Arkadaşlar solda yeni bir otoban yok

Benim fikrim böyle durumlarda önce frenleme, baktın durmayacağından eminsin ondan sonra dediğiniz yerden kaçış veya hemen kaçış noktası aramak.Tabi bunlar saniyeler içinde olacak benzeri başıma gelmişti , 180 ile gidiyorken aniden bir araba aynı bunun gibi sollamaya çıktı hemde 50-60 ile.Ani fren yaptım ve aralarından geçtim.
Şu ihtimal var , arabanında sola biraz daha fazla yanaşacağını hesaba katmanız lazım mesela Türkiye'de öyle en azından bizim buralarda öyle , 3-4 kez aklımdan geçirdim sol çizgi üzerinden kaçmayı vazgeçmiştim çünkü kural bilmiyorlar çizgiye kadar geliyorlar yani paket olmaktan 3-4 kez önsezi ile kurtuldum.Arabanın sola iyice yanaşma gibi bir hatasında bariyerler adamı jilet gibi kesecektir.
Bariyerler her zaman tehlikelidir , düşündüğünüz kadar rahat geçiş yapılabilecek yerler değil bence.Bana burada adam motorunu iyi tanıyor gibime geldi.Ve güzel frenleme yaptı bence.Ama riskli ; en az sol çizgiden geçiş kadar.
Sen ne yapardın diye sorsanız benim şuanki lastiklerle böyle frenleme imkansızdı o yüzden sol çizgi üzerinden kaçmaya çalışırdım.