ne kadar hızlı hareket ederse etsin, gittiği her yerde karanlık çoktan oraya ulaşmış, onu bekliyordur."

çok fena gaza geldim iyi laf yapıyor ağızları :mrgreen:
 
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
9,095
harley söz konusu olduğunda torktan beygirden yakıt tüketiminden şanzımandan bahseden yok.
siyah giymekten özgürlükten karizmadan zarttan zurttan bahsediliyor hep.
harleyin karizma vaadini hiç sevmedim hiçde sevmeyeceğim.
dün biri yazmıştı bi yere amerikan harleycileri bizdeki apaçi ybrcilere denk gelir diye. kısmen katılıyorum.
 
Katılım
1 Eyl 2008
Mesajlar
1,231
harley söz konusu olduğunda torktan beygirden yakıt tüketiminden şanzımandan bahseden yok.
siyah giymekten özgürlükten karizmadan zarttan zurttan bahsediliyor hep.
harleyin karizma vaadini hiç sevmedim hiçde sevmeyeceğim.
dün biri yazmıştı bi yere amerikan harleycileri bizdeki apaçi ybrcilere denk gelir diye. kısmen katılıyorum.

+1 :cat: :cat: :cat:
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
9 Eki 2008
Mesajlar
247
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yok arkadas bu dark mi nedir hiç sevmedim birkere tip yok bunu gençler nasil sevecek!!
He birde harley diye diye gözümüzde büyütüyoruz gerçekten hepsinden bindim bana kalirsa japonlar daha iyi, harleynin bir adi var birde sesi baska birseyi yok, japonlarin hem tipi hem mekanigi hemide fiyati çok çok iyi ,, yasasin Japonlar!!!

Böyle harley'mi olur pes para etmez istemem!!
hd_dark_custom_1.jpg
 

MkD

Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
767
Harley-Davidson Sportster serisinin son üyesi, yakıt enjeksiyon sistemine sahip yeni IRON 883. Çift silindirli 883 cc'lik siyah Harley-Davidson Evolution motorun şasi bağlantılarında kauçuk kullanılarak, IRON 883'ün titreşimleri azaltılmış. Sportster tarzı tek parça selesi ve 13 kollu alüminyum alaşımlı jantlarıyla oldukça sportif bir görünüme sahip IRON 883, şimdiye kadar ki en siyah Harley-Davidson modeli olma özelliği taşıyor. IRON 883'ün egzoz ve amortisörleri hariç neredeyse her parçası tamamen siyah tonlarında tasarlanmış.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst