Hararet sorunu

Merhaba. Motorumda son 1 haftadır hararet sorunu yaşıyorum
Termostatım sıfır, yeni takıldı. Devirdaim çalışıyor, radyatörde bir tıkanıklık darbe veya yamuklukta yok.
Dururken sorun yok yükselmiyor, 6-7 bin devirlerde 10 dakikalık sürüşten sonra hararet tavan yapıyor. Yavaşlayınca tekrar düşüyor.
Aklıma gelen şey şu, fanı ben düz bağladım. Kontağı açar açmaz devreye giriyor. Yüksek süratlerden dolayı acaba fan çalıştığından dolayı havanın girişini engelliyor olabilir mi ?
Antifrizi 2 gün önce motul motocool ile değiştirdim aynı sorun devam ediyor hala.
Motosikletim cf moto 150.

Öncelikle motorunu normal şekilde Kullanıp yarım saatlik sürusten sonra ısı kontrolü yapabilirsin ,termostat gibi birçok cihazı değiştirmiş olabilirsin fakat gidiş ve dönüş kablolarinda kaçak köpük olabilir bunu kontrol ettirmen lazım ECU ya yanlış değer bildirmesi hararet sorununu ortaya koyucaktir,bu seçeneği elersen motor yağına su karistirmismi silindir üzerinde çatlak varmı yada sen yanlış devirde yanlış viteslemi gidiyosun
Belkide su koyarken hava yaptirmissindir

Hocan başlığı görünce motor 150nk kesin diye tahmin ettim doğru çıktı. Bende de 150nk var ben de 2 aydır hararetten muzdaribim. Motora bindikten 10 dakika sonra hararet 4 dişe çıkıyor fan açması gerekiyor açmıyor 5 de açıp 3 e düşürüyor ama hemen tekrar çıkıyor.

Fanı düz bağlamadan önce aynı sorun var mıydı, ayrıca fanın ömrü 2-3 ay içerisinde bitecektir.

Fanın doğru yönde çalıştığından emin olun. Motosikletin önünden gelen havayı arkasına doğru üflemeli. Diğer bir değişle; eğer fan radyatörün arkasında ise üflememeli, havayı arkasına doğru çekmeli diyelim. Aksi halde ters yönde çalıştırmaya zorladığınız fan zarar göreceği gibi hararet sorununa da neden olacaktır.

Fanın doğru yönde çalıştığından emin olun. Motosikletin önünden gelen havayı arkasına doğru üflemeli. Diğer bir değişle; eğer fan radyatörün arkasında ise üflememeli, havayı arkasına doğru çekmeli diyelim. Aksi halde ters yönde çalıştırmaya zorladığınız fan zarar göreceği gibi hararet sorununa da neden olacaktır.
Fandan yana bir sorunum yok, en son iyice bunalıp radyatörü ve tüm boruları söktüm. Radyatöre giren borunun içerisinden hafif katılaşmış bir şey cıktı, yosun gibi. Onu temizledim tüm boruları radyatörü güzelde yıkadım geri taktım. 3 gündür gayet güzel çalışıyor bır sorunum yok şu anlık :)
Cevap veren herkese cok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar