harley davidson & hard rock

acaba niye harleyciler&hard rock hep beraber düşünülür ki?niye sanki birbirini tamamlayan et-tırnak misali iki yaşam tarzı olarak görülür?!!

Mr_Bad_Guy' Alıntı:
acaba niye harleyciler&hard rock hep beraber düşünülür ki?niye sanki birbirini tamamlayan et-tırnak misali iki yaşam tarzı olarak görülür?!!

Doğru söylüyorsun ben harley hastasıyım ve damar dinliyorum :)

Her harleyci hard rock dinlemez bu böyle biline :queen:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Haryeycilerin genelinin sahip oldugu bir ozellik ama her harleycinin aynı ozelliklere sahip olması beklenmez

abicim bende hard rock severim nu metal dinlerim ama niye harley le bağdaştırılır kii?
dip not:racing den başka da tanımam
adamlar tüm dünyadan istanbula bi damlıyolar hemen rock festivalleri falanlar filanlar tamam ortam güzel oluyoda niye onlara
ÇOK UYUZ OLDUM YAA :farao:

"nu metal",
1) piyasa kurtlarının "ulan bu yeni, paralı, gaza getirilebilite liseli gençliği nasıl sömürebiliriz ki?" arayışlarının sonucu olan, 3-4 dallamanın toplanıp "aha bakın biz akor basıyoz, ses çıkıyor, bak arkadaşta davul çalıyor, hem kolay ki bi kaç elini salla ses çıkıyor zaten, vokal'de önemli değil, sen sıç, biz bilgisayarla efekt mefekt yaparız bişiler sorun değil" muhabbetleri ve ossuruktan teyyare "i hate myself and want to die, i hate everyone in the world, fuck the world oh yeah baby fuck you" imajı ve aynı iğrençlikte şarkı sözleriyle oluşturdukları müzik türü, yok tür değil kategori, yok o bile değil, hatta yok böyle bişey?.

2) boktan gruplar silsilesi ... grunge ve thrash'den geriye kalanların industrial, progressive rock, goth ve sıklıkla hip hop ile takviye edilesi sonucu ortaya çıkan şey. slipknot, system of a down, coal chamber, papa roach gibi korkunç grupların müziği bu tarzdır. helmet ve jane's addiction gibileri pink floyd ve yes'in prog-rock etkilerini alırlar. marilyn manson, orgy ve rammstein gibileri thrash ve prog-rock'ın yanında 80'lerin endüstriyel (ministry, nine inch nails, cabaret voltaire) ve new wave (kraftwerk, depeche mode, gary numan) gruplarında ilham bulurlar. elektronik alet ve synth'lerle o kadar haşır neşir olmayıp sert gitar müziği yapanlar ise (slipknot, system of a down, deftones) genelde gençliklerinde bol bol metallica, slayer, black sabbath, alice cooper filan dinlemişlerdir. nu metal'cilerin önemli bir kısmı da grunge piyasaya çıktığında nirvana'ya takılmış, onlardan feyz almıştır. ayrıca camiadaki herkes mutlaka kiss, black sabbath filan dinlemiş ve hip hop'a takılmıştır.

3) 6 aşamadan oluşan bir işlem:
1-'ham' maddenin bulunması:sokaktan müzik ile alakası olmayan beş serserinin toplanıp orasını burasını yırtıp abuk makyajlar yaparak karizma edilmesi
2-hazırlık aşaması:bu hıyarların tünele götürülüp onlara oradaki en pahalısından iki ibanez 7telli gitar, bir bas bir de beşbin dolarlık tama+sabian'ın en pahalı modellerinden oluşan bir enstrüman seti almak
3-grubun isminin konması ve beste aşaması:böyle bir aşama yoktur, grup ismi ve şarkılar o an akla ne gelirse o olur, hatta bazen şarkılar kayıt yaparken bestelenir
4-kayıt aşaması: bu aşamada elemanlara nasıl yapıp edip de enstrümanları parçalaması söylenir, vokaliste mikrofon verilip'hoperlörler çatlayana kadaar böğür' denir
5-albüm hazırlık aşaması:albüm kapağının hazırlanmasında tavanarasındaki böceklr kullanılır, kaydedilenler en gelişmiş mixerlerle tekrar yenilenir ve 'ortalıın mına koycak bi grup geliyo' diye isim yayılması
6-paraların gelme aşaması: koşeyi dönüp dünya turnelerine çıkan serserilermizi bir eve çağırma, okuma yazma bilmediklerinden onlara'ölünce bütün malvarlığımı bu kişiye bağışlıyorum' yazan bir kağıdı çek senedi diye imzalatma, sonra 'hemen gelcem' diyerek evin bodrumundaki yirmi kiloton patlayıcıyı havaya uçurma ve hacılanan paralarla sonsuze dek mutlu bir hayat sürme...

4) $u anki pop muzigin bir ce$idi. isminde gecen "metal" kelimesinin di$inda, heavy metal'den buna kalan tek $ey distortion'dir. "nefret" ogesi on planda olup, bu da bu muzigin her $eyi gibi "pop"tur. "sizin sirtinizdan para kazananlara ba$kaldirin.", "sava$a ve cikarlari ugruna sava$ cikartanlara tepkinizi gosterin." diyen heavy metal'in aksine, nu metal "nefret edin de neyden ederseniz edin." der. bu ozelligiyle her tur teenage hezeyanina cuk oturur, ve cokca bu kesim tarafindan sahiplenilir. sert rock'in mainstream'de i$ yapabilecegini kanitlayan nirvananin mirasidir..

5) adındaki metal kelimesinden başka metalle hiçbir alakası olmayan, müzik piyasasının yeni nesil özenti gençliği avlamak için uydurduğu bir tür müzik. orgy, linkin park, limp bizkit, deftones, static-x, system of a down, korn, slipknot türün en önde gelen grupları. genel olarak müziklerinde ne teknik var ne de kalite. parçalar bir kaç akorluk gaz ritmlerden oluşmuştur ve bu grupların hepsinin ortak özelliği sanki anarşist, asi, düzeni tanımayan serseri imajına sahip olmalarıdır. tabii müzik endüstrisinin oyuncakları bu adamların bir kaçı hakkındaki şu gerçekler bunların ciddiyetini göstermeye yetiyor: linkin park'ın limuzinli fotoları, korn'un eminem'in fan kitlesinin çalması (arayıştaki lise gençliği), ...
Kaynak: Ekşi Sözlük

Mr_Bad_Guy, dostum kusura bakma da aynen böyle düşünüyorum ben de :cherry: YAŞASIN HEAVY METAL :king:

sana bişey söyliyim mi yaşasın heavy metal sonuna kadar heavy metal millet te özEnti izlenimi yartamamaK için nu metal yazdım bide dedim Bakiim yorumlar nasıl gelcek heavy metal forever dostum isveçli grup OPETH i duydun mu hiç?

Duydum da dinlemek nasip olmadı. "to bid you farewell" güzel diye duydum. Hemen dinleyim bekle de...
Ben Iron Maiden dinliyorum daha çok. (favorim olan parçalar= afraid to shoot strangers ve wasting love :joker: )

"to bid you farewell'in ortasına geldim, hala metalden eser yok :) Neden güzel demişler anlayamadım vallahi :)
Şimdi de senin tavsiyene bir bakacağım...

Hah dur dur, 7. dakika 10. saniyeden sonra parça kendine geldi... :santa: Rifler iyiymiş. Ama bu parça için 10 dakika 56 saniye fazla...

abi adamların tek bir parçası 20 dakika ve bu tek parçada tam 10 tane farklı ritim var anlıyacagın adamlar notaları bonkörce kullanılor düşünsene 10 farklı ritimden ayrı bir albüm çıkar tamamen müzisyen adamlar :thumleft:

Black Rose Immortal'ı da dinledim de, brutal vokal sevmiyorum ben. Hani örnek verdiğim parçalara bakarsan (Wasting love, Afraid To Shoot Strangers) daha çok o tarzda seviyorum. Dream Theater mesela, Malmsteen, Steve Vai iyidir bunlar ;) Gothic Metal de sevmem pek. Crematory'nin birkaç parçası hariç.

oo ne kaynationuz burda...

nu-metal denen dallama zirvasinin(muzik demeye dilim varmio) rock/metal turevi olmasini sindiremeyen,bi kasik suda 14.733.666 nu metalci bogabilcek potansiyel nefret sahibi biriyim...

Bu Harley ve Rock olayı tamamen Amerikanın eski günlerinden kalmadır. Rock'n Roll, Elvis ve motorsikletler hepsi beraber bir ikon olmuşlardı. O zamandan beri bu böyle. Bende Metal ve Rock fanıyım ve aynı zamanda motor hastasıyımda :mrgreen:
Nasılki motor bir yaşam tarzı ise Metal müzikte aynen öyledir. Dinlemesi kolay değildir. Asidir, özgürdür.

ReNoN' Alıntı:
oo ne kaynationuz burda...

nu-metal denen dallama zirvasinin(muzik demeye dilim varmio) rock/metal turevi olmasini sindiremeyen,bi kasik suda 14.733.666 nu metalci bogabilcek potansiyel nefret sahibi biriyim...

Evet aynen!

Abuk subuk türler çıkartıyorlar. ZAmanımızda her şeyi birbirine karıştırıp duruyorlar zaten.. neyse..

Oytun' Alıntı:
:mrgreen:
Nasılki motor bir yaşam tarzı ise Metal müzikte aynen öyledir. Dinlemesi kolay değildir. Asidir, özgürdür.
aynen öyle dostum ÇOK NEET metal ve rock dnlemesi kolaydır ama onun içindeki özgürlüğü yakalamak çok zor Black Rose IMmortal ı seviyormuşsun SAYGI DUYDUM
motor ve rock özgürlüktüR
FIX

O uzun ama bir o kadarda güzel parçalar sevilmezmi :queen:

Bir ara başka hiçbirşey dinlemeden bir kaç hafta boyunca Opeth dinlemiştim. Gerçi sadece bir albümü var elimde. Ama o bile dolu dopdolu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar