Hararet sorunu

radyatörde kaçak varsa kaynak yaptırın kazalı motorları öyle yapıyorlar, çok küçük bir kaçak var nerden geldiği bile belli değilse bir yöntem vardı karabiberli suyu radyatöre mi koyuyolarda kaçakları tıkıyordu vs tam bilmiyorum

O karabiber değil de, kırmızı pul biber olacak.
Motosiklete hiç tavsiye etmem.

Kamyoncular filan yapardı eskiden. @Ekarademir yazar şimdi.
Yalnız, kamyondaki devirdaim, eve su basar, tarla sular. :)

Son düzenleme:
Lehim yaptırsan? Ufak tefek şeyleri genelde öyle hallediyoruz. Bi ufak kaçak var diye radyatör mü değiştirilir. :) Tabi bazısına lehim olmuyor yada plastik kısmı delik oluyor.

Hocam onu ülke şartlarında yaptırmak bir hafta sürer o yüzden yenisini almak daha mantıklı gibi duruyor :)

saatte 150 km ile giderken fan devreye girecek kadar hararet yükselmez , 103 dereceleri şehir içi 1 ve 2 . viteste 15 - 20 dk lık bir sürüşden sonra görebilirsin , yazılanlarda bir sorun olsa şehir içinde düşük hızlarda da sorun yaşardın , silindir kapak contası çatlamaz bir köşesinden kaçak yapmaya başlar , yüksek devirlerde soğutma suyuna kompresyon kaçırır , kaçak çoğaldıkça önce silindir kapağı eğrilir , normalde 120-130 dereceye kadar dayanan kapalı devre dolaşımdaki su 100 derecede kaynamaya başlar , yedek su haznesinin kapağından su buharı çıkmaya başlar..

motorun stop edecek kadar zorlanıyorsa pistonlar şiştiği içindir , bu şekilde kullanmaya devam etme daha büyük masraflarla karşılaşabilirsin.

Aynen katılıyorum tecrübeyle sabittir,eski motorsikletimde aynı sorun vardı 150 cc lik bi scooter dı benimki, 80 km hız ile sorunsuz gidebiliyorken biraz zorlayıp 100 ve üzerine çıkınca soğutamıyordu, aslında bunu kontrol etmek çok zor değil motorsikleti çalıştırın ve radyatörün kapağını yada yedek su tankını açıp bakın sonrasında motorsiklet ısındığında yani hararet göstergesi yarıyı geçince tekrar bakın, hava baloncukları çıktığını görüceksiniz

Isınınca kompresyon yükselip ufakdanda olsa silindirdeki suyu itiyor

Dip not zamanında bende kakışmıştım tamirci arkadaşımla madem öyle neden yağ ile karışmıyor falan diye

Aynen katılıyorum tecrübeyle sabittir,eski motorsikletimde aynı sorun vardı 150 cc lik bi scooter dı benimki, 80 km hız ile sorunsuz gidebiliyorken biraz zorlayıp 100 ve üzerine çıkınca soğutamıyordu, aslında bunu kontrol etmek çok zor değil motorsikleti çalıştırın ve radyatörün kapağını yada yedek su tankını açıp bakın sonrasında motorsiklet ısındığında yani hararet göstergesi yarıyı geçince tekrar bakın, hava baloncukları çıktığını görüceksiniz

Isınınca kompresyon yükselip ufakdanda olsa silindirdeki suyu itiyor

Dip not zamanında bende kakışmıştım tamirci arkadaşımla madem öyle neden yağ ile karışmıyor falan diye

Hocam dediğin olabilir ama şu an başka bir problem ortaya çıktı motorda radyatördeki çatlakları tamir ettirdik. Bu seferde diğer açtıım konuda ortaya çıkan gaz yememe 6000-8000 rpm devir arassında kalma sorunu ortaya çıktı.Anlayacağınız dert üstüne dert. :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar