Harley Davidson çok masraflı mı?

Merhaba,

Kendi mesleğimi elima aldığımda Harley Davidson sahibi olmak istiyorum. Bu aletlerin bakımları ve parçaları bahsedildiği kadar pahalı mı? Bilenler örnek verebilirse sevinirim. Teşekkürler, iyi bayramlar.

Mesleğinizi elinize aldığınızda açsanız bu konuyu daha iyi olmaz mıydı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Meslegine gore degisir :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
aynen bende merak ediyorum.mesela ducati triumph bmw markalarıyla kıyaslarsak daha pahalıya çıkarmı normal kullanım maliyeti bakımından?parça fiyatını pek merak etmiyorum ne kadar kaliteli ne kadar az satan bir modelse o kadar pahalı olucak mecbur.harley tarz olarak bana çok uzak kalsada 2018 model olarak çıkan FATBOB 114 modeline aşık oldum desem yeridir.harley bu motorla benim gibi bu tarz modellere merakı olmayanları bile çekicektir.

bende standart bakim ucretini merak ediyorum. harley servislerinden harley sahipleri memnun değiller pek. hem euro bazlı parcalar, hemde euro bazli iscilik aliyolar.

bende yakinda harley sahibi olacagim, garantiyle isim yok kendi ustama goturecegim. cogu kisi oyle yapiyor. parcalarida ebay den temin ediyor.

Mesela aylık 2500tl kazansam beni çok üzer mi abi?

--------------------------------------

Şu anda elde edemediğimiz bir mal hakkında bir şey merak etme hakkımız yok mu? Merak etmemiz için illa sahip olma arifesinde mi olmak gerekir?

gelirimiz ayni. 35 e harley cakacagim gecicem. sende yapistir.

Taş devrinden kalma teknolojiye sahip motorlar.Gerekli aletlerle sen bile yaparsın.Çok kaynak var internette.

Abimde 883 var ve aküsü bitmişti. Akü değişimi, filtreler, yağ, ıvır zıvır derken 2000 tl fiyat çıktı.

Pancar motoru olan iki teker.
Bakim masraflarini dusunme, ilk 10,000 km bakimi gelmeden satarsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet.
Klişe ama, aea'nın da dediği gibi, "Depo kapağı kilitsiz, kilitli depo kapağı 60 dolar" Tabi bu iron883 için geçerli.

iron 883 aşırı overrated olsa da, benim hayallerimi süsleyen tek cruiser. Şeklinden dolayı sanırım, cruiser değil, sportster.

Eski model h&d'lar yenilerine göre daha masrafsız, %100 mekanik bir motorsikletten bahsediyoruz, youtube'tan izleyerek her şeyini yapabiliyorsun.

2500tl maaş ile zor. Amerika'da sıfırı 6000 dolar olan motorsiklet TR'de 30.000$. O yüzden gereksiz.

servislerinin avmlerde bile olabildiğini düşününce siz karar verin. Ne kadar çok para kazanırsam kazanayım tek kuruş harcamayacağım motosiklet markası.

Servislik yapan arkadaşlarla sohbetteyken konuşmuştuk.. harleye binen varsa doğru yada yanlış bilgi diye açıklasın.. duyduğuma göre işçilik euro üzerinden saat ile çarpılarak alınıyormuş :) doğruysa düşünün ne kadar geçirdiklerini :) saatinide söylemişti ama tam hatırlamıyorum yanlış söylemeyim ama OHA demiştim rakamı duyunca..

Hehe prestijli markalar boyle, gecen hafta 5 serisi bmw aracimin yag bakimi borusanda 1600 tl tuttu... 2 ay once on balatalar degisti 1300 tl.. on silecek lastigi 430 tl :sunny:

Harley sahibi olmak için sadece maddi kazanç yetmez o bir hayat tarzıdır 2500 TL maaş ne, Harley sahipleri ayda 2500 TL yı sadece bu hayat tarzına gözü kapalı harcayan adamlar. Araştırıp sorar sonra vazgeçersin.

makınayı cok sevıyorsan butcene uygun bıtane bulup alır kullanırsın . baktın makına masraflı,senı yıpratıyor satarsın en azından aklında kalmamıs olur bıraz deger kaybı olur ama aklında kalmasından ıyıdır .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Aynı maaşı alan kişiler üzerinde bazısına göre aylık 500tl motosiklet masrafı üzerken bazısını göre üzmez.Bunlar kişiye göre değişir.Aylık kullanışına göre değişir.

Herşey euro üzerinden evet. Geçen sene 8000 bakımında 700 tl vermiştim.

Yağ, yağ filtresi şanzuman yağına ek hava filtresi temizliği gibi basit rutin kontroller için ödenen fiyat bu. Akü için zamanında orjinali için 210euro denmişti. Ters kutup başı vs derken muadilini epey zor bulmuştum (Motobatt MBTX12U 12v14.6A - orjinaline o kadar para dökmek istemezseniz çok başarılı bir üründür). İşçiliğiyle 400-500 tl arasında arka fren balatası değişimi yaptığımı bilirim. İridyum buji mi taksak dediğinizde tanesine 45 euro gibi bir fiyat veriliyordu. Daha da sıkıntılı olan kısmı metrik değil inç olması. Buna uygun anahtar vsyi bulmak da kolay olmayabiliyor.

Tabi bunlar dönemin kuru üzerinden küsüratını hatırlayamadığım rakamlar. O dönem japon'un 1.2-1.3 katı gibi rakamlara geliyordu denk bakım kalemlerinin fiyatları. Muazzam bir fark yoktu. Şu an durum nasıldır bilmiyorum.

Sıfır alıp iyi bakıp en azından debriyaj balatam bitmiş diyeceğiniz güne kadar yapılacak bakımları kendiniz halletmek isterseniz de gayet uygun olabiliyor. Zamanında 211euro=830tl olan aküyü 250 tlye çözebilmiştim. Yine aynı şekilde yağ +yağ filtresi değişimleri ve kontrollerini 400-500 tl yerine 130 tlye çözebiliyordum. Videodan izleyip uygulamak basitliğinde şeyler zaten bunlar.

Sargı yakar, beyine birşey olur, bir yerde bir diş kırılır, kaza yaptım denir ise çıkacak faturaları tahmin bile edemiyorum güncel kur üzerinden.

Sportster sınıfında her motor için aşağı yukarı böyle fiyatlar çıkıyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar