yakın zamanda harley street almayı düşündüm ve araştırdım. türkçe kaynak yok ama yabancı kaynaklardan edindiğim bilgiler şöyle:
öncelikle tipik harleylerden farklı olarak su soğutmalı bir bloğa sahip. bunu klasik harley tayfası eksi olarak görür ama yeni başlayan kullanıcı için artıdır. trafikte sıcaktan bunaltmaz.
öte yandan klasik harleylere göre daha stabil bir çalışması varmış, yani harleyin aksak ritm çalışan motor hissi ve sesinden çok uzakta. klasik bir chopper sesi alma şansınız yok.
ön fren çok ama çok kötü deniyor. hatta Brembo bu motor için bir upgrade kiti pazara sunmuş.
abs zaten opsiyon olarak bile yok.
öte yandan şehir için motosikleti olduğu çok açık. kullanımı manevra kabiliyeti yüksek deniyor. ben test sürüşü yapmadım bilemem sadece aktarıyorum.
ben sadece bayide üzerine oturup bana olup olmayacağına baktım. sonuç korkunçtu. çok ama çok alçak ve küçük bir motor. boyum 1.82 resmen akülü oyuncak üzerinde gibi kaldım. utanmasam çektirdiğim fotoları yayınlarım

şu an 1000-1500 km'de screaming eagle egzoslu streetler 24.000-25.000 Tl'ye ilanda. fiyat çok uygun olduğu için cazip gelmişti ama bana verdiği his asla alınmaz yolunda oldu. ama dediğim gibi benim boyuma komik durdu. 1.70 birinde çok yakışabilir.
öte yandan hakikaten harley bir hayat tarzı verir xv950 shadow falan filan bunlar kağıt üzerinde daha başarılı olsa da teknik verileri daha iyi olsa da asla harleyin hissettirdiğine yaklaşamaz. ama street harley markasıyla gençlerin tanışöası için lanse edilen bir başlangıç modeli. onunla da o ruh tam olarak yakalabilir mi bilemem.
xv950 iron çakmasıdır ve öyle kalacaktır.
elbette iyi bir motosiklettir ama daha hafif de olsa daha güçlü de olsa iron883'ün yanına psikolojik olarak yaklaşamaz.
zaten bu motor az titreşimli harleyden daha iyi, daha pürüzsüz sürüşü var harleyden daha iyi diyen adam harley almasın.